Ομιλία Ιωάννη Παππά για το νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ομιλία παρέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, στη Βουλή των Ελλήνων, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην «αδυναμία» του ΕΦΚΑ, σε ότι αφορά την καθυστέρηση επίδοσης συντάξεων καθώς και στην ανάγκη αλλαγών, αφού όπως τόνισε «αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα του ελληνικού δημοσίου, με τον οποίον έρχονται σε επαφή καθημερινά  2 εκατομμύρια συνταξιούχοι και 4 εκατομμύρια εργαζόμενοι», ενώ ανέλυσε τις αποφάσεις που εκδόθηκαν μέσα στο 2019 καθώς και την σημαντικότητα της ύπαρξης του αριθμού εξυπηρέτησης πολιτών 1555.

Επίσης ανάφερε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, ώστε να γίνει περισσότερο λειτουργικός και φιλικός για τους πολίτες.

Για αυτό έρχεται και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας στο οποίο προβλέπονται:

Σύστημα επιβράβευσης παραγωγικότητας σε όλον τον ΕΦΚΑ, το οποίο θα ξεκινήσει από την εκκαθάριση των συντάξεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών, μονάδα Εσωτερικών Ερευνών για την πιο συστηματική αντιμετώπιση των καταγγελιών ενώ επιταχύνονται οι πειθαρχικές διαδικασίες, δυνατότητα πρόσληψης Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών με τριετή θητεία τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα και η πρόσληψη τους θα γίνεται με διαφανείς διαδικασίες και την σύμπραξη του ΑΣΕΠ, Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ μέσω σύστασης Εταιρείας Ειδικού Σκοπού με τίτλο «Εταιρεία Ακινήτων e-ΕΦΚΑ», ενώ, όπως τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, επιπλέον προβλέπονται στο νομοσχέδιο, η χορήγηση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας με οφειλές έως 100 ευρώ στον ΕΦΚΑ, κατάργηση προεγγραφής μη μισθωτών στον ΕΦΚΑ με την έναρξη δραστηριότητας. Γίνεται έτσι πιο εύκολη η διαδικασία έναρξης και μεταβολής εργασιών στην Εφορία, κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος για τις εταιρείες που έμειναν κλειστές στις 25-26 Ιανουαρίου λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» που έπληξε τις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κύριος Παππάς αναφέρθηκε στα fake news του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ότι η κυβέρνηση με το εν λόγω νομοσχέδιο επιδιώκει την αποτελεσματικότερη διοίκηση του ΕΦΚΑ, την επιβράβευση των καλών υπαλλήλων και παράλληλα τον έλεγχο της αποδοτικότητας όλου του ανθρώπινου δυναμικού του Οργανισμού, την ταχύτερη εξέταση των καταγγελιών των πολιτών και απόδοση πειθαρχικών ευθυνών, όπου υπάρχουν, την καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ που θα φέρει και περισσότερα έσοδα για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους μας.

Page 1 of 25

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

 Ο Δήμος Χάλκης υπο την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ.
Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η Προγραμματική Σύμβαση ΥΠΠΟ –
Όπως είχε προαναγγείλει πριν από λίγες μέρες, ο Βουλευτής
Όπως μας ενημέρωσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Ιωάννης Παππάς, με
Η Κάλυμνος γιόρτασε την σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Το
Με τη δέουσα επισημότητα και με την τήρηση των επίσημων υγειονομικών
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Ιωάννης Παππάς, παρέθεσε ομιλία στη Βουλή
Το ΚΕΚ Γεννηματάς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επεκτείνει τις
Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες συνομιλίες μεταξύ
Το Ισραήλ μείωσε δραστικά το δημόσιο χρέος του τόσο σε απόλυτους
   Την Πάτμο επισκέφθηκε το Σάββατο  26 Φεβρουαρίου
Την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία με
Στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου
Αναλυτικά η ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕΟι φωτιές, που καίνε σε πολλά σημεία
«Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: Οσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…