Τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με τη διαχείριση των ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων για το μεταναστευτικό, αναδεικνύουν με Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Οι Βουλευτές αφήνουν σαφείς αιχμές για ζητήματα κακοδιαχείρισης, που έχουν, άλλωστε, επιβεβαιωθεί και με καταγγελίες κυβερνητικών στελεχών, όπως ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βουδούρης, αλλά και πιο πρόσφατα ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ηλιόπουλος.

Την υιοθέτηση του όρου «Διασπορά» αντί του "expatriate" αποδέχθηκαν οι αντιπροσωπείες εννέα χωρών στο πλαίσιο των εργασιών του Forum of Diaspora Policy Planners, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους, 3-5 Οκτωβρίου 2018. Η πρόταση του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλη Κόκκινου, έγινε ομόφωνα δεκτή από τις αντιπροσωπείες Εσθονίας, Γεωργίας, Ελλάδας, Ουγγαρίας, Ιρλανδίας, Ισραήλ, Λετονίας, Πολωνίας και Ρουμανίας, αποδεχόμενοι ότι η λέξη "Διασπορά" περιλαμβάνει όλες τις ομάδες πολιτών που έφυγαν από την χώρα τους για πολλούς και διαφορετικούς λόγους ανά ιστορική περίοδο και είναι ο πλέον αντιπροσωπευτικός του άρρηκτου δεσμού των μελών της Διασποράς με τη μητέρα Πατρίδα.

Νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της χώρας ύψους 4.141.957,46 ευρώ, στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και την αναβάθμιση παιδικών χαρών, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) ανακοινώνει ότι:
ο Πρόεδρος της κ.Γεώργιος Τάτσιος στις 31/5/18 κατ’ εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΠΣΜ, είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας κατ άρθρον 135 ΠΚ, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών κ.Χρήστου Νάιντου.
Η μήνυση αυτή διεκπεραιώθηκε ταχύτατα από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Το Συνέδριο διοργανώνεται υπό την τιμητική αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

 

Πραγματεύεται τη συμβολή των Ελληνικών Επιχειρήσεων και των ξένων Επενδυτών στο υπό διαμόρφωση, νέο πρότυπο επιχειρηματικότητας, με γνώμονα την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ενεργειακή επάρκεια.

Το πρότυπο αυτό του καινοτόμου επιχειρείν, βασίζεται σε σύγχρονες υποδομές, σε βιώσιμες πρακτικές και κυρίως σε διαφανείς σχέσεις με την αγορά και την επιχειρηματική κοινότητα.

Απευθύνεται σε όλες τις Ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις που εξετάζουν τη δυνατότητα επενδύσεων στην Ελλάδα καθώς και στην εξεύρεση κεφαλαίων από τραπεζική και εναλλακτική χρηματοδότηση, προσαρμοζόμενες στις νέες χρηματοδοτικές απαιτήσεις των καιρών.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο μήνυμά της για τον εορτασμό της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, αφιερωμένης στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, αναφέρει:

«Η κυβέρνησή μας έχει προτεραιότητα τον τουρισμό και είναι η πρώτη κυβέρνηση που αναγνώρισε την αξία και την καθοριστική συμβολή του τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.
Το 2018 εξελίσσεται στην καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού, με διψήφια μέχρι σήμερα αύξηση στις διεθνείς αφίξεις και τις τουριστικές εισπράξεις. Όπως όλα δείχνουν θα σπάσουμε το φράγμα των 32 εκατ. διεθνών επισκεπτών με την κρουαζιέρα.

Με την εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική μας επιχειρήσαμε και πετύχαμε το μεγαλύτερο τουριστικό άλμα όλων των εποχών που αποτυπώθηκε στα συνεχή ρεκόρ τα τέσσερα τελευταία χρόνια στις αφίξεις, τα έσοδα και όλα τα τουριστικά μεγέθη.

 

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να πω ότι η τιμή είναι δική μου να με καλεί στο βήμα, σε αυτήν την εκδήλωση, η Βάλια. Ένα μέλος μίας γενιάς Ελλήνων, που πολλοί στη χώρα μας θεωρούσαν καταδικασμένους. Καταδικασμένους να ζήσουν χειρότερα από ό,τι οι γονείς τους, αναγκασμένοι να φύγουν από τη χώρα εγκαταλείποντας, την ίδια στιγμή, την ελπίδα ότι μια μέρα η χώρα αυτή θα μπορεί να οικοδομηθεί ξανά, αυτή τη φορά σε στέρεα θεμέλια.

Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας” 11η Έκθεση Θεσσαλονίκη, ΔΕΘ, Περίπτερο 12 από Σάββατο 27 Οκτωβρίου έως Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 12η Έκθεση Λάρισα, Κεντρική πλατεία από Τετάρτη 7 Νοεμβρίου έως Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 Ένα ταξίδι γεύσης, μουσικής, χορού και πολιτισμού, με ελεύθερη είσοδο.

Δημοσιογράφος: Με ποια λογική κατανοούν κάποιοι ότι ο πολίτης μπορεί να παίρνει τον νόμο στα χέρια του και να δρα κατά το δοκούν και να δίνονται και συνεντεύξεις και να γίνονται και γκάλοπ στην τηλεόραση, αν «συμφωνείτε ή δεν συμφωνείτε», αν «είναι αυτό σωστό ή λάθος»;

Δ.Κ.: Νομίζω ότι το θέμα παγκόσμια έχει λυθεί, ότι η αυτοδικία δεν αποτελεί τρόπο συμπεριφοράς του πολίτη. Αλίμονο εάν ο πολίτης καταργούσε τους νόμους και έπαιρνε το νόμο στα χέρια του. Θα γινόταν και δικαστής και οτιδήποτε άλλο. Οπότε, αντιλαμβάνεστε ότι η αυτοδικία δεν συζητείται. Άλλο είναι το θέμα. Εάν και κατά πόσο μπορεί ένας άνθρωπος να ξεφύγει από τον εαυτό του. Δηλαδή, και αυτό συμβαίνει, ας αφήσουμε αυτή την ιστορία, ας πάρουμε μια άλλη ιστορία, τότε που μπήκε σε ένα σπίτι ένας για να το ληστέψει, σε έναν υπέργηρο και τον οποίο τον πήγαν στο αυτόφωρο επειδή πυροβόλησε το ληστή, δεν τον σκότωσε. Και εκεί έγινε θέμα. Δηλαδή, τι πρέπει να κάνει αυτός ο οποίος εισβάλλει ο άλλος στο σπίτι του για να τον ληστέψει ή να τον σκοτώσει. Εκεί τα θέματα είναι δύσκολα.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών (Α.Π.1885/26-09-2018) με τίτλο «Εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ιστορικά κτήρια, μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία των νησιών του Νομού Κυκλάδων;»

Ειδικότερα, το κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε έχει ως εξής:
«Με την υπ’ αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 - ΦΕΚ Β΄ 2320/19.6.2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, εκχωρήθηκαν 10.119 δημόσια ακίνητα στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) – Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).
Μάλιστα, στην ανωτέρω απόφαση δεν αναγράφονται τα χαρακτηριστικά των ακινήτων που εκχωρούνται, αλλά μόνο οι 12ψήφιοι αριθμοί του Κτηματολογίου, χωρίς κανένα άλλο διευκρινιστικό στοιχείο των ακινήτων, με αποτέλεσμα να είναι δυσχερής η ακριβής αναγνώρισή τους χωρίς ειδική έρευνα για το καθένα. Σημειώνεται, ότι για την εκχώρηση των επιλεγέντων κτηρίων δεν είχαν ενημερωθεί προηγουμένως ούτε οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της κάθε περιοχής, ούτε καμία άλλη Αρχή ή Υπηρεσία, ούτε το κοινοβούλιο.

O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης δέχτηκε σήμερα τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ONEX Group, κ. Πάνο Ξενοκώστα.

Στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την ένταξη των κάτωθι Πράξεων δήμων συνολικού ποσού ύψους 2.882.292 ευρώ με τη συμμετοχή των δήμων να ανέρχεται στο ποσό των 428.292 ευρώ, αποκλειστικά για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού.
Οι Πράξεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα, για αυτό το σκοπό έχουν ως εξής:
Δήμος Νομός ΠΔΕ - ΥΠΕΣ Ίδιοι πόροι Σύνολο
Αίγινας Αττικής 130.000,00 € 17.560,00 € 147.560,00 €
Αστυπάλαιας Δωδεκανήσου 120.000,00 € 0,00 € 120.000,00 €
Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας 190.000,00 € 19.150,00 € 209.150,00 €
Ιθάκης Κεφαλληνίας 114.000,00 € 0,00 € 114.000,00 €
Καλλιθέας Αττικής 180.000,00 € 70.000,00 € 250.000,00 €
Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου 190.000,00 € 50.000,00 € 240.000,00 €
Ναυπλιέων Αργολίδας 190.000,00 € 71.000,00 € 261.000,00 €
Νέας Ζίχνης Σερρών 155.000,00 € 37.200,00 € 192.200,00 €

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. κ Σπύρος Ζαννιάς απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. κ. Σπύρο Καπράλο:

«Κύριε Πρόεδρε καλησπέρα,

Με το παρόν σας ενημερώνω ότι, δεν θα παραστώ στη σημερινή Ολομέλεια της ΕΟΕ γιατί η χθεσινή ημέρα σημάδεψε την Αττική και ολόκληρη τη Πατρίδα μας, με τον άδικο θάνατο δεκάδων συμπολιτών μας. Σήμερα είναι ημέρα πένθους για όλους μας. Δεν υπάρχει προγραμματισμένη διαδικασία ή εκδήλωση, που να μην αναβλήθηκε, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

O Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για το Πρόγραμμα «Κλεισθένης», αναφέρθηκε στην ανάγκη στελέχωσης των μικρών νησιωτικών δήμων, καθώς και στην ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για να αναγνωριστεί η Κάσος ως ηρωικό νησί.
Ο κ. Κόνσολας επεσήμανε ότι υπάρχει ισχυρή νομιμοποιητική βάση για την ανακήρυξη της Κάσου ηρωικό νησί, ενώ, ο Πρόεδρος της Βουλής είχε αποδεχθεί το αίτημα, που είναι και αίτημα των πολιτών της Κάσου.

Έναν ακόμη τίτλο πρωταθλητή Ελλάδας πρόσθεσε στη συλλογή του ο Πάρις Γεμουχίδης. Μετά από απουσία δύο χρόνων από τον τελικό, ο έμπειρος τενίστας επικράτησε του Χάρη Καπόγιαννη με 2-1 σετ την Κυριακή το απόγευμα στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, κυριαρχώντας στο ταμπλό των ανδρών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2015.

Την κατάσταση με τις συντάξεις όπως έχει δημιουργηθεί και τα προβλήματα που ανακύπτουν από την λειτουργία του ΕΦΚΑ περιέγραψε με δηλώσεις του στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ ο δικηγόρος – εργατολόγος κ. Γιάννης Μαυρωνάς.

Την πεποίθηση ότι το ζήτημα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά πρέπει να αποσυνδεθεί από το προσφυγικό ζήτημα, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμο Ρόδου στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην ΚΕΔΕ με αυτό το θέμα.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού δικτύου μικρών νησιών κ. Ελευθ. Κεχαγιόγλου στην εκπομπή 3 ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Εκστρατεία σύνδεσης του τουρισμού με την κατανάλωση των τοπικών προϊόντων του κάθε τόπου, με στόχο οι τουρίστες της Ελλάδας να καταναλώνουν ελληνικά προϊόντα ξεκίνησε το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την Πρωθυπουργική κατοικία στο νούμερο 10 της Downing Street στο Λονδίνο και την Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι επισκέφθηκε χθες 14/5/2018 ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς και άλλα μέλη της ηγεσίας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών.

Page 1 of 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…