Προς
Τον Μακαριώτατον
Αρχιεπίσκοπον Αθηνών
κ. κ. Ιερώνυμον
και τους Αγίους Αρχιερείς
της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Μακαριώτατε ,
Σεβασμιώτατοι άγιοι Αρχιερείς,
Μετά του προσήκοντος σεβασμού και υιικής αγάπης προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Παΐσιο και αφοσιωμένοι στο πνευματικό κλίμα και στα δίκαια της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και τω δεξιώ οιακοστρόφω της κατά την Οικουμένην Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο,
εμείς οι Ιερείς της Αγιοτρόφου Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου, Αστυπαλαίας, ενώπιον των θλιβερών εξελίξεων, όσον αφορά το Προσύμφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον Πρωθυπουργό της Χώρας, αναρωτιόμαστε τι σημαίνει θρησκευτική ουδετερότητα και ποιες είναι οι κοινωνικές και οι νομικές προεκτάσεις της. Μήπως δόθηκε ως αντάλλαγμα στην θρησκευτική ουδετερότητα το διαβόητο «Εκκλησιαστικό Υπερταμείο»;

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει με τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου και το Ίδρυμα «Göran Schildt» τον 9ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανοικτής Θάλασσας με τίτλο: «Göran Schildt Regatta».

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου 2018.

Πρόκειται για τον μοναδικό διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνεται στον ελληνικό χώρο και που πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές των μεγάλων διεθνών αγώνων. Φέτος αναμένεται να συμμετάσχουν γύρω στα 25 σκάφη ενώ οι ιστιοπλόοι ξεπερνούν τα 140 άτομα.
Η προβολή των νησιών μέσα από αυτή την διοργάνωση, τόσο στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στις Σκανδιναβικές χώρες είναι τεράστια.

Δήλωση - απάντηση του Εντεταλμένου Μεταφορών Δωδεκανήσου, Χρήστου Μπάρδου, σε Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Λέρου για τους ελέγχους ΚΤΕΟ στο νησί:

«Με πολύ μεγάλη έκπληξη , διάβασα το Δελτίο Τύπου του Δήμου Λέρου σχετικά με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν κατά τους ελέγχους ΚΤΕΟ από την κινητή μονάδα που λειτουργεί στο νησί. Για την αποκατάσταση της αλήθειας και των ανακριβειών που το Δελτίο Τύπου περιέχει, παραθέτω την χρονική σειρά των γεγονότων:

14 τόνους νοσοκομειακό εξοπλισμό, αξίας 1εκ ευρώ παρέδωσε στα Ιδρύματα της Λέρου, ο Πολιτιστικός Φιλανθρωπικός Σύλλογος Παραδεισίου «Η Αγία Μαρίνα». Αυτό δήλωσαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, πλαισιωμένο από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Θωμά Σωτρίλλη και τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Νοτίου Αιγαίου κ. Φίλιππο Τριομμάτη.

Ενισχύθηκε το Νοσοκομείο Λέρου με αναλώσιμα υλικά, νοσοκομειακό εξοπλισμό και ιατροτεχνολογικό υλικό.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων πόρων κ. Χαρίλαο Φλώρο, για την αποδοχή της πρότασης του Δημάρχου Λέρου σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού στο δήμο Λέρου με σύμβαση ορισμένου χρόνου, τουλάχιστον διπλάσιου αριθμού από τον αρχικά προβλεπόμενο των είκοσι (20) συμβασιούχων, για την υλοποίηση του Β΄ Κύκλου του προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Την Κυριακή 6-5-2018, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου σε εφαρμογή ομόφωνης απόφασης και με αφορμή τα σαράντα έτη προσφοράς στον Πολιτισμό και στην Παράδοση, τίμησε σε μία απλή και σεμνή τελετή στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, όλους τους διατελέσαντες Προέδρους του Πολιτιστικού Συλλόγου - Κέντρου Πολιτισμού - Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου «Άρτεμις», από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα.

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με τους φορείς και συλλόγους του νησιού, που στόχο έχει την υποστήριξή τους και την επίλυση προβλημάτων που τους απασχολούν, η με καταγγελτικό ύφος σημερινή «Ανακοίνωση» της Θεατρικής Ομάδας Λέρου δεν βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση και εγείρει πάμπολλα ερωτηματικά για τους λόγους που ώθησαν τους συντάκτες της στη δημοσίευσή της.

Παρόντες στο συνέδριο, από το νησί της Λέρου, ήταν η Δημ. Σύμβουλος κα Τζανουδάκη, η κα Εμμανουήλ, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λέρου κα Σαρίκα, και ως εκπρόσωποι φορέων παραβρέθηκαν οι κ.κ. Βογιατζής, Κουβάς καθώς και ο πολιτευτής κ. Παλαπουγιούκ.

Στο πλαίσιο της στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας της Περιφερειακής Αρχής με τους νησιωτικούς δήμους του Νοτίου Αιγαίου, που στόχο έχει την υποστήριξή τους μέσω της προώθησης έργων και επίλυσης προβλημάτων που απασχολούν τις νησιωτικές κοινωνίες, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μετέβη χθες, Μεγάλη Τρίτη, στη Λέρο.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας το πρόβλημα που δημιουργεί η υποστελέχωση του Τελωνείου Λέρου στη λειτουργία της πύλης εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.
Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, στο Τελωνείο Λέρου, υπάρχει μόνο ένας τελωνειακός υπάλληλος (τη στιγμή που το οργανόγραμμα προβλέπει τρεις) και ένας δόκιμος υπάλληλος της κατηγορίας ΥΕ/ Επιμελητών.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι η υποστελέχωση του Τελωνείου Λέρου, δεν επιτρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες εξυπηρέτησης και τελωνειακού ελέγχου στην πύλη εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, που, όπως τονίζει, έχει μεγάλη σημασία τόσο για τα δημόσια έσοδα, όσο και για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.
Ο κ. Κόνσολας ζητά από το Υπουργείο και την ΑΑΔΕ να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες για την τοποθέτηση ή την έγκαιρη απόσπαση τελωνειακού υπαλλήλου στο Τελωνείο Λέρου, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει, χωρίς προβλήματα, η πύλη εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

Σύσκεψη εργασίας με θέμα την Αναβίωση των Ημερών Μνήμης και Δημοκρατίας στη Λέρο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (10/2/18) στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό και με τη συμμετοχή του Προέδρου του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1974), Μανταίου Κώστα, του υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων του ΣΦΕΑ, Ξαρχουλάκου Γιάννη, του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιαννέλη Γιάννη, του Δημάρχου Λέρου, Mιχάλη Κόλια, του Γενικού Διεθυντή της ΓΓΑιΝΠ, Μιχαλακέλη Παύλου, της υπεύθυνης από πλευράς ΓΓΑιΝΠ επί πολιτιστικών θεμάτων, Αλβανού Μαγδαληνή, της δημ. Συμβούλου του Δήμου Λέρου, Τζανουδάκη Φρόσω και συνεργατών του Υφυπουργού.

Την Τετάρτη 10-01-2018 το βράδυ συνελήφθη στη Λέρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου, 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, για εμπρησμό σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας 47χρονης ημεδαπής.

Ενημερώνουμε όλους τους δικαιούχους του επιδόματος ΠΡΟΝΟΙΑΣ πως πρέπει να προσέλθουν στο Κέντρο Κοινότητας με το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ, με σκοπό την καθιερωμένη ετήσια αναθεώρηση του επιδόματος τους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣH - Της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών του μη κερδοσκοπικού Σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Λέρου, Δωρεάς Οργάνων Σώματος & Αιμοποιητικών Κυττάρων» και τον διακριτικό τίτλο «Η ΖΩΗ»

Προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Στρατονικεικίας κκ Στεφάνου, παρουσία των τοπικών Αρχών καθώς και πλύθος κόσμου, ετελέσθη ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Αγιάς Μαρίνας στην Λέρο.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…