Εδώ και μέρες παρατηρώ την επικαιρότητα και προσπαθώ να επεξεργαστώ την πραγματικότητα που αγγίζει τα νησιά μας και ομολογώ πως τόσο τα απανωτά χτυπήματα όσο και η ανέτοιμη αντιμετώπιση  της κυβέρνησης  με έχουν αφήσει χωρις λόγια!

Πρόσκληση στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ κινηματογράφου "ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ"

Πρόσκληση στον Εσπερινό στο Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, στο Καντούνι.

Με την παρούσα το Διοικητικό Συμβούλιο του Παρ/τος Καλύμνου του Λυκείου των Ελληνίδων απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον κ. Γιώργο Κασσάρα, Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την άμεση ανταπόκριση σε αίτημα του Λ.Ε.Κ.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου, ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα, 15-07-2019, η διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους μέσω της Ιεράς Μητρόπολης και των Συλλόγων Πολυτέκνων και Τριτέκνων θα παραλάβουν τα τρόφιμα στο σημείο διανομής του Ιερού Ναού Αγ. Μάμμαντος . Η διανομή θα συνεχιστεί την Τρίτη και την Τετάρτη από τις 10.00 το πρωί .
Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου, παραλαμβάνουν τα τρόφιμα που δικαιούνται ,από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη , από το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Καλύμνου και από ώρα 10.00 το πρωί μέχρι 14.30 το μεσημέρι.
Παρακαλούνται οι δικαιούχοι πολίτες να προσέρχονται με την Αστυνομική τους Ταυτότητα.

 

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση – παρουσίαση βιβλίου που θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελληνικής Διασποράς και της επίσκεψης του 13ου Θερινού Προγράμματος Εντατικών Μαθημάτων Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Charles Darwin.
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή, 5 Ιουλίου, θα γίνει παρουσίαση σε ενδιαφερόμενους, των εξ’ αποστάσεως, εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Charles Darwin.
Αναλυτικό Πρόγραμμα εκδηλώσεων
• Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019. Ώρα 7.30μμ.

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, την Τετάρτη 26 Ιουνίου, συνεχίζοντας την περιοδεία του στα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος, επισκέφθηκε τους Λειψούς.
«Αν θελήσουμε να αναφέρουμε κάποιο από τα μικρά νησιά της Ελλάδας που συγκεντρώνει όλα μαζί τα χαρακτηριστικά της «Νησιωτικότητας», με τα προβλήματα, αλλά και με τις δυνατότητες και τις αναπτυξιακές προοπτικές που έχει λόγω των χωρικών ιδιαιτεροτήτων του, δεν υπάρχει πιο κατάλληλο παράδειγμα απ’ τους Λειψούς», τόνισε στη συνομιλία του με κατοίκους και φορείς των Λειψών ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.

Eνημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής υπέγραψε χθες από κοινού με εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας 3Κ Τεχνική Α.Ε., τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δημοτικού οδικού δικτύου με πρόσβαση σε τουριστικές, αρχαιολογικές και λιμενικές εγκαταστάσεις» προϋπολογισμού 1.629.032,26 ευρώ.

 

Με τις χθεσινές διαδικασίες, ολοκληρώθηκαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Κάλυμνο. Διαδικασίες, οι οποίες περιείχαν όλα τα ελληνικά προεκλογικά αναμενόμενα, σύμφωνα με τη δική μας, ξεχωριστή νοοτροπία. Αλήθειες και ψέματα, κινήσεις εντυπωσιασμού, ειλικρινείς, ανειλικρινείς δηλώσεις και ευφυολογήματα. Όλα στο τραπέζι. Θεμιτά και αθέμιτα... Το ζήτημα για όλες τις παρατάξεις ήταν, τι θα σκεφτόταν το think tank που είχε ο συνδυασμός στη διάθεσή του και που θα επέφερε περισσότερες ψήφους.
Προσωπικά, ως Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, είμαι υπερήφανη, για τον αγώνα που έκαναν τα στελέχη και τα μέλη μας, που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις εκλογές σε Περιφέρεια και Δήμους Ρόδου και Καλύμνου.

Την Κάλυμνο επισκέφθηκε την Μεγάλη Τρίτη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός, όπου είχε επαφές με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.
Οι κάτοικοι του νησιού υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον υποψήφιο περιφερειάρχη ο οποίος άκουσε με προσοχή τα θέματα που του έθεσαν και αφορούν τόσο στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους, όσο και στην ανάπτυξη της Καλύμνου.

H «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» με χαρά ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητα του Μιχάλη Τρικοίλη από την Κάλυμνο.
Ο Μιχάλης Τρικοίλης, δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα και μέσα από την δυναμική συνδικαλιστική του δράση, έχει αποδείξει την αγάπη του για τον τόπο του και την αλληλεγγύη του για τους συναδέλφους του.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τον καλωσόρισε στην «Συμμαχία» δηλώνοντας τα εξής: «Ο Μιχάλης Τρικοίλης, γνωρίζει τα προβλήματα και αγωνίζεται καθημερινά για τις λύσεις του πρωτογενούς τομέα. Ως πρόεδρος των σφογγαλιέων και οστρακαλιέων Καλύμνου είναι σε καθημερινή επαφή τους αλιείς μας, τους νησιώτες που δίνουν τον καθημερινό αγώνα του μόχθου στη θάλασσα. Μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους θα συμβάλει στον κοινό μας αγώνα για να πετύχουμε την βιώσιμη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας με άξονα τον πρωτογενή τομέα. Καλωσόρισες Μιχάλη, καλή επιτυχία!».

διασποράς»
Σε κλίμα αγαστής συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Μ. Δευτέρα στο γραφείο του Δημάρχου κ. Γιάννη Γαλουζή, συνάντηση του ιδίου, με τον Καλύμνιο Δήμαρχο Τάρπον Σπρινγκς, κ. Χρυσόστομο Αλαχούζο και τους Προέδρους των Ενώσεων Καλυμνίων Αττικής κ. Δημήτρη Καλλικάτζαρο και Ρόδου, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο με την παράταξή του, κ. Μαρία Βάλλα.

Το Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Παραδεισίου -ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ- πήραμε ευχαριστήρια επιστολή από τον μητροπολίτη Λέρου-Καλύμνου -Αστυπάλαιας κ.κ. Παισιο και την παραθέτουμε κατωτέρω.

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιοδείας του, επισκέφθηκε χθες 26/3/2019 την Κάλυμνο ο Βουλευτής, τ. Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο κος Π. Κουρουμπλής συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κο Νεκτάριο Σαντορινιό επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου και οι δυο υπουργοί έγιναν δεκτοί από τον Αντιδήμαρχο κο Μικέ Ρήγα και συζήτησαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Κάλυμνο.

Εκτός λειτουργίας, παραμένει εδώ και ένα τρίμηνο, ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής του Νοσοκομείου Καλύμνου, λόγω έλλειψης οξυγόνου, επισημαίνει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε ,την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 στο Ισόγειο του Πνευματικού μας Κέντρου, όπου ο επικεφαλής της παράταξής μας ,κ. Μαστροκούκος Ιωάννης , στην ομιλία του θα αναπτύξει το θέμα « Η Κάλυμνος του σήμερα και του Μέλλοντος.»
Θα χαρούμε να σας δούμε όλους.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε ,την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 στο Ισόγειο του Πνευματικού μας Κέντρου, όπου ο επικεφαλής της παράταξής μας ,κ. Μαστροκούκος Ιωάννης , στην ομιλία του θα αναπτύξει το θέμα « Η Κάλυμνος του σήμερα και του Μέλλοντος.»
Θα χαρούμε να σας δούμε όλους.

Δυναμική εκπροσώπηση του συμπατριώτη μας Καλύμνιου δικηγόρου Νικήτα Μπόλκα, το γένος Ξενάκη με την νέα παράταξη του υποψηφίου κ Αντώνη Καμπουράκη για το δήμο της Ρόδου.
Ο Δρ Νικήτας Μπόλκας γεννήθηκε στη Ρόδο και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου σπουδών «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ και ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ», του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σε σχέση με τη πορεία ίδρυσης νέου αεροδρομίου στο νησί μας, και μετά από νεότερη επαφή που είχαμε με το αρμόδιο τμήμα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για τα εξής :
H Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εκπονεί ήδη προκαταρκτική μελέτη για την ίδρυση νέου αεροδρομίου στην θέση Παλιόνησος του νησιού μας, με τεχνικά χαρακτηριστικά 2.700Χ320m για τον διάδρομο και 400Χ600m για την ανάπτυξη των υπόλοιπων εγκαταστάσεων δυτικά του αεροδρομίου.
Ο Δήμος μας με τις τεχνικές του υπηρεσίες βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεχή συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την απαραίτητη τεχνική συνδρομή σε όλα τα στάδια σύνταξης της μελέτης, η οποία προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

Page 1 of 7
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…