Με τις χθεσινές διαδικασίες, ολοκληρώθηκαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Κάλυμνο. Διαδικασίες, οι οποίες περιείχαν όλα τα ελληνικά προεκλογικά αναμενόμενα, σύμφωνα με τη δική μας, ξεχωριστή νοοτροπία. Αλήθειες και ψέματα, κινήσεις εντυπωσιασμού, ειλικρινείς, ανειλικρινείς δηλώσεις και ευφυολογήματα. Όλα στο τραπέζι. Θεμιτά και αθέμιτα... Το ζήτημα για όλες τις παρατάξεις ήταν, τι θα σκεφτόταν το think tank που είχε ο συνδυασμός στη διάθεσή του και που θα επέφερε περισσότερες ψήφους.
Προσωπικά, ως Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, είμαι υπερήφανη, για τον αγώνα που έκαναν τα στελέχη και τα μέλη μας, που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις εκλογές σε Περιφέρεια και Δήμους Ρόδου και Καλύμνου.

Την Κάλυμνο επισκέφθηκε την Μεγάλη Τρίτη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός, όπου είχε επαφές με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.
Οι κάτοικοι του νησιού υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον υποψήφιο περιφερειάρχη ο οποίος άκουσε με προσοχή τα θέματα που του έθεσαν και αφορούν τόσο στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους, όσο και στην ανάπτυξη της Καλύμνου.

H «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» με χαρά ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητα του Μιχάλη Τρικοίλη από την Κάλυμνο.
Ο Μιχάλης Τρικοίλης, δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα και μέσα από την δυναμική συνδικαλιστική του δράση, έχει αποδείξει την αγάπη του για τον τόπο του και την αλληλεγγύη του για τους συναδέλφους του.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τον καλωσόρισε στην «Συμμαχία» δηλώνοντας τα εξής: «Ο Μιχάλης Τρικοίλης, γνωρίζει τα προβλήματα και αγωνίζεται καθημερινά για τις λύσεις του πρωτογενούς τομέα. Ως πρόεδρος των σφογγαλιέων και οστρακαλιέων Καλύμνου είναι σε καθημερινή επαφή τους αλιείς μας, τους νησιώτες που δίνουν τον καθημερινό αγώνα του μόχθου στη θάλασσα. Μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους θα συμβάλει στον κοινό μας αγώνα για να πετύχουμε την βιώσιμη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας με άξονα τον πρωτογενή τομέα. Καλωσόρισες Μιχάλη, καλή επιτυχία!».

διασποράς»
Σε κλίμα αγαστής συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Μ. Δευτέρα στο γραφείο του Δημάρχου κ. Γιάννη Γαλουζή, συνάντηση του ιδίου, με τον Καλύμνιο Δήμαρχο Τάρπον Σπρινγκς, κ. Χρυσόστομο Αλαχούζο και τους Προέδρους των Ενώσεων Καλυμνίων Αττικής κ. Δημήτρη Καλλικάτζαρο και Ρόδου, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο με την παράταξή του, κ. Μαρία Βάλλα.

Το Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Παραδεισίου -ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ- πήραμε ευχαριστήρια επιστολή από τον μητροπολίτη Λέρου-Καλύμνου -Αστυπάλαιας κ.κ. Παισιο και την παραθέτουμε κατωτέρω.

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιοδείας του, επισκέφθηκε χθες 26/3/2019 την Κάλυμνο ο Βουλευτής, τ. Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο κος Π. Κουρουμπλής συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κο Νεκτάριο Σαντορινιό επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου και οι δυο υπουργοί έγιναν δεκτοί από τον Αντιδήμαρχο κο Μικέ Ρήγα και συζήτησαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Κάλυμνο.

Εκτός λειτουργίας, παραμένει εδώ και ένα τρίμηνο, ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής του Νοσοκομείου Καλύμνου, λόγω έλλειψης οξυγόνου, επισημαίνει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε ,την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 στο Ισόγειο του Πνευματικού μας Κέντρου, όπου ο επικεφαλής της παράταξής μας ,κ. Μαστροκούκος Ιωάννης , στην ομιλία του θα αναπτύξει το θέμα « Η Κάλυμνος του σήμερα και του Μέλλοντος.»
Θα χαρούμε να σας δούμε όλους.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε ,την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 στο Ισόγειο του Πνευματικού μας Κέντρου, όπου ο επικεφαλής της παράταξής μας ,κ. Μαστροκούκος Ιωάννης , στην ομιλία του θα αναπτύξει το θέμα « Η Κάλυμνος του σήμερα και του Μέλλοντος.»
Θα χαρούμε να σας δούμε όλους.

Δυναμική εκπροσώπηση του συμπατριώτη μας Καλύμνιου δικηγόρου Νικήτα Μπόλκα, το γένος Ξενάκη με την νέα παράταξη του υποψηφίου κ Αντώνη Καμπουράκη για το δήμο της Ρόδου.
Ο Δρ Νικήτας Μπόλκας γεννήθηκε στη Ρόδο και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου σπουδών «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ και ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ», του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σε σχέση με τη πορεία ίδρυσης νέου αεροδρομίου στο νησί μας, και μετά από νεότερη επαφή που είχαμε με το αρμόδιο τμήμα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για τα εξής :
H Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εκπονεί ήδη προκαταρκτική μελέτη για την ίδρυση νέου αεροδρομίου στην θέση Παλιόνησος του νησιού μας, με τεχνικά χαρακτηριστικά 2.700Χ320m για τον διάδρομο και 400Χ600m για την ανάπτυξη των υπόλοιπων εγκαταστάσεων δυτικά του αεροδρομίου.
Ο Δήμος μας με τις τεχνικές του υπηρεσίες βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεχή συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την απαραίτητη τεχνική συνδρομή σε όλα τα στάδια σύνταξης της μελέτης, η οποία προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

 

Το μήνυμα της εθνικής ενότητας κυριάρχησε στην ομιλία του Τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα στην Κάλυμνο.
Μιλώντας στην κατάμεστη από πολίτες αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ο Μάνος Κόνσολας επισήμανε ότι: «Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, οι νησιώτες, οι πολίτες της Καλύμνου πρέπει να είναι ενωμένοι.
Πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στους εθνομηδενιστές και στο διχαστικό λόγο που εκπέμπουν κάποιοι. Οι ιδεοληψίες και ο εθνομηδενισμός δεν έχουν θέση στη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων.

Το Νοσοκομείο Καλύμνου ευχαριστεί θερμά την κα Ελένη Μάρη και τον κο Ιωάννη Μάρη που για άλλη μία χρονιά βοηθούν το Νοσοκομείο μας! Αφού συνέλεξαν το ποσό των 2.500 € και ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μας, μας ρώτησαν τι χρειαζόμασταν και μας προμήθευσαν με ένα μεγάλο αριθμό χειρουργικών εργαλείων. Τους ευχαριστούμε για άλλη μία φορά για την υποστήριξή τους!

Στη Βουλή φέρνει ο Μάνος Κόνσολας το ζήτημα της υποβάθμισης των περιφερειακών αεροδρομίων, ανάμεσα στα οποία είναι και αεροδρόμια των νησιών της Δωδεκανήσου. Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας είχε καταθέσει και Ερώτηση μαζί με άλλους τέσσερις (4) συναδέλφους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πριν από δύο και πλέον χρόνια, η οποία ουδέποτε απαντήθηκε.
Ο Μάνος Κόνσολας επανέρχεται με νέα ερωτήματα όπως:
1. Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων; Τι ποσά έχουν διατεθεί το 2017 και το 2018 από την ΥΠΑ και το Ελληνικό Δημόσιο για έργα συντήρησης και βελτίωσης των αεροδρομίων Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Καστελόριζου, Λέρου και Αστυπάλαιας;

Η προγραμματισμένη για σήμερα 28/1/2019 άφιξη στο νησί μας του Προέδρου του ΕΚΑΒ κου Παν. Τζανετή, προκειμένου να αποκτήσει άμεση γνώση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την υποστελέχωση του, ακυρώθηκε καθώς η πτήση για Κάλυμνο επέστρεψε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, χωρίς να προσγειωθεί στο νησί μας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα, 20 Ιανουαρίου 2019, στο ισόγειο του Πνευματικού μας Κέντρου, η τακτική Γενική Συνέλευση του Αναγνωστηρίου Καλύμνου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ». Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (έβρεχε δυνατά συνεχώς), επετεύχθη απαρτία κι έτσι ολοκληρώθηκαν απρόσκοπτα οι εργασίες της Συνέλευσης.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε, όπως πάντα, ο Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, δίδοντας στο Διοικητικό Συμβούλιο και στους παρισταμένους την ευλογία του και τις ευχές του για μια καλή, παραγωγική και ειρηνική χρονιά.
Τις εργασίες της Συνέλευσης διηύθυναν με επιτυχία οι : κ. Ιωάννης Μπιλλήρης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ως πρόεδρος και κ. Αντώνιος Σακέλλης, συνταξιούχος τραπεζικός, ως γραμματέας, οι οποίοι εξελέγησαν ομοφώνως και δια βοής από το σώμα.

Ενημέρωση από την Λιμενική Αρχή Καλύμνου για την συμμετοχή στην ανάδυση του Τίμιου Σταυρού στα πλαίσια του Εορτασμού των Θεοφανείων Έτους 2019.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος με το α.π. 314/23.11.2018 έγγραφό του, ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Χαρίτση, την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ξενογιαννακοπούλου, το Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Ταφύλλη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ματθαιόπουλο, να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημα του καλυμνιακού λαού για αναβάθμιση του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού Καλύμνου και την ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου στο νησί. Επισημαίνει τις μεγάλες ανάγκες της Καλύμνου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας καθ’ όλο το έτος, τη λειτουργία του αναρριχητικού κέντρου και τις ανάγκες που πολλαπλασιάζονται με την αύξηση του πληθυσμού στο νησί, λόγω της αυξημένης τουριστικής επισκεψιμότητας, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Με «πανηγυρικά» δημοσιεύματα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι ο ελληνικός στρατός δεν μπορεί να πλησιάσει τα Ίμια χάρη στο στρατιωτικό φυλάκιο με το ραντάρ που χτίστηκε στο νησί Τσαβούς, 3 ναυτικά μίλια από το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός).

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ Μανώλης Γλυνός, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, αφίχθη στην Κάλυμνο το πρωί της Παρασκευής όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου παραβρέθηκε στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, με συμμετοχή των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, πολιτιστικών οργανώσεων και μαθητών των σχολείων.
Στη συνέχεια ο κ Μανώλης Γλυνός επισκέφτηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ «Ο Αγιος Παντελεήμων» όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Φίλιππο Ολυμπίτη.

Page 1 of 7
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…