Η χώρα δεν χρειάζεται την οξύτητα και την τοξική αντιπαράθεση

09 December 2022
Author :  

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη από τοξικού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις, χωρίς πολιτικά χαρακτηριστικά. Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη τους στην οξύτητα.

Ο δημόσιος βίος και ο δημόσιος διάλογος δεν μπορεί να διεξάγεται στη βάση αναπόδεικτων καταγγελιών, ισχυρισμών και δημοσιευμάτων.

Αντίθετα, κοινός τόπος πιστεύω, είναι η διασφάλιση κανόνων διαφάνειας. Χωρίς εκπτώσεις και αστερίσκους», τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη ισορροπίας που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στην εθνική ασφάλεια και στην προστασία της ιδιωτικότητας, τονίζοντας ότι ζούμε σε μία χώρα που δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε την ανάγκη διασφάλισης συνθηκών εθνικής ασφάλειας.

«Υπαρκτά ζητήματα αλλά και στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία, επέβαλαν στην κυβέρνηση την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας προκειμένου να διασφαλιστούν οι κανόνες διαφάνειας και ελέγχου στα ζητήματα που σχετίζονται με:

1ον: την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας.

2ον:   την κυβερνοασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας που αναφέρθηκε σε σημαντικές αλλαγές όπως:

- Η διάταξη με την οποία η χρήση λογισμικών και συσκευών παρακολούθησης από ιδιώτες αναβαθμίζεται σε κακούργημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως δέκα χρόνια ενώ μέχρι σήμερα ήταν πλημμέλημα.

- Το γεγονός ότι ποινικοποιείται πλέον η εμπορία και η κατοχή λογισμικών και συσκευών παρακολούθησης, ενώ μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κανένας περιορισμός.

Αναφερόμενος στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι:

- Περιορίζονται οι λόγοι εθνικής ασφάλειας για την άρση του απορρήτου και συγκεκριμενοποιούνται σε ζητήματα που αφορούν στην εθνική άμυνα, στην εξωτερική πολιτική, στην ενεργειακή ασφάλεια και στην κυβερνοασφάλεια.

- Τίθενται προϋποθέσεις σε ό, τι αφορά στην τεκμηρίωση του αιτήματος για την άρση του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας, αφού το αίτημα για την άρση του απορρήτου πρέπει να περιλαμβάνει τους λόγους που στοιχειοθετούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, την αναγκαιότητα της άρσης του απορρήτου για την αντιμετώπιση του κινδύνου, το αντικείμενο της άρσης, δηλαδή τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας ή και το περιεχόμενό της και τη χρονική διάρκεια.

353 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…