Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος με το α.π. 314/23.11.2018 έγγραφό του, ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Χαρίτση, την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ξενογιαννακοπούλου, το Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Ταφύλλη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ματθαιόπουλο, να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημα του καλυμνιακού λαού για αναβάθμιση του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού Καλύμνου και την ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου στο νησί. Επισημαίνει τις μεγάλες ανάγκες της Καλύμνου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας καθ’ όλο το έτος, τη λειτουργία του αναρριχητικού κέντρου και τις ανάγκες που πολλαπλασιάζονται με την αύξηση του πληθυσμού στο νησί, λόγω της αυξημένης τουριστικής επισκεψιμότητας, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Με «πανηγυρικά» δημοσιεύματα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι ο ελληνικός στρατός δεν μπορεί να πλησιάσει τα Ίμια χάρη στο στρατιωτικό φυλάκιο με το ραντάρ που χτίστηκε στο νησί Τσαβούς, 3 ναυτικά μίλια από το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός).

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ Μανώλης Γλυνός, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, αφίχθη στην Κάλυμνο το πρωί της Παρασκευής όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου παραβρέθηκε στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, με συμμετοχή των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, πολιτιστικών οργανώσεων και μαθητών των σχολείων.
Στη συνέχεια ο κ Μανώλης Γλυνός επισκέφτηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ «Ο Αγιος Παντελεήμων» όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Φίλιππο Ολυμπίτη.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής απόφασης της Περιφερειακής Αρχής να θέσει σε προτεραιότητα την βελτίωση και την ασφάλεια του οδικού δικτύου στα νησιά, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” το έργο “Βελτίωση ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Νήσου Καλύμνου”, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.

Το πρώτο βήμα για την επισκευή του λιμανιού της Τελένδου, που έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου και των καιρικών συνθηκών, έγινε.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου ανέθεσε σε μηχανικό, τη διενέργεια υποβρύχιας αυτοψίας για την καταγραφή των ζημιών και θα ακολουθήσει η εκπόνηση της μελέτης για τα αναγκαία έργα.
Όπως είναι γνωστό, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, είχε αναδείξει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Τελένδου, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση στη Βουλή και επισημαίνοντας ότι, εδώ και 60 χρόνια, δεν έχει γίνει καμία κίνηση αναβάθμισης του λιμανιού της Τελένδου, το οποίο έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου, ενώ, κάθε χρόνο, αντιμετωπίζει πρόσθετα προβλήματα αφού δεν αποκαθίστανται οι ζημιές που προκαλούνται από την κακοκαιρία.

Επιδότηση κυψελών αντικατάστασης. Σας ανακοινώνουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι, κάτοχοι τουλάχιστον 20 μελισσιών με μελισσοκομικό βιβλιάριο σε ισχύ, που ενδιαφέρονται να αγοράσουν επιδοτούμενες κυψέλες αντικατάστασης (μονές κυψέλες) με το Εθνικό Πρόγραμμα 2019 –Δράση 3.1-Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, έχουν προθεσμία μέχρι τις 21 Ιανουαρίου (ημέρα Δευτέρα) για να καταθέσουν σχετική αίτηση στο Κέντρο Μελισσοκομίας Δωδεκανήσου. Μαζί με την αίτηση θα πρέπει και να δηλώνουν τον αριθμό μελισσιών τους που διαχειμάζουν. Τα έντυπα για την αίτηση και τη δήλωση μελισσιών διαχείμασης θα τα βρίσκουν στο ΚΜΔ. Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να φέρουν οι αιτούντες μελισσοκόμοι, είναι μια φωτοτυπία του ισχύοντος μελισσοκομικού βιβλιαρίου που να περιλαμβάνει τη σελίδα με τα στοιχεία τους και εκείνη με την τελευταία θεώρηση, καθώς και μια φωτοτυπία ενός βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού του μελισσοκόμου.
Οι κυψέλες θα μπορούν να αγοράζονται και να εξοφλούνται μέχρι και τις 20 Μαΐου –δεκτά θα γίνονται τιμολόγια και αποδείξεις εξοφλήσεως αυτών με ημερομηνία εκδόσεως από 1η Αυγούστου 2018 έως και 20 Μαΐου 2019. Θα πρέπει οι κυψέλες να είναι μονές και πλήρεις –αυτό να αναγράφεται στο τιμολόγιο- ο δε αριθμός τους μπορεί να ανέρχεται μέχρι το 10% του αριθμού μελισσιών που κατέχει ο μελισσοκόμος, όπως αυτός αποδεικνύεται με το μελισσοκομικό βιβλιάριο και με τη δήλωση διαχείμανσης. Υπενθυμίζουμε ότι για μεγάλα ποσά συναλλαγής άνω των €500 σε καθαρή αξία, τα τιμολόγια εξοφλούνται απαραίτητα με τραπεζική πράξη, το παραστατικό της οποίας θα πρέπει να κατατεθεί οπωσδήποτε στο Κέντρο Μελισσοκομίας και να φέρει επίσης ημερομηνία έως και 20 Μαΐου 2019. Ακόμη και για συναλλαγές μικρότερες των €500, απαιτείται εξόφληση του τιμολογίου είτε με εξ αρχής έκδοση μηχανογραφημένου τιμολογίου με ένδειξη τοις μετρητοίς είτε με τη συνοδεία αυτού από απόδειξη εξόφλησης του προμηθευτή.

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, θα εορταστεί με λαμπρότητα και επισημότητα σε ολόκληρη τη χώρα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο νησί της Καλύμνου θα λάβουν χώρα οι παρακάτω εκδηλώσεις την ημέρα της εορτής:
1. Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής ώρας μέχρι και τη δύση του ηλίου, όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, καθώς και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι.

2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου , των Ο.Τ.Α., των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών , κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2018.

Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the Seasons» της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης - Νότιο Αιγαίο 2019 θα πραγματοποιηθεί στην Κάλυμνο στις 8 Νοεμβρίου 2018. Το πρόγραμμα επιμελείται με πολύ καλά αποτελέσματα και μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο που συμμετέχει, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοφόρου και την πρέσβειρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία, σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι έχει δημοσιευθεί από τις 29/10/2018 με αρ.πρωτ. 2904.4/01/18 (ΑΔΑ 6ΨΝΩ4653ΠΩ-Κ1Ε ) στην πλατφόρμα Διαύγεια του Υπ. Ναυτιλίας& Νησιωτικής Πολιτικής, η προκήρυξη για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με ωριαία αντιμισθία στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου (ΑΕΝ)-Σχολή Πλοιάρχων .
Οι προκηρυσσόμενες θέσεις αφορούν τις ειδικότητες Επιστημονικών συνεργατών:

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας είχε σήμερα Δευτέρα 29.10.2018 και ώρα 10:30 π.μ. στα γραφεία του Δήμου Καλύμνου ο Δήμαρχος κος Ιω. Γαλουζής με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κο Χαρ. Κόκκινο, για θέματα αρμοδιοτήτων του (Πολιτική Προστασία-Π.ΑΜ.-Π.Σ.Ε.Α. κ.τ.λ.).
Στη συνάντηση, η οποία έγινε παρουσία των αρμόδιων Αντιδημάρχων, του Λιμενάρχη Καλύμνου και του προσωρινού Δντή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων από το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου και του πυροσβεστικού σταθμού του νησιού, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

Αγαπητέ μας Γιάννη
Υπήρξες μια διαδρομή γεμάτη φως, αλτρουισμό και αγάπη προς τον συνάνθρωπο.
Δίδαξες με τη στάση σου να μην κρίνεις αλλά να προτείνεις.
Δίδαξες με την πραότητα και τη νηφαλιότητα του χαρακτήρα σου όλους μας.
Δίδαξες την αριστεία από τα μαθητικά και τα φοιτητικά σου χρόνια σε όλη την κοινωνία της Επαρχίας Καλύμνου.
Δίδαξες ήθος και συνέπεια στα Διοικητικά Συμβούλια του Ι.Σ.Ε.Κ. που συμμετείχες τόσο ως Γραμματέας, Ταμίας και σαν απλό μέλος του Δ.Σ..
Δίδαξες όλους τους ιατρούς της Επαρχίας Καλύμνου τι σημαίνει Ιατρική Δεοντολογία.
Τόσο νέος έφυγες Γιάννη Παπανικόλα από κοντά μας στα 48 σου χρόνια. Από σήμερα το πρωί είσαι στην αγκαλιά των αγγέλων.
Γιάννη, Άγγελε της καρδιάς μας καλό σου ταξίδι στον Παράδεισο!

 

 

Για τον Ι.Σ.Ε.Κ...

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Γεράσιμος Αποστολάτος Μικές- Μιχαήλ Κουκουβάς

 

 

Η Μίκα Ιατρίδη, π. Βουλευτής Δωδεκανήσου, θα παραστεί, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940», που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 στην Κάλυμνο.

Ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Θεμέλαρος παρακολούθησε χθες στο κινηματοθέατρο Λέρου μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση. Πρόκειται για την ηθογραφία του Κώστα Πρετεντέρη « Η κόμισσα της φάμπρικας» που παρουσιάστηκε, με μεγάλη επιτυχία, από τη θεατρική ομάδα της ελληνικής αστυνομίας.

Καλημέρα,σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καλυμνίων,διοργανώνει σεμινάριο συμβουλευτικής για ανέργους.Πρόκειται για μια ημερίδα με σκοπό την ενδυνάμωση του άνεργου πληθυσμού της κοινότητας,ώστε να ανταποκριθούν στις νέες και διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες εργασίας.

Δεν προσήλθε στη Βουλή ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κουβέλης προκειμένου να απαντήσει στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας για την αναβάθμιση της λειτουργίας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε θέσει 4 ζητήματα, στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε :
1ον) Να υπάρξει και λειτουργία Σχολής Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού πέρα από τη Λειτουργία της Σχολής Πλοιάρχων.
2ον) Να ενταχθεί η ΑΕΝ Καλύμνου, ως επιλογή στο μηχανογραφικό για τις πανελλαδικές εξετάσεις της περιόδου 2018-2019, αφού η στελέχωση της με σπουδαστές τη φετινή χρονιά έγινε με μεταγραφές από άλλες ΑΕΝ και μέσω των ΕΠΑΛ.

Συνάδελφοι,
Τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων του ειδικού εποχικού βοηθήματος και λήγει στις 30 Νοέμβρη 2018.
• Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα γραφεία του Σωματείου Οικοδόμων, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 7-9μμ
• Το ποσό του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τους οικοδόμους είναι 678,06 ευρώ.
Οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του είναι:
1. Να έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο ημερολογιακό έτος αποκλειστικά σε οικοδομικές εργασίες 95 έως 210 ημέρες εργασίας, μαζί με την προσαύξηση και την άδεια. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει 73 έως 163 πραγματικές ημέρες εργασίας.
2. Να απασχολήθηκαν αποκλειστικά στον κλάδο κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος.
3. Να συνεχίζουν να είναι οικοδόμοι την περίοδο καταβολής του βοηθήματος.

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της προχωρεί σύμφωνα με το Νόμο και το καταστατικό της σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησής της.
Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στις 21/10/2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 έως 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου – Καλαβρού 6 – Ανάσταση- Κάλυμνος, με μοναδικό θέμα ημερησίας διατάξεως:
Αρχαιρεσίες:
α) Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου.
β) Εκλογή Ελεγκτικής Επιτροπής.
γ) Εκλογή Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου (ΟΕΣΔ)

Όποια από τα μέλη του Συλλόγου επιθυμούν να είναι υποψήφιοι παρακαλούνται να το δηλώσουν στα γραφεία του Συλλόγου μέχρι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018.

 

Η θέση ευθύνης της Προέδρου και του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου -ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ- απέναντι στα μικρά και μικρότερα νησιά του Αιγαίου, δεν μας αφήνει αδιάφορους στα Ιατρικά και Νοσηλευτικά τους προβλήματα.

Επικοινωνώντας με τα νησιά αυτά ,με τους νησιώτες, τους γιατρούς, διοικητές νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων, αισθανόμαστε τις μεγάλες ανάγκες τους και ταυτιζόμαστε με τα προβλήματά τους.

 

Άμεσα ξεκινά η λειτουργία της Σχολής Δυτών Καλύμνου, μετά την έγκριση από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, της πρόσληψης του εκπαιδευτικού προσωπικού και του προγράμματος διδασκαλίας, Β΄ εκπαιδευτικής περιόδου.

Η παρούσα επιστολή έχει ως σκοπό την ενημέρωση σας σχετικά με την περιβαλλοντική δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου “Keep Aegean Blue”. Η πρωτοβουλία αυτή θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον οργανισμό για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος “All For Blue”, ο οποίος ιδρύθηκε στην Ελλάδα από την εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής, Κατερίνα Τοπούζογλου. Στόχος της περιβαλλοντικής δράσης είναι η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς ως προς την προστασία του απέραντου γαλάζιου που περιβάλλει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με δεδομένο τον καταλυτικό ρόλο που αυτό συνεπάγεται για την βιώσιμη ανάπτυξη της μεγαλύτερης τουριστικής Περιφέρειας της χώρας.

Page 1 of 6
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…