Έχοντας φθάσει στα μέσα σχεδόν του Οκτώβρη, είναι ώρα να αναλύσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φετινής τουριστικής περιόδου, η οποία αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Τη στιγμή που οι τουριστικές αφίξεις φαίνονται να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, το θετικό αυτό πρόσημο δεν αποτυπώνεται στην αγορά της Ρόδου!
Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς, ζούμε το παράδοξο, στον ευλογημένο αυτό τόπο να αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των επισκεπτών, αλλά η τοπική οικονομία να δοκιμάζεται.

Το παράδειγμα της Κω και των ζημιών που υπέστη από το σεισμό του περασμένου Ιουλίου, επικαλέστηκε στην τοποθέτησή του στην έδρα της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο διακομματικής κοινοβουλευτικής αποστολής της Ελλάδας στην Κομισιόν, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, προκειμένου να θέσει ζήτημα αλλαγών στο πλαίσιο λειτουργίας του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε.
Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι η Κως τον Ιούλιο του 2017 χτυπήθηκε από έναν πολύ ισχυρό σεισμό που προκάλεσε τεράστιες ζημιές στις λιμενικές εγκαταστάσεις, στις υποδομές του νησιού και στους αρχαιολογικούς χώρους με το συνολικό κόστος αποκατάστασης να είναι 90 εκ. ευρώ περίπου, όπως υπολογίστηκε από το Υπουργείο Οικονομίας που υπέβαλε σχετικό αίτημα ενίσχυσης στο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε.
Η ενίσχυση, όμως, από το Ταμείο Αλληλεγγύης ήταν 2,5 εκ. ευρώ μόνο. Αυτό οφείλεται στο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Ταμείου Αλληλεγγύης που θεωρεί τις ζημιές αυτές, ως ζημιές σε περιφερειακό επίπεδο και τις χρηματοδοτεί με ποσό ίσο με το 2,5% του συνολικού κόστους των ζημιών, το οποίο, όμως, δεν επαρκεί.
Όπως τόνισε ο κ. Κόνσολας, πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο για την ενεργοποίηση αλλά και την κατανομή των πόρων του Ταμείου Αλληλεγγύης και να υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό χρηματοδότησης για τις ζημιές σε περιφερειακό επίπεδο. Ειδικά για τις φυσικές καταστροφές η χρηματοδότηση αποκατάστασης των ζημιών πρέπει να καλύπτει το 100%.
Έθεσε, επίσης, το ζήτημα της δημιουργίας ενός νέου ευρωπαϊκού πλαισίου για την αλληλεγγύη στο πεδίο των φυσικών καταστροφών, κάτι που, σαφώς, αναγνώρισε και ο Κύπριος Επίτροπος για την Πολιτική Προστασία, κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

 

 

Η περιβαλλοντική δράση "Keep Aegean Blue", της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, άνοιξε σήμερα τα “φτερά” της για τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.
Το ξεκίνημα έγινε από τη Ρόδο, το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ρόδου και την παραλία Ζέφυρος, για να συνεχιστεί και σε άλλα νησιά, το επόμενο διάστημα.
Στόχος της, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από την ρύπανση, παράλληλα με την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των νέων παιδιών, τους εγγυητές ενός μέλλοντος βιώσιμης ανάπτυξης για το Νότιο Αιγαίο.

Η Σύρος είναι έτοιμη να ξεχωρίσει και πάλι! Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης έχει εξασφαλίσει ένα πλούσιο και ποιοτικό πολιτιστικό πρόγραμμα το ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2019, το οποίο σας υπόσχεται μοναδικές καλλιτεχνικές στιγμές, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, εκδηλώσεις για παιδιά θα σας ταξιδέψουν στον κόσμο τη τέχνης, του πολιτισμού και των γραμμάτων. Από την Άνω Σύρο του Ρεμπέτικου ως το Ιστορικό Θέατρο Απόλλων στη νεοκλασική Ερμούπολη και τα γραφικά χωριά του νησιού, ζει κανείς μια αξέχαστη πολυπολιτισμική εμπειρία.

Η παράταξη μας από την ίδρυσή της αποτελεί μια πολυσυλλεκτική αυτοδιοικητική παράταξη. Η συμμετοχή αξιόλογων προσωπικοτήτων, αλλά και ατόμων, που προέρχονται από την ενεργή κοινωνία των πολιτών είναι κέρδος για την δημοκρατία, για την παράταξη μας και για τον τόπο. Μοναδικός αντίπαλος μας είναι οι ακραίες δυνάμεις, που αντιτίθενται στη δημοκρατία και στην ανοιχτή κοινωνία. Ο μόνος στόχος της παράταξης μας είναι να πάει μπροστά η Ρόδος. Η συζήτηση για το μέλλον της Ρόδου διεξάγεται με συναινετική διάθεση και “ανοιχτά χαρτιά”. Η παράταξη μας απευθύνεται στην κοινωνία με στόχο να ξανακερδίσει τις εκλογές προς όφελος της Ρόδου, προκειμένου η Ρόδος να είναι κυρίαρχη δύναμη.
Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να εντείνουμε το έργο μας σχεδιάζοντας το μέλλον και την προοπτική της Ρόδου. Είναι γνωστό, ότι οι οικονομικές δυσχέρειες και οι αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, μας στέρησαν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε τον αναπτυξιακό μας προγραμματισμό έγκαιρα.Ωστόσο, η ορθολογική διαχείριση των ιδίων πόρων και η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων μας έδωσαν το δικαίωμα να δρομολογήσουμε έργα πολλών εκατομμυρίων.

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους οδηγούς για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στη Μεσαιωνική Πόλη, λόγω έναρξης εργασιών αποκατάστασης οδού, εξέδωσε η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης του Δήμου Ρόδου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στα πλαίσια πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών της προϊόντων, πρόκειται να συμμετέχει στην 28η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Detrop 2017 & στην 7η Διεθνή Έκθεση Oenos, που διεξάγονται ταυτόχρονα, από 2 έως 4 Μαρτίου 2019 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για τη μηδενική απορρόφηση πόρων από το Εθνικό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας, οι διαθέσιμοι πόροι του οποίου φτάνουν τα 523 εκ. ευρώ.

Ουσιαστικά, παραμένει αναξιοποίητο το μοναδικό πρόγραμμα με το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί τόσο η αλιεία, όσο και η παράκτια ανάπτυξη στις νησιωτικές περιοχές.

Το Ελληνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, προϋπολογισμού 523,4 εκατ. ευρώ, είχε υποβληθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στις 24 Οκτωβρίου του 2014, και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς καμία αλλαγή και στο σύνολό του.

Από το τέλος του 2015, θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει οι προκηρύξεις, αλλά και οι αναθέσεις των δράσεων προκειμένου να μπορούν να απορροφηθούν πόροι για την ενίσχυση της αλιείας.

Είμαστε στο 2018 και έχει προκηρυχθεί μόνο το 25% των μέτρων και δράσεων του εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 και από αυτά δεν έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ ακόμα, σε όσους εντάχθηκαν.

Σε δήλωση του, ο κ. Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Οι νησιωτικές οικονομίες έχουν άμεση ανάγκη τους πόρους του Εθνικού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας.

Με τους ρυθμούς που πηγαίνει, όμως, η κυβέρνηση μπαίνουμε στο 2019 και ακόμα δεν έχει προχωρήσει το 75% των δράσεων και των προκηρύξεων.

Υπάρχουν 523 εκ. ευρώ για να γίνουν επενδύσεις στον τομέα της αλιείας και να ενισχυθούν οι αλιείς στα νησιά μας, η μεταποίηση και εμπορία αλιευτικών προϊόντων και η ανάπτυξη αλιευτικών και παράκτιων περιοχών.

Αποδεικνύεται ότι αυτή η κυβέρνηση, αδιαφορεί για όλα αυτά τα ζητήματα, αδιαφορεί για την ενίσχυση της αλιείας αλλά και των παράκτιων δραστηριοτήτων στα νησιά».

Καλησπέρα σας,

Σας αποστέλλουμε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του φετινού «Santorini Experience», που θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη, για 4η συνεχή χρονιά στις 5-7 Οκτωβρίου 2018.

Σας επισυνάπτουμε φωτογραφικό υλικό της διοργάνωσης.

Παρακαλούμε όπως χρησιμοποιήσετε το αντίστοιχο credit για την χρήση κάθε φωτογραφίας:

1 - Running photo @ Santorini Experience by Mike Tsolis

Ερώτηση-καταπέλτης, με συγκεκριμένα ερωτήματα, του Τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα για το γνωστό θέμα παραχώρησης δημοσίων ακινήτων και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο.
Ο κ. Κόνσολας, στην Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού θέτει τα εξής ερωτήματα:
1. Για ποιο λόγο δεν έγινε έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Πολιτισμού για το αν τα συγκεκριμένα 10.119 ακίνητα, που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο, εμπίπτουν στις εξαιρέσεις που προέβλεπε ο Νόμος 4389/2016;
2. Με ποιο τρόπο και ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των 10.119 ακινήτων; Ποιος την έκανε; Ζητήθηκαν, μήπως, τα συγκεκριμένα ακίνητα από το Υπερταμείο;

Την μεγάλη γιορτή της αναρρίχησης όπου θα συμμετάσχουν εκατοντάδες αναρριχητές από όλο τον κόσμο, ζωντανοί θρύλοι και εν ενεργεία αθλητές της μοντέρνας αθλητικής αναρρίχησης βράχου, συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Δήμο Καλυμνίων, από τις 5 μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2018.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τα Ι.ΙΕΚ ΑΛΦΑ- MEDITERRANEAN COLLEGΕ, προκηρύσσει εννέα 9 θέσεις υποτρόφων σπουδαστών ,για το έτος 2018-2019.

Συγκεκριμένα οι υποτροφίες αφορούν σε :
1.MEDITERRANEAN COLLEGE :ΤΡΕΙΣ υποτροφίες για Bachelor (στα δίδακτρα)
Αξίας 5.600 € έκαστη για το α’ έτος σπουδών
2.ΙΕΚ ΑΛΦΑ:Δύο ετήσιες υποτροφίες
Αξίας 3.000 € έκαστη.
3.ΑΛΦΑ Επιλογή (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης :Δύο πλήρεις ετήσιες υποτροφίες
Αξίας 6.000 € έκαστη.
4. MEDITERRANEAN PROFESSIONAL STUDIES (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης :Δύο πλήρεις ετήσιες υποτροφίες(στα δίδακτρα)Αξίαςμέχρι 4.900 € έκαστη(αναλόγως το πρόγραμμα).

Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο συμμετέχει επιτυχώς ως εταίρος σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Erasmus+ με στόχο την καταγραφή και ανταλλαγή καλών πρακτικών και την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών.

Ενεργοί Πολίτες σε Αγροτικές και Απομακρυσμένες Περιοχές
Το πρώτο μεγάλο πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, είναι το «READ IT – Active Citizens in Rural Areas». Το πρόγραμμα αποτελεί συνεργασία οργανισμών που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση – European Network for Education and Training, e.V. – EUNET. Συμμετέχουν μέλη του δικτύου από την Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Πολωνία και τη Σουηδία.

Στόχοι του προγράμματος είναι:
● Η Αύξηση της κοινωνικής βιωσιμότητας των μικρών χωριών σε αγροτικές και νησιωτικές περιοχές.
● Η Ανάπτυξη καινοτόμων τρόπων για την προώθηση της ενεργού πολιτειότητας στις εν λόγω περιοχές.
● Η Ενημέρωση των εμπλεκομένων για τις δυνατότητες ανταλλαγών.
● Ο Διαμοιρασμός της συγκεντρωθείσης εμπειρίας, μεταξύ των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα και τους εταίρους του.
● Η Ανάπτυξη ενός εγχειριδίου με παραδείγματα από διαφορετικές χώρες που θα είναι διαθέσιμα και χρήσιμα σε ένα ευρύτερο Ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών ομίλων και αεροπορικών εταιρειών της Γαλλίας συναντήθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, με στόχο την αύξηση των απευθείας πτήσεων σε περισσότερους ελληνικούς προορισμούς και την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων προς την Ελλάδα το 2019, σε συνέχεια του ρεκόρ στα φετινά τουριστικά μεγέθη.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης της Υπουργού στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση IFTM TOPRESA 2018, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετέχουν με περίπτερο και δυναμική παρουσία.

Η Υπουργός, στο πλαίσιο των στρατηγικών σχέσεων και της στενής συνεργασίας που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια με παράγοντες της γαλλικής τουριστικής αγοράς, συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Διευθυντή της TUI Γαλλίας κ. HansVandeVelde, τον Γενικό Διευθυντή της ThomasCook Γαλλίας κ. Νicholas Delord, την Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Αir France Joon, κα Marina Neirotti, τη Γενική Διευθύντρια της Transaviaκα Nathalie Stubler, τον Διευθυντή Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Volotea κ. Edo Friart και εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων θεματικού τουρισμού.

Το 2018 καταγράφεται νέα αύξηση, για τέταρτη συνεχή χρονιά στις αφίξεις Γάλλων τουριστών και εκτίναξη των ταξιδιωτικών τους δαπανών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των τουριστικών φορέων, Enterprisesde Voyages και του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γαλλίας SETO, το επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2018 καταγράφηκε σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα:

• Αύξηση 17% στις ταξιδιωτικές δαπάνες των Γάλλων στην Ελλάδα
• Αύξηση 12% στις αφίξεις των Γάλλων τουριστών
• Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο αγαπημένος προορισμός των Γάλλων παγκοσμίως για 2η συνεχή χρονιά.

Οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών ομίλων και των αεροπορικών εταιρειών στις συναντήσεις τους με την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, επιβεβαίωσαν την υψηλή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, στην οποία συνέβαλε η επιτυχημένη προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και η ενίσχυση της συνδεσιμότητας με νέες απευθείας πτήσεις από περισσότερα γαλλικά αεροδρόμια, σε συνέχεια των περσινών διαπραγματεύσεων και συμφωνιών με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός συζήτησε στη Βουλή την Επίκαιρη Ερώτησή του για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Δωδεκάνησο. Την ερώτηση προσήλθε να απαντήσει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ζήτησε από τον Υπουργό να λυθεί το επαναλαμβανόμενο πρόβλημα της καθυστερημένης στελέχωσης των σχολείων της Δωδεκανήσου με την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, ζήτησε από τον Υπουργό να προηγηθούν τα Δωδεκάνησα ως απομακρυσμένη περιοχή, με συγκριτικά χαμηλότερες επιδόσεις μαθητών στις Πανελλήνιες εξετάσεις, στην προκήρυξη θέσεων μόνιμων εκπαιδευτικών. Επίσης πρότεινε στον Κ. Γαβρόγλου να επεκτείνει το θεσμό της τηλεκπαίδευσης ώστε να μπορούν να παρακολουθούν οι μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών μαθήματα πρότυπων σχολείων.

Μια πρωτοφανής ενέργεια προκάλεσε την αντίδραση του Τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα.
Πρόκειται για τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού προβολής για την έκθεση ελληνικών ενδυμασιών του Μουσείου Μπενάκη, στο οποίο έχει εξαφανιστεί το Καστελλόριζο από το χάρτη.
Ο κ. Κόνσολας με επιστολή προς την Πρόεδρο του Μουσείου Μπενάκη, κα. Γερουλάνου, επισημαίνει την ιστορικότητα του νησιού, αλλά και το ιδιαίτερο πολιτισμικό του κεφάλαιο, που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο της έκθεσης Ελληνικών Ενδυμασιών του Μουσείου.
Επισημαίνει, όμως, ότι: «πιο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε όλοι και να επιβεβαιώνουμε καθημερινά, ότι το Καστελλόριζο αποτελεί το πιο ευαίσθητο εθνικό χώρο».
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου καταλήγει, τονίζοντας τα εξής:
«Το Μουσείο Μπενάκη έχει ξεχωριστή και διαχρονική προσφορά στη χώρα και στον πολιτισμό μας.
Είμαι βέβαιος ότι η συγκεκριμένη αβλεψία, με την εξαφάνιση του Καστελλόριζου από το χάρτη, δεν αποτελεί ευθύνη του Μουσείου, αλλά της εταιρείας παραγωγής του υλικού.
Θεωρώ ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει αποκατάσταση αυτής της αβλεψίας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Κόνσολα προς την Πρόεδρο του Μουσείου Μπενάκη:

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2018
Προς:
Κυρία Ειρήνη Γερουλάνου,
Πρόεδρο Μουσείου Μπενάκη

Κυρία Πρόεδρε,

Επικοινωνώ μαζί σας για ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα.
Σε οπτικοακουστικό υλικό προβολής για την έκθεση ελληνικών ενδυμασιών του Μουσείου Μπενάκη, στο χάρτη απεικόνισης έχει εξαφανιστεί το Καστελλόριζο.
Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε την ιστορικότητα του νησιού, αλλά και το ιδιαίτερο πολιτισμικό του κεφάλαιο, που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο της Έκθεσης Ελληνικών Ενδυμασιών.
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να γνωρίζουμε όλοι και να επιβεβαιώνουμε καθημερινά, ότι το Καστελλόριζο αποτελεί τον πιο ευαίσθητο εθνικό χώρο.
Το Μουσείο Μπενάκη έχει ξεχωριστή και διαχρονική προσφορά στη χώρα και στον πολιτισμό μας.
Είμαι βέβαιος ότι η συγκεκριμένη αβλεψία, με την εξαφάνιση του Καστελλόριζου από τον χάρτη, δεν αποτελεί ευθύνη του Μουσείου, αλλά της εταιρείας παραγωγής του υλικού.
Θεωρώ ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει αποκατάσταση αυτής της αβλεψίας.

 

Με εκτίμηση

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου
Τομεάρχης Τουρισμού Νέας Δημοκρατίας
Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της Π.Ν.Αι. στη Ρόδο με τα στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου της Π.Ν.Αι. και την οποία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η κινητοποίηση όλων των αρμοδίων φορέων για θέματα Πολιτικής Προστασίας και η ενημέρωση των πολιτών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από τον ερχομό της κακοκαιρίας στα Δωδεκάνησα (που ήδη πλήττει τη χώρα μας), σύμφωνα με την ενημέρωση που απέστειλε η Ε.Μ.Υ. και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η πολυαναμενόμενη παράσταση έφθασε!
Ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός αρχίζει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου με το 1ο Δεκαήμερο Αρχαίου Δράματος που διοργανώνουν ο Δήμος Ρόδου και ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. σε συνεργασία με το Θέατρο Ν. Αιγαίου.
Η θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή ανεβαίνει στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στις 30 Σεπτεμβρίου, 1/2/4/5/7/8/9/10 και 11 Οκτωβρίου, ώρα 21.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θωμά Σωτρίλλη, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Αθήνα, κ. Ενρίκε Βιγκέρα, (Enrice Viguera), ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ρόδο.

Στην συνάντηση που επικεντρώθηκε σε ιστορικά κυρίως στοιχεία, ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον Πρέσβη να απευθύνει (εφόσον μπορέσει) επίσημη πρόσκληση την Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία να επισκεφθεί την Ρόδο.

Ο ίδιος στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγει, ενημέρωσε τον κ. Σωτρίλλη ότι ανακάλυψε πως στο πλήρωμα του Πορτογάλου θαλασσοπόρου Φερδινάνδου Μαγγελάνου όταν έκανε τον πρώτο περίπλου της γης, το 1519, υπήρχαν αρκετοί Έλληνες. Μεταξύ των δεκαεννέα διασωθέντων, από το ταξίδι αυτό, ήταν τέσσερις Έλληνες –οι τρεις Ροδίτες και ένας από την Πάρο, ο οποίος όμως μεγάλωσε στην Ρόδο. Η έρευνα περιλαμβάνει και άλλα νησιά όπως η Χίος που ήταν Γενοβέζικη αποικία.

Μιλώντας σήμερα σαν εισηγητής από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το Ν/Σ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις», ζήτησε από τον Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη μετά από συνεννόηση και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, να εξαιρεθούν από το Ν/Σ οι μόνες δημοτικές επιχειρήσεις αστικών συγκοινωνιών που λειτουργούν σε όλη την χώρα στην Ρόδο και Κω, την οποία και αποδέχτηκε αμέσως ο Υπουργός, καταθέτοντας σχετική νομοτεχνική βελτίωση.

Page 1 of 18
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…