Με την σειρά του, ο κ. Ιωάννης Χατζής Χατζής (Ταμίας & Ειδικός Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου στα Κεντρικά Όργανα του Ξενοδοχειακού Κλάδου), εκφράζοντας την ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά του, τόνισε πως κοινός σκοπός είναι να προωθούμε την Ρόδο για ένα καλύτερο αύριο ενώ μίλησε και για τα νέα τουριστική περίοδο.

Ο κ. Αθηναγόρας Κωνσταντινίδης (Εντεταλμένος Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ) αναφέρθηκε στους στόχους του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου. Πρόεδρος επανεκλέχθηκε ο κ. Εμμανουήλ Μαρκόπουλος ο οποίος, στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση του 16μελούς συμβουλίου.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ , MD, PHD, MASE, FESC, FACC

Ακαδημαικό Status:

Ο Τέρης Χατζηιωάννου πλέον ανήκει στο δυναμικό του Αιγαίο ΤV. Ο δημοσιογράφος υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με το κανάλι και ο σταθμός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση:

Στη φάση της υλοποίησης περνά το πολυαναμενόμενο έργο που θα αναμορφώσει και θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο της πόλεως Ρόδου, επί της οδού Αυστραλίας μέχρι και το λιμάνι της Ακαντιάς, μετά την προέγκριση υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο, στην οποία προέβη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Ψηφιδωτά δάπεδα από την Κω» που πραγματοποιήθηκαν στις 26.7.2019 στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, παρέστη και μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος. Παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κόνσολας, εκπρόσωπος της Ιταλικής Πρεσβείας και ο διευθυντής της Αρχαιολογικής Σχολής της Ιταλίας στην Αθήνα και πλήθος κόσμου. Η έκθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου με την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή της Αθήνας, θα είναι προσβάσιμη για το κοινό μέχρι τις 30.4.2020.

“Μεγάλο εθνικό κεφάλαιο η ομογένεια για τη χώρα και τα νησιά μας. Στη “γειτονιά” που ζούμε χρειαζόμαστε τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη και σταθερές, αξιόπιστες συμμαχίες, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που διαρκώς έχουμε ως περιοχή”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Πολιτείας του Rhode Island των ΗΠΑ, προέβησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και ο ελληνικής καταγωγής - από το νησί της Άνδρου - Γερουσιαστής του Rhode Island, Λεωνίδας Ραπτάκης.
Πρόκειται για την ανανέωση και επέκταση του Μνημονίου Συνεργασίας που είχε υπογραφεί το 1999, μεταξύ της Νομαρχίας Δωδεκανήσου και της Πολιτείας του Rhode Island, με πρωτοβουλία του τότε Νομάρχη, Σάββα Καραγιάννη.
Η υπογραφή – ανανέωση του Μνημονίου συνεργασίας, έγινε σήμερα στο γραφείο του Περιφερειάρχη στη Ρόδο, παρόντων του κ. Σάββα Καραγιάννη, καθώς και του διακεκριμένου καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ και Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, Ηλία Τομάζου, ο οποίος στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, υλοποιεί το Summer School της Ρόδου, το μοναδικό ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών που υλοποιείται στην Ελλάδα με τις ΗΠΑ και που δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες Αμερικανούς φοιτητές ετησίως να έρθουν στη Ρόδο.
Όπως τόνισαν σήμερα τόσο ο κ. Χατζημάρκος, όσο και ο κ. Ραπτάκης, στόχος είναι το Μνημόνιο Συνεργασίας, πέραν των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ήδη υλοποιούνται, να επεκταθεί και σε άλλους τομείς με ισχυρή δυναμική, όπως ο τουρισμός και οι επενδύσεις.
Σε δηλώσεις που έγιναν σήμερα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Περιφερειάρχης, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον καταλυτικό ρόλο της ομογένειας στην προάσπιση των εθνικών θεμάτων της χώρας διεθνώς, με βάση το διεθνές δίκαιο. Ειδικότερα ανέφερε:
«Για μας τους Έλληνες, συνολικά, ένα πολύ μεγάλο εθνικό κεφάλαιο αποτελεί η ομογένεια, η οποία υπηρετώντας σε θέσεις ευθύνης, έχει την Ελλάδα σταθερά στη λειτουργία της, αλλά πάνω από όλα, στην καρδιά της. Για μας, για τη δική μας περιοχή και τα νησιά μας, αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι στη γειτονιά που ζούμε χρειαζόμαστε τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη και σταθερές, αξιόπιστες συμμαχίες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις που διαρκώς έχουμε ως περιοχή. Θέλω στο πρόσωπο του κ. Ραπτάκη να ευχαριστήσω κατ’ αρχήν τον ίδιο, για τον αγώνα του, όλα αυτά τα χρόνια που ανελλιπώς εκλέγεται στο αξίωμα του γερουσιαστή του Rhode Island, αλλά και τους συναδέλφους του Ελληνοαμερικανούς, οι οποίοι με έναν επίσης σταθερό τρόπο στηρίζουν τα ελληνικά θέματα, που είναι ταυτόσημα με το διεθνές δίκαιο, διότι ως χώρα κινούμαστε σταθερά ακολουθώντας τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Έχουμε πάντοτε ανάγκη τους υποστηρικτές εκείνους, που την πίστη μας στο διεθνές δίκαιο θα την διατρανώσουν σε όλο τον κόσμο και θα φροντίσουν αυτό να εκφραστεί ως επίσημη πολιτική. Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία η συζήτηση θεμάτων της περιοχής μας έχει ξεφύγει από τα σύνορά μας και απασχολεί την διεθνή κοινότητα. Μέρος αυτής της συζήτησης διεξάγεται και στην κεντρική πολιτική σκηνή των Ηνωμένων Πολιτειών , με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να έχει έναν ενεργό ρόλο. Σε αυτήν την περίοδο, αισθανόμαστε την ανάσα όλων αυτών των ανθρώπων που σε θέσεις ευθύνης, σε δημόσια αξιώματα στις ΗΠΑ φροντίζουν να παρουσιάζουν τις ελληνικές θέσεις. Αυτό μας κάνει υπερήφανους και πιο αισιόδοξους. Αυτή τη σχέση πρέπει να την διατηρούμε πάντα στενή και ζεστή».
Για το Μνημόνιο Συνεργασίας, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:
«Σήμερα ανανεώνουμε τη συμφωνία που το 1999 είχε υπογραφεί ανάμεσα στην Πολιτεία του Rhode Island και την τότε Νομαρχία Δωδεκανήσου, επί ημερών του κ. Σάββα Καραγιάννη. Είναι μια συμφωνία η οποία στόχο έχει να φέρει κοντά και το πολιτικό προσωπικό των δύο περιοχών και την επιστημονική κοινότητα και την επιχειρηματική κοινότητα και ει δυνατόν και τους πολίτες των δύο περιοχών. Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, στην πορεία του χρόνου από το 1999, έχουμε λαμπρά παραδείγματα τα οποία έχουν φέρει αποτελέσματα, με δράσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία στις πολιτικές που κάθε τόπος πρέπει να αναπτύσσει. Αυτούς τους ανθρώπους, όπως ο κ. Ραπτάκης και ο κ. Τομάζος, με αυτή τη ζεστασιά, την αγάπη, την αφοσίωση και την ενέργεια που δίνουν στον κοινό μας στόχο, οφείλουμε πάντοτε να τους τιμούμε, να είμαστε κοντά τους και να συνεργαζόμαστε».

Ξεκίνησε η ένταξη έργων, στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος για παρεμβάσεις δημόσιου χαρακτήρα, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου ΑΝΔΩ ΑΕ
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, τέσσερα έργα δημόσιου χαρακτήρα που αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και την ενίσχυση δομής που απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες, συνολικού προϋπολογισμού 1,25 εκατ. ευρώ, εντάσσονται στο Πρόγραμμα CLLD – Leader του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 - 2020, στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος για παρεμβάσεις δημόσιου χαρακτήρα, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου ΑΝΔΩ ΑΕ.

Στη σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης συνεργασίας, ύψους 325.000,00 €, βάση της οποίας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει και θα υλοποιήσει για λογαριασμό του Δήμου Ρόδου το έργο «Αποκατάσταση και Προμήθεια Χλοοτάπητα Γηπέδου Δαματριάς», προέβησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος βελτίωσης των αθλητικών υποδομών στα νησιά ευθύνης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον και τη μέριμνά της για τον αθλητισμό και για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, προκειμένου αυτές να γίνουν περισσότερο ασφαλείς και φιλικές προς τους μικρούς και μεγάλους χρήστες τους.

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με τον επί 20 και πλέον χρόνια Πολιτειακό Γερουσιαστή του Rhode Island Λεωνίδα Ραπτάκη.
Ο κος. Ραπτάκης παράλληλα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, ενός οργανισμού που εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες στην καταγωγή εκλεγμένους σε κοινοβούλια μη ελληνόφωνων χωρών, με 170 μέλη, και επισκέπτεται τη Ρόδο στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στην Ελλάδα με στόχο την προαγωγή, διάδοση και προβολή των αρχών του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.
Με τον κο. Χατζηδιάκο συζήτησαν πιθανές κοινές δράσεις μεταξύ της Ένωσης και του Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία πάντα με τα συναρμόδια υπουργεία, για την τουριστική προβολή της Ρόδου, αλλά και υλοποίηση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων.

Στη σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης συνεργασίας, ύψους 150.000 ευρώ, βάση της οποίας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει και θα υλοποιήσει για λογαριασμό του Δήμου Ρόδου το έργο «Επισκευή – Συντήρηση Εγκαταστάσεων Αντισφαίρισης στις περιοχές Καρακόνερο & Έλλη Δήμου Ρόδου», προέβησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Την ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας των έργων βελτίωσης των γηπέδων τένις είχε ανακοινώσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τον περασμένο Οκτώβριο, με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Τουρνουά Τένις “ITF Junior 2018 Rodos Cup. Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις τένις, το “ΙTF Senior Rhodes Open”, που πραγματοποιήθηκε τον Μαΐο του 2018 και το τριεθνές τουρνουά “3 Nation Rhodes Tennis Cup”, τον Σεπτέμβριο του 2018, όλες στις εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης (ΡΟΑ). Μετά και τις παραπάνω διεθνείς διοργανώσεις, η ανακατασκευή των γηπέδων τένις έγινε επιτακτική και ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης, ζήτησε την παρέμβαση του Περιφερειάρχη, προκειμένου να βοηθηθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στη Ρόδο.

Συνεργασία με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, είχε χθες, Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Στην συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο, συμμετείχαν ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός, Μάνος Κόνσολας και ο νέος Γενικός Γραμματέας, Κώστας Λούλης.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανώνει και φέτος, τον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα «Rodos Cup 2019» με τον Αθλητικό Σύλλογο Ισιοπλόων Ανοιχτής Θάλασσας (ΑΣΙΑΘ).

Η Διεύθυνση Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με γνώμονα πάντα την συνεργασία και την συμμετοχικότητα σε προγράμματα και δράσεις των αθλητικών φορέων των νησιών της, προχωρά και φέτος, στην συνδιοργάνωση του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος.

Στην πρώτη συνάντηση που είχε χθες, Δευτέρα, με τους 13 εκλεγέντες Περιφερειάρχες της χώρας, ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρόντος και του Υφυπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συγχαίρει δημόσια και με επιστολή του τους νεοεκλεγέντες βουλευτές Δωδεκανήσου και τους υπουργούς που προέρχονται από τα νησιά μας.
Συγκεκριμένα στις επιστολές του απευθύνεται
για τα Δωδεκάνησα στους κκ:
● Κόνσολα Εμμανουήλ
● Υψηλάντη Βασίλειο
● Ιατρίδη Μίκα
● Παππά Ιωάννη
● Σαντορινιό Νεκτάριο,
για τις Κυκλάδες στους:
● Βρούτση Ιωάννη
● Μονογυιού Αικατερίνη
● Φόρτωμα Φίλιππο
● Συρμαλένιο Νικόλαο

● Βουλευτή Επικρατείας: Γεραπετρίτη Γεώργιο
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη νησιωτική περιοχή μας η υπουργοποίηση του κ. Γιώργου Γεραπετρίτη (Υπουργός Επικρατείας), του κ. Ιωάννη Βρούτση (Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων) και του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Εμμανουήλ Κόνσολα.

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι οικονομικές πράξεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.)
μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2019 στη συνεδρίαση του Εποπτικού της Συμβουλίου

 

Ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε. Χ. Κόκκινος ενημέρωσε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο κ. Κ. Αγοραστό και το Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε.

Στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) στις 11/7/2019 ημέρα Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε η τρίτη για το έτος 2019 συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε., με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Μία ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε εχθές, στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που βάζει γερά θεμέλια για την δημιουργία ενός νέου, ποιοτικού και φιλόδοξου διεθνούς μουσικού θεσμού, που θα φέρει τη Ρόδο ξανά στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτιστικού χάρτη.

Πλαισιωμένος από την οικογένειά του,  δεκάδες, φίλους, οπαδούς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώτος σε σταυρούς από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας κος Μάνος Κόνσολας, έκανε απόψε την εξής δήλωση:

Ολοκληρώθηκε η επίσημη καταμέτρηση των αποτελεσμάτων σε ό,τι αφορά στα κόμματα, σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Δωδεκανήσου σήμερα νωρίς το πρωί.

Με βάση την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, στο νομό μας τα κόμματα έλαβαν τα εξής ποσοστά:

Συνολικά Δωδεκανήσου σε 383 εκλογικά τμήματα απο τα 383:

Page 1 of 33
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…