Στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την ένταξη των κάτωθι Πράξεων δήμων συνολικού ποσού ύψους 2.882.292 ευρώ με τη συμμετοχή των δήμων να ανέρχεται στο ποσό των 428.292 ευρώ, αποκλειστικά για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού.
Οι Πράξεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα, για αυτό το σκοπό έχουν ως εξής:
Δήμος Νομός ΠΔΕ - ΥΠΕΣ Ίδιοι πόροι Σύνολο
Αίγινας Αττικής 130.000,00 € 17.560,00 € 147.560,00 €
Αστυπάλαιας Δωδεκανήσου 120.000,00 € 0,00 € 120.000,00 €
Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας 190.000,00 € 19.150,00 € 209.150,00 €
Ιθάκης Κεφαλληνίας 114.000,00 € 0,00 € 114.000,00 €
Καλλιθέας Αττικής 180.000,00 € 70.000,00 € 250.000,00 €
Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου 190.000,00 € 50.000,00 € 240.000,00 €
Ναυπλιέων Αργολίδας 190.000,00 € 71.000,00 € 261.000,00 €
Νέας Ζίχνης Σερρών 155.000,00 € 37.200,00 € 192.200,00 €

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. κ Σπύρος Ζαννιάς απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. κ. Σπύρο Καπράλο:

«Κύριε Πρόεδρε καλησπέρα,

Με το παρόν σας ενημερώνω ότι, δεν θα παραστώ στη σημερινή Ολομέλεια της ΕΟΕ γιατί η χθεσινή ημέρα σημάδεψε την Αττική και ολόκληρη τη Πατρίδα μας, με τον άδικο θάνατο δεκάδων συμπολιτών μας. Σήμερα είναι ημέρα πένθους για όλους μας. Δεν υπάρχει προγραμματισμένη διαδικασία ή εκδήλωση, που να μην αναβλήθηκε, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

O Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για το Πρόγραμμα «Κλεισθένης», αναφέρθηκε στην ανάγκη στελέχωσης των μικρών νησιωτικών δήμων, καθώς και στην ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για να αναγνωριστεί η Κάσος ως ηρωικό νησί.
Ο κ. Κόνσολας επεσήμανε ότι υπάρχει ισχυρή νομιμοποιητική βάση για την ανακήρυξη της Κάσου ηρωικό νησί, ενώ, ο Πρόεδρος της Βουλής είχε αποδεχθεί το αίτημα, που είναι και αίτημα των πολιτών της Κάσου.

Έναν ακόμη τίτλο πρωταθλητή Ελλάδας πρόσθεσε στη συλλογή του ο Πάρις Γεμουχίδης. Μετά από απουσία δύο χρόνων από τον τελικό, ο έμπειρος τενίστας επικράτησε του Χάρη Καπόγιαννη με 2-1 σετ την Κυριακή το απόγευμα στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, κυριαρχώντας στο ταμπλό των ανδρών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2015.

Την κατάσταση με τις συντάξεις όπως έχει δημιουργηθεί και τα προβλήματα που ανακύπτουν από την λειτουργία του ΕΦΚΑ περιέγραψε με δηλώσεις του στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ ο δικηγόρος – εργατολόγος κ. Γιάννης Μαυρωνάς.

Την πεποίθηση ότι το ζήτημα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά πρέπει να αποσυνδεθεί από το προσφυγικό ζήτημα, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμο Ρόδου στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην ΚΕΔΕ με αυτό το θέμα.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού δικτύου μικρών νησιών κ. Ελευθ. Κεχαγιόγλου στην εκπομπή 3 ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Εκστρατεία σύνδεσης του τουρισμού με την κατανάλωση των τοπικών προϊόντων του κάθε τόπου, με στόχο οι τουρίστες της Ελλάδας να καταναλώνουν ελληνικά προϊόντα ξεκίνησε το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την Πρωθυπουργική κατοικία στο νούμερο 10 της Downing Street στο Λονδίνο και την Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι επισκέφθηκε χθες 14/5/2018 ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς και άλλα μέλη της ηγεσίας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών.

Έργα οδοποιίας στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνολικού προϋπολογισμού 7,0 εκατ. € εκ των οποίων 3,5 εκατ. € για τις Κυκλάδες και 3,5 εκατ. € για τα Δωδεκάνησα, θα προταθούν από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο για ένταξη και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, με απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή συνεδρίαση στην Ερμούπολη.

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού συμμετείχε σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς στο Ηράκλειο, τιμώντας τους αγωνιστές, τους πολεμιστές και τα θύματα του ιερού αγώνα του Ελληνικού λαού που εναντιώθηκε στα γερμανικά, ιταλικά και βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής.

Η ομάδα του ΑΣΠ Τάρανδου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια παίδων στο χόκεϊ επί πάγου στην όμορφη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε στο Παγοδρόμιο Ice Arena δίπλα από το Athens Heart Mall στην Πειραιώς.

Χρειάζεται η κατανόηση των χαρακτηριστικών της ζήτησης και απαιτείται η χρήση νέων εργαλείων και μεθόδων τόσο στην οργάνωση της παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας, όσο και στην προσέγγιση του καταναλωτή, ανέφερε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του Economist, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, στην Λάρισα.
«Απαιτούνται αλλαγές στην εκπαίδευση, την έρευνα και τις συμβουλευτικές-υποστηρικτικές υπηρεσίες για τη μεταφορά της γνώσης στους παραγωγούς. Στις προτεραιότητες μας είναι η συνεχής επιμόρφωση και ενημέρωση του αγροτικού κόσμου.»
Τα παραπάνω, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στο πάνελ της θεματικής ενότητας: «Η συνεισφορά της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας στην ανάκαμψη της Ελλάδας-Εμπόδια, κίνητρα και στόχοι» και ανέφερε:

Το μπαλάκι στην Ελληνική κυβέρνηση πέταξε η Επίτροπος Κρέτσου για το περίφημο μεταφορικό ισοδύναμο για τα νησιά του Αιγαίου μετά από Ερώτηση - Παρέμβαση του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά σήμερα 2/5/2018 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Το ποσό των 29 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Επίτροπος Υγείας Βιτένις Αντριουκάιτις ότι διαθέτει στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων της ιλαράς απαντώντας σε Ερώτηση-Τοποθέτηση του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά στις 18 Απριλίου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «η ιλαρά καλπάζει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι από 1/5/2017 μέχρι 5/4/2018 είχαμε 2431 κρούσματα. Η πορεία των κρουσμάτων ιλαράς στην Ελλάδα είναι αυξητική, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι καθοδική. Ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουμε πάνω από 2500 κρούσματα και φυσικά αυτοί που υφίστανται τις συνέπειες είναι ηλικίας 25 έως 44 ετών».

Στις 16 Μαΐου 2018 έρχεται για συζήτηση στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Αναφορά του Δήμου Δωρίδος για το Μόρνο και την ΕΥΔΑΠ μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά.

Σημειώνεται ότι ο Νότης Μαριάς συναντήθηκε επανειλημμένα με το Δήμαρχο Δωρίδος κο Γιώργο Καπεντζώνη σε σχέση με την εν λόγω Αναφορά.
Σε πρόσφατη συνάντησή τους ο Νότης Μαριάς αποδέχθηκε το αίτημα του Δημάρχου Δωρίδος για ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή για κατεπείγουσα συζήτηση της ως άνω Αναφοράς η οποία κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2017.

Ο Δήμος Μυκόνου, ως εταίρος του έργου BLUE ISLANDS, συμμετείχε στο διήμερο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG MED με τίτλο «Made In MED» που πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Απριλίου στη Ρώμη.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, δόθηκε η δυνατότητα σε εκπροσώπους των 90 εγκεκριμένων έργων να παρουσιάσουν την εξέλιξη καθώς και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση των δράσεών τους.

Η Ελλάδα πανηγυρίζει την άνοδο στην 1η κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τένις, χάρη στη νίκη της Μαρίας Σάκκαρη και της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου στο καθοριστικό διπλό της συνάντησης με το Λουξεμβούργο.

Η ελληνική ομάδα επικράτησε της Μάντι Μινέλλα και Ελεονόρα Μολινάρο με 2-1 σετ (3-6, 6-2, 6-4), έφθασε τις 2-1 νίκες στη συνάντηση με το Λουξεμβούργο και υλοποίησε το μεγάλο στόχο που είχε θέσει πριν από την έναρξη της διοργάνωσης στο ΤΑΤΟΪ Club, την άνοδο στο Γκρουπ Ι της Ευρωαφρικανικής Ζώνης του Fed Cup 2018.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης πραγματοποίησε σήμερα σύσκεψη με τους εκπροσώπους των εξής επιμελητηρίων και άλλων κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων: ΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος παρέστη στο διήμερο συνέδριο που πραγματοποίησε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) στην Αθήνα στις 18 - 19.4.2018 με θέμα «Μεταρρύθμιση στη Λειτουργία του Κράτους - Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση - Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη». Είχε ως αντικείμενο τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης και τις θέσεις της απέναντι στην προτεινόμενη από το Υπουργείο Εσωτερικών μεταρρύθμιση με νέο νόμο που φέρει το όνομα «Κλεισθένης».

Page 1 of 3
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…