Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ε.Δ.Ο.Κ.), διοργάνωσαν διήμερο σεμινάριο παροχής Πρώτων Βοηθειών και Αντιμετώπισης Έκτακτων Φυσικών Φαινομένων, στις 5 & 6 Οκτωβρίου 2019 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου Λέρου, στο οποίο συμμετείχαν 98 συνολικά άτομα.

Στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Λέρου για το έργο «Επέκταση και εκσυγχρονισμός κτιρίου σφαγείου και εξοπλισμού σφαγείου Δήμου Λέρου», προέβησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Λέρου Μιχαήλ Κόλιας, με σκοπό την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου σε συνέχεια του υφιστάμενου κτιρίου, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του σφαγείου, μέσω της προσθήκης νέας γραμμής προκειμένου το σφαγείο να καταστεί κατάλληλα λειτουργικό.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 300.796,47 €.

Κάθε χρόνο υπάρχει μία μέρα που από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα βγαίνουμε έξω και φροντίζουμε το περιβάλλον μας και δείχνουμε ότι με μία απλή θετική κίνηση μπορούμε εμείς οι ίδιοι να γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε.

Tα καλά νέα για την αναβάθμιση των Νοσοκομειακών Μονάδων της χώρας σε εξοπλισμό και υποδομές, συνεχίζονται απρόσκοπτα και αυτή την εβδομάδα. Έτσι σήμερα, έχουμε τη χαρά να ανακοινώνουμε τα εξής:
• ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΡΟΥ

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης ενημερώθηκε από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, για την υπογραφή της ένταξης του έργου «Αποκατάσταση, επαναχρησιμοποίηση και ανάδειξη της Υπαίθριας Αγοράς Λέρου» με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 2.014.800 ευρώ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020. Δικαιούχος του προγράμματος είναι ο Δήμος Λέρου. Με το έργο αυτό, χρηματοδοτείται η αποκατάσταση του κτηρίου της Υπαίθριας Αγοράς στο Λακκί της Λέρου και η επαναλειτουργία του ως διαδραστικό Μουσείο Αγροδιατροφής.

Την Πέμπτη 14.2.2019 εκπαιδευτικοί και μαθητές του ΕΠΑΛ ΛΕΡΟΥ επισκέφθηκαν στο γραφείο του, τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια, για να τον ενημερώσουν σχετικά με την προσπάθεια προώθησης της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της αειφορίας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου <<ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και ΜΑΙΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ>> και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου,που αφορά στην παραγωγή ανακυκλωμένου χαρτιού και στη βιβλιοδεσία στο ΕΠΑΛ Λέρου.

Το νησί της Λέρου επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος . Ο κ. Χατζημάρκος , συνοδευόμενος από τον Έπαρχο της Π.Ε. Καλύμνου και συνεργάτες του, επισκέφθηκαν το Μπελλένειο Γυμνάσιο – Λύκειο Λέρου με την ευκαιρία τέλεσης του ετήσιου μνημόσυνου του αείμνηστου δωρητή Μπελλένη Παρίση. Ο Περιφερειάρχης στη συνέχεια μίλησε στους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία πρώτη πανελλαδικά διεκδίκησε και έλαβε από εθνικούς πόρους 10 εκατομμύρια ευρώ , παρά το ότι η σχετική αρμοδιότητα ανήκει στους Δήμους. Τα χρήματα αυτά είπε θα διατεθούν για την επισκευή και συντήρηση των σχολείων των νησιών, με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν. Συγκεκριμένα για το Μπελλένειο ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση και της δεύτερης φάσης των εργασιών συντήρησης του σχολείου, καθώς και τη συνολική παρέμβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου, ενώ όπως είπε εκπονείται η μελέτη για την προσθήκη τεσσάρων νέων αιθουσών στο σχολείο. Τέλος μοίρασε με τους συνεργάτες του στους μαθητές το ανοξείδωτο καλαμάκι που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έφτιαξε στο πλαίσιο της δράσης για την προστασία του Περιβάλλοντος «Keep Aegean Blue”.

Με 240.000€ χρηματοδοτείται ο δήμος Λέρου για την κατασκευή εγκαταστάσεων και υποδομών σε τέσσερις παραλίες του νησιού (ΑΛΙΝΤΑ-ΓΟΥΡΝΑ-ΠΑΝΤΕΛΙ-ΞΗΡΟΚΑΜΠΟ),που θα αφορούν την ψυχαγωγία και την άθληση ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας.

Προς
Τον Μακαριώτατον
Αρχιεπίσκοπον Αθηνών
κ. κ. Ιερώνυμον
και τους Αγίους Αρχιερείς
της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Μακαριώτατε ,
Σεβασμιώτατοι άγιοι Αρχιερείς,
Μετά του προσήκοντος σεβασμού και υιικής αγάπης προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Παΐσιο και αφοσιωμένοι στο πνευματικό κλίμα και στα δίκαια της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και τω δεξιώ οιακοστρόφω της κατά την Οικουμένην Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο,
εμείς οι Ιερείς της Αγιοτρόφου Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου, Αστυπαλαίας, ενώπιον των θλιβερών εξελίξεων, όσον αφορά το Προσύμφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον Πρωθυπουργό της Χώρας, αναρωτιόμαστε τι σημαίνει θρησκευτική ουδετερότητα και ποιες είναι οι κοινωνικές και οι νομικές προεκτάσεις της. Μήπως δόθηκε ως αντάλλαγμα στην θρησκευτική ουδετερότητα το διαβόητο «Εκκλησιαστικό Υπερταμείο»;

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει με τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου και το Ίδρυμα «Göran Schildt» τον 9ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανοικτής Θάλασσας με τίτλο: «Göran Schildt Regatta».

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2018.

Πρόκειται για τον μοναδικό διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνεται στον ελληνικό χώρο και που πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές των μεγάλων διεθνών αγώνων. Φέτος αναμένεται να συμμετάσχουν γύρω στα 25 σκάφη ενώ οι ιστιοπλόοι ξεπερνούν τα 140 άτομα.
Η προβολή των νησιών μέσα από αυτή την διοργάνωση, τόσο στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στις Σκανδιναβικές χώρες είναι τεράστια.

Δήλωση - απάντηση του Εντεταλμένου Μεταφορών Δωδεκανήσου, Χρήστου Μπάρδου, σε Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Λέρου για τους ελέγχους ΚΤΕΟ στο νησί:

«Με πολύ μεγάλη έκπληξη , διάβασα το Δελτίο Τύπου του Δήμου Λέρου σχετικά με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν κατά τους ελέγχους ΚΤΕΟ από την κινητή μονάδα που λειτουργεί στο νησί. Για την αποκατάσταση της αλήθειας και των ανακριβειών που το Δελτίο Τύπου περιέχει, παραθέτω την χρονική σειρά των γεγονότων:

14 τόνους νοσοκομειακό εξοπλισμό, αξίας 1εκ ευρώ παρέδωσε στα Ιδρύματα της Λέρου, ο Πολιτιστικός Φιλανθρωπικός Σύλλογος Παραδεισίου «Η Αγία Μαρίνα». Αυτό δήλωσαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, πλαισιωμένο από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Θωμά Σωτρίλλη και τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Νοτίου Αιγαίου κ. Φίλιππο Τριομμάτη.

Ενισχύθηκε το Νοσοκομείο Λέρου με αναλώσιμα υλικά, νοσοκομειακό εξοπλισμό και ιατροτεχνολογικό υλικό.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων πόρων κ. Χαρίλαο Φλώρο, για την αποδοχή της πρότασης του Δημάρχου Λέρου σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού στο δήμο Λέρου με σύμβαση ορισμένου χρόνου, τουλάχιστον διπλάσιου αριθμού από τον αρχικά προβλεπόμενο των είκοσι (20) συμβασιούχων, για την υλοποίηση του Β΄ Κύκλου του προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Την Κυριακή 6-5-2018, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου σε εφαρμογή ομόφωνης απόφασης και με αφορμή τα σαράντα έτη προσφοράς στον Πολιτισμό και στην Παράδοση, τίμησε σε μία απλή και σεμνή τελετή στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, όλους τους διατελέσαντες Προέδρους του Πολιτιστικού Συλλόγου - Κέντρου Πολιτισμού - Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου «Άρτεμις», από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα.

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με τους φορείς και συλλόγους του νησιού, που στόχο έχει την υποστήριξή τους και την επίλυση προβλημάτων που τους απασχολούν, η με καταγγελτικό ύφος σημερινή «Ανακοίνωση» της Θεατρικής Ομάδας Λέρου δεν βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση και εγείρει πάμπολλα ερωτηματικά για τους λόγους που ώθησαν τους συντάκτες της στη δημοσίευσή της.

Παρόντες στο συνέδριο, από το νησί της Λέρου, ήταν η Δημ. Σύμβουλος κα Τζανουδάκη, η κα Εμμανουήλ, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λέρου κα Σαρίκα, και ως εκπρόσωποι φορέων παραβρέθηκαν οι κ.κ. Βογιατζής, Κουβάς καθώς και ο πολιτευτής κ. Παλαπουγιούκ.

Στο πλαίσιο της στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας της Περιφερειακής Αρχής με τους νησιωτικούς δήμους του Νοτίου Αιγαίου, που στόχο έχει την υποστήριξή τους μέσω της προώθησης έργων και επίλυσης προβλημάτων που απασχολούν τις νησιωτικές κοινωνίες, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μετέβη χθες, Μεγάλη Τρίτη, στη Λέρο.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας το πρόβλημα που δημιουργεί η υποστελέχωση του Τελωνείου Λέρου στη λειτουργία της πύλης εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.
Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, στο Τελωνείο Λέρου, υπάρχει μόνο ένας τελωνειακός υπάλληλος (τη στιγμή που το οργανόγραμμα προβλέπει τρεις) και ένας δόκιμος υπάλληλος της κατηγορίας ΥΕ/ Επιμελητών.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι η υποστελέχωση του Τελωνείου Λέρου, δεν επιτρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες εξυπηρέτησης και τελωνειακού ελέγχου στην πύλη εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, που, όπως τονίζει, έχει μεγάλη σημασία τόσο για τα δημόσια έσοδα, όσο και για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.
Ο κ. Κόνσολας ζητά από το Υπουργείο και την ΑΑΔΕ να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες για την τοποθέτηση ή την έγκαιρη απόσπαση τελωνειακού υπαλλήλου στο Τελωνείο Λέρου, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει, χωρίς προβλήματα, η πύλη εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

Page 1 of 2
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…