Στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιοδείας του, επισκέφθηκε χθες 26/3/2019 την Κάλυμνο ο Βουλευτής, τ. Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο κος Π. Κουρουμπλής συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κο Νεκτάριο Σαντορινιό επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου και οι δυο υπουργοί έγιναν δεκτοί από τον Αντιδήμαρχο κο Μικέ Ρήγα και συζήτησαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Κάλυμνο.

Εκτός λειτουργίας, παραμένει εδώ και ένα τρίμηνο, ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής του Νοσοκομείου Καλύμνου, λόγω έλλειψης οξυγόνου, επισημαίνει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε ,την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 στο Ισόγειο του Πνευματικού μας Κέντρου, όπου ο επικεφαλής της παράταξής μας ,κ. Μαστροκούκος Ιωάννης , στην ομιλία του θα αναπτύξει το θέμα « Η Κάλυμνος του σήμερα και του Μέλλοντος.»
Θα χαρούμε να σας δούμε όλους.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε ,την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 στο Ισόγειο του Πνευματικού μας Κέντρου, όπου ο επικεφαλής της παράταξής μας ,κ. Μαστροκούκος Ιωάννης , στην ομιλία του θα αναπτύξει το θέμα « Η Κάλυμνος του σήμερα και του Μέλλοντος.»
Θα χαρούμε να σας δούμε όλους.

Δυναμική εκπροσώπηση του συμπατριώτη μας Καλύμνιου δικηγόρου Νικήτα Μπόλκα, το γένος Ξενάκη με την νέα παράταξη του υποψηφίου κ Αντώνη Καμπουράκη για το δήμο της Ρόδου.
Ο Δρ Νικήτας Μπόλκας γεννήθηκε στη Ρόδο και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου σπουδών «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ και ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ», του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σε σχέση με τη πορεία ίδρυσης νέου αεροδρομίου στο νησί μας, και μετά από νεότερη επαφή που είχαμε με το αρμόδιο τμήμα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για τα εξής :
H Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εκπονεί ήδη προκαταρκτική μελέτη για την ίδρυση νέου αεροδρομίου στην θέση Παλιόνησος του νησιού μας, με τεχνικά χαρακτηριστικά 2.700Χ320m για τον διάδρομο και 400Χ600m για την ανάπτυξη των υπόλοιπων εγκαταστάσεων δυτικά του αεροδρομίου.
Ο Δήμος μας με τις τεχνικές του υπηρεσίες βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεχή συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την απαραίτητη τεχνική συνδρομή σε όλα τα στάδια σύνταξης της μελέτης, η οποία προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

 

Το μήνυμα της εθνικής ενότητας κυριάρχησε στην ομιλία του Τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα στην Κάλυμνο.
Μιλώντας στην κατάμεστη από πολίτες αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ο Μάνος Κόνσολας επισήμανε ότι: «Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, οι νησιώτες, οι πολίτες της Καλύμνου πρέπει να είναι ενωμένοι.
Πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στους εθνομηδενιστές και στο διχαστικό λόγο που εκπέμπουν κάποιοι. Οι ιδεοληψίες και ο εθνομηδενισμός δεν έχουν θέση στη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων.

Το Νοσοκομείο Καλύμνου ευχαριστεί θερμά την κα Ελένη Μάρη και τον κο Ιωάννη Μάρη που για άλλη μία χρονιά βοηθούν το Νοσοκομείο μας! Αφού συνέλεξαν το ποσό των 2.500 € και ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μας, μας ρώτησαν τι χρειαζόμασταν και μας προμήθευσαν με ένα μεγάλο αριθμό χειρουργικών εργαλείων. Τους ευχαριστούμε για άλλη μία φορά για την υποστήριξή τους!

Στη Βουλή φέρνει ο Μάνος Κόνσολας το ζήτημα της υποβάθμισης των περιφερειακών αεροδρομίων, ανάμεσα στα οποία είναι και αεροδρόμια των νησιών της Δωδεκανήσου. Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας είχε καταθέσει και Ερώτηση μαζί με άλλους τέσσερις (4) συναδέλφους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πριν από δύο και πλέον χρόνια, η οποία ουδέποτε απαντήθηκε.
Ο Μάνος Κόνσολας επανέρχεται με νέα ερωτήματα όπως:
1. Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων; Τι ποσά έχουν διατεθεί το 2017 και το 2018 από την ΥΠΑ και το Ελληνικό Δημόσιο για έργα συντήρησης και βελτίωσης των αεροδρομίων Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Καστελόριζου, Λέρου και Αστυπάλαιας;

Η προγραμματισμένη για σήμερα 28/1/2019 άφιξη στο νησί μας του Προέδρου του ΕΚΑΒ κου Παν. Τζανετή, προκειμένου να αποκτήσει άμεση γνώση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την υποστελέχωση του, ακυρώθηκε καθώς η πτήση για Κάλυμνο επέστρεψε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, χωρίς να προσγειωθεί στο νησί μας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα, 20 Ιανουαρίου 2019, στο ισόγειο του Πνευματικού μας Κέντρου, η τακτική Γενική Συνέλευση του Αναγνωστηρίου Καλύμνου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ». Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (έβρεχε δυνατά συνεχώς), επετεύχθη απαρτία κι έτσι ολοκληρώθηκαν απρόσκοπτα οι εργασίες της Συνέλευσης.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε, όπως πάντα, ο Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, δίδοντας στο Διοικητικό Συμβούλιο και στους παρισταμένους την ευλογία του και τις ευχές του για μια καλή, παραγωγική και ειρηνική χρονιά.
Τις εργασίες της Συνέλευσης διηύθυναν με επιτυχία οι : κ. Ιωάννης Μπιλλήρης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ως πρόεδρος και κ. Αντώνιος Σακέλλης, συνταξιούχος τραπεζικός, ως γραμματέας, οι οποίοι εξελέγησαν ομοφώνως και δια βοής από το σώμα.

Ενημέρωση από την Λιμενική Αρχή Καλύμνου για την συμμετοχή στην ανάδυση του Τίμιου Σταυρού στα πλαίσια του Εορτασμού των Θεοφανείων Έτους 2019.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος με το α.π. 314/23.11.2018 έγγραφό του, ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Χαρίτση, την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ξενογιαννακοπούλου, το Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Ταφύλλη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ματθαιόπουλο, να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημα του καλυμνιακού λαού για αναβάθμιση του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού Καλύμνου και την ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου στο νησί. Επισημαίνει τις μεγάλες ανάγκες της Καλύμνου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας καθ’ όλο το έτος, τη λειτουργία του αναρριχητικού κέντρου και τις ανάγκες που πολλαπλασιάζονται με την αύξηση του πληθυσμού στο νησί, λόγω της αυξημένης τουριστικής επισκεψιμότητας, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Με «πανηγυρικά» δημοσιεύματα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι ο ελληνικός στρατός δεν μπορεί να πλησιάσει τα Ίμια χάρη στο στρατιωτικό φυλάκιο με το ραντάρ που χτίστηκε στο νησί Τσαβούς, 3 ναυτικά μίλια από το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός).

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ Μανώλης Γλυνός, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, αφίχθη στην Κάλυμνο το πρωί της Παρασκευής όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου παραβρέθηκε στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, με συμμετοχή των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, πολιτιστικών οργανώσεων και μαθητών των σχολείων.
Στη συνέχεια ο κ Μανώλης Γλυνός επισκέφτηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ «Ο Αγιος Παντελεήμων» όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Φίλιππο Ολυμπίτη.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής απόφασης της Περιφερειακής Αρχής να θέσει σε προτεραιότητα την βελτίωση και την ασφάλεια του οδικού δικτύου στα νησιά, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” το έργο “Βελτίωση ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Νήσου Καλύμνου”, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.

Το πρώτο βήμα για την επισκευή του λιμανιού της Τελένδου, που έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου και των καιρικών συνθηκών, έγινε.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου ανέθεσε σε μηχανικό, τη διενέργεια υποβρύχιας αυτοψίας για την καταγραφή των ζημιών και θα ακολουθήσει η εκπόνηση της μελέτης για τα αναγκαία έργα.
Όπως είναι γνωστό, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, είχε αναδείξει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Τελένδου, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση στη Βουλή και επισημαίνοντας ότι, εδώ και 60 χρόνια, δεν έχει γίνει καμία κίνηση αναβάθμισης του λιμανιού της Τελένδου, το οποίο έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου, ενώ, κάθε χρόνο, αντιμετωπίζει πρόσθετα προβλήματα αφού δεν αποκαθίστανται οι ζημιές που προκαλούνται από την κακοκαιρία.

Επιδότηση κυψελών αντικατάστασης. Σας ανακοινώνουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι, κάτοχοι τουλάχιστον 20 μελισσιών με μελισσοκομικό βιβλιάριο σε ισχύ, που ενδιαφέρονται να αγοράσουν επιδοτούμενες κυψέλες αντικατάστασης (μονές κυψέλες) με το Εθνικό Πρόγραμμα 2019 –Δράση 3.1-Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, έχουν προθεσμία μέχρι τις 21 Ιανουαρίου (ημέρα Δευτέρα) για να καταθέσουν σχετική αίτηση στο Κέντρο Μελισσοκομίας Δωδεκανήσου. Μαζί με την αίτηση θα πρέπει και να δηλώνουν τον αριθμό μελισσιών τους που διαχειμάζουν. Τα έντυπα για την αίτηση και τη δήλωση μελισσιών διαχείμασης θα τα βρίσκουν στο ΚΜΔ. Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να φέρουν οι αιτούντες μελισσοκόμοι, είναι μια φωτοτυπία του ισχύοντος μελισσοκομικού βιβλιαρίου που να περιλαμβάνει τη σελίδα με τα στοιχεία τους και εκείνη με την τελευταία θεώρηση, καθώς και μια φωτοτυπία ενός βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού του μελισσοκόμου.
Οι κυψέλες θα μπορούν να αγοράζονται και να εξοφλούνται μέχρι και τις 20 Μαΐου –δεκτά θα γίνονται τιμολόγια και αποδείξεις εξοφλήσεως αυτών με ημερομηνία εκδόσεως από 1η Αυγούστου 2018 έως και 20 Μαΐου 2019. Θα πρέπει οι κυψέλες να είναι μονές και πλήρεις –αυτό να αναγράφεται στο τιμολόγιο- ο δε αριθμός τους μπορεί να ανέρχεται μέχρι το 10% του αριθμού μελισσιών που κατέχει ο μελισσοκόμος, όπως αυτός αποδεικνύεται με το μελισσοκομικό βιβλιάριο και με τη δήλωση διαχείμανσης. Υπενθυμίζουμε ότι για μεγάλα ποσά συναλλαγής άνω των €500 σε καθαρή αξία, τα τιμολόγια εξοφλούνται απαραίτητα με τραπεζική πράξη, το παραστατικό της οποίας θα πρέπει να κατατεθεί οπωσδήποτε στο Κέντρο Μελισσοκομίας και να φέρει επίσης ημερομηνία έως και 20 Μαΐου 2019. Ακόμη και για συναλλαγές μικρότερες των €500, απαιτείται εξόφληση του τιμολογίου είτε με εξ αρχής έκδοση μηχανογραφημένου τιμολογίου με ένδειξη τοις μετρητοίς είτε με τη συνοδεία αυτού από απόδειξη εξόφλησης του προμηθευτή.

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, θα εορταστεί με λαμπρότητα και επισημότητα σε ολόκληρη τη χώρα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο νησί της Καλύμνου θα λάβουν χώρα οι παρακάτω εκδηλώσεις την ημέρα της εορτής:
1. Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής ώρας μέχρι και τη δύση του ηλίου, όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, καθώς και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι.

2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου , των Ο.Τ.Α., των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών , κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2018.

Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the Seasons» της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης - Νότιο Αιγαίο 2019 θα πραγματοποιηθεί στην Κάλυμνο στις 8 Νοεμβρίου 2018. Το πρόγραμμα επιμελείται με πολύ καλά αποτελέσματα και μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο που συμμετέχει, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοφόρου και την πρέσβειρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία, σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Page 1 of 6
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…