Με την παρούσα επιστολή εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες της Λεριακής Κοινωνίας και εμού προσωπικά προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου Ρόδου

Αγαπητές συνδημότισσες,

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Έχουν περάσει σχεδόν δυο αιώνες από την ημέρα – ορόσημο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821,

Από τον Δήμο Λέρου ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια ανακοινώσεων μας και στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020,

ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ 43.875,00€ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΑΜΕΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Tο συγκεκριμένο φαινόμενο είναι αρκετά συχνό στη θαλάσσια περιοχή της Λέρου

Έκκληση για την "απόσυρση των ΜΑΤ από τα νησιά" και την αναστολή των εργασιών για τη δημιουργία φυλακών, απευθύνει στην κυβέρνηση ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας, με αφορμή το «πολεμικό» κλίμα στο Βόρειο Αιγαίο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας ενημερώνει με ιδιαίτερη χαρά τους πολίτες του νησιού για την Ένταξη πράξης του Δήμου Λέρου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων».

Στη Βουλή φθάνει το θέμα με ακίνητα που φέρεται να έχουν αγοράσει στο νησί της Λέρου Τούρκοι επιχειρηματίες.

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στην γεμάτη αίθουσα συνεδριάσεων του, ο Εμπορικός Σύλλογος Λέρου προχώρησε στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Από τον Δήμο Λέρου ανακοινώνεται ότι σήμερα Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, από τις 10.00 έως τις 13.00, θα παραμείνουν κλειστοί οι δρόμοι από τον Πλάτανο (στροφή για Παντέλι) έως τα Άλιντα (στροφή για Παρθένι), λόγω των αγώνων δρόμου επί δημοσιας οδού στη μνήμη του Μιλιτιάδη Παπαντωνάκη.

Ευχαριστούμε τους πολίτες για την κατανόηση.

 

ΠΗΓΗ:www.lerosnews.gr

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να εκδώσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να επιτάξει εκτάσεις προκειμένου να στηθούν τα νέα κέντρα προσφύγων.

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου, τις οικογένειές τους, όλους τους συμπολίτες μας και τους κατοίκους των γειτονικών Λειψών, στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών –Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Αιμοποιητικών Κυττάρων Λέρου "Η ΖΩΗ"

Φωτιά ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα στην Αγία Μαρίνα της Λέρου. Η φωτιά ξεκίνησε από ένα κατάστημα εστίασης και επεκτάθηκε γρήγορα σ’ ένα νεοκλασικό οίκημα και σε ένα ακόμα κατάστημα.

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης από τον συνδυασμό "Λέρος Νέα Αρχή" απέστειλε σήμερα στα ΜΜΕ ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παλαπουγιούκ.

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ε.Δ.Ο.Κ.), διοργάνωσαν διήμερο σεμινάριο παροχής Πρώτων Βοηθειών και Αντιμετώπισης Έκτακτων Φυσικών Φαινομένων, στις 5 & 6 Οκτωβρίου 2019 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου Λέρου, στο οποίο συμμετείχαν 98 συνολικά άτομα.

Στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Λέρου για το έργο «Επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιρίου σφαγείου και εξοπλισμού σφαγείου Δήμου Λέρου», προέβησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Λέρου Μιχαήλ Κόλιας, με σκοπό την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου σε συνέχεια του υφιστάμενου κτιρίου, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του σφαγείου, μέσω της προσθήκης νέας γραμμής προκειμένου το σφαγείο να καταστεί κατάλληλα λειτουργικό.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 300.796,47 €.

Κάθε χρόνο υπάρχει μία μέρα που από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα βγαίνουμε έξω και φροντίζουμε το περιβάλλον μας και δείχνουμε ότι με μία απλή θετική κίνηση μπορούμε εμείς οι ίδιοι να γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε.

Tα καλά νέα για την αναβάθμιση των Νοσοκομειακών Μονάδων της χώρας σε εξοπλισμό και υποδομές, συνεχίζονται απρόσκοπτα και αυτή την εβδομάδα. Έτσι σήμερα, έχουμε τη χαρά να ανακοινώνουμε τα εξής:
• ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης ενημερώθηκε από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, για την υπογραφή της ένταξης του έργου «Αποκατάσταση, επαναχρησιμοποίηση και ανάδειξη της Υπαίθριας Αγοράς Λέρου» με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 2.014.800 ευρώ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020. Δικαιούχος του προγράμματος είναι ο Δήμος Λέρου. Με το έργο αυτό, χρηματοδοτείται η αποκατάσταση του κτηρίου της Υπαίθριας Αγοράς στο Λακκί της Λέρου και η επαναλειτουργία του ως διαδραστικό Μουσείο Αγροδιατροφής.

Page 1 of 2
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…