Καταστροφική για το θαλάσσιο τουρισμό, χαρακτηρίζει την ΚΥΑ για το ΦΠΑ στα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας, ζητώντας την ανάκλησή της και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.

● ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2017 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΝ.Π.Ε.).

« Ο τουρισμός αποτελεί ένα από τα λίγα πεδία στα οποία μπορεί να συμφωνηθεί και να ασκηθεί μια εθνική πολιτική σε βάθος χρόνου», επισήμανε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσαν ο Νίκος Χατζηνικολάου και το enikonomia.gr με θέμα : « Next is Now - Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές».
Ο κ.Κόνσολας αναφέρθηκε στις προκλήσεις αλλά και τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει μια Εθνική Πολιτική για τον Τουρισμό, επισημαίνοντας την ανάγκη:
α) να προσελκύσουμε επισκέπτες υψηλού εισοδήματος μέσα από επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, με τη θεσμοθέτηση ενός νέου χωροταξικού για τον τουρισμό.
β) να απλοποιηθεί το πλαίσιο αδειοδότησης και να δημιουργηθεί μια Ενιαία Αρχή για την προώθηση επενδύσεων στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα εμπλεκόμενα υπουργεία.
γ) να τερματιστεί ο παραλογισμός της υπερφορολόγησης στο τουριστικό προϊόν, με πρώτο βήμα την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ για τις υπηρεσίες στον τουρισμό της τάξης του 11 %.
Ο Μάνος Κόνσολας έστειλε το δικό του μήνυμα για την επόμενη μέρα του τουρισμού μας, τονίζοντας:
« Ο Τουρισμός είναι η Δημιουργική Ελλάδα. Αυτή η Ελλάδα πρέπει να βγει μπροστά. Αυτή είναι η Ελλάδα που μας ενώνει».

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» σας καλεί την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου να τιμήσουμε την γιορτή του Αγίου Νικολάου Πολιούχου της Παστίδας, γιορτάζοντας όπως τα παλιά χρόνια.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας , τα καζάνια που θα είναι στη φωτιά θα ετοιμάζουν φασολάδα και ρεβιθάδα και μαζί με άλλα παραδοσιακά εδέσματα , θα προσφερθούν σε όλο τον κόσμο.
Η μεγάλη γιορτή του Αγίου Νικολάου και του χωριού μας θα πλαισιωθεί με οργανοπαίχτες που θα φροντίσουν για την διασκέδασή μας.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την βελτίωση του οδικού δικτύου στα νησιά της, ανταποκρινόμενη στην αναγκαιότητα αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Τήλου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου Τήλου στον οδικό άξονα Άγιος Αντώνιος-Άγιος Παντελεήμονας», έναντι του συνολικού ποσού των 122.659,20 ευρώ.

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μια ημέρα που οργανώνονται σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις και υλοποιούνται δράσεις που αναφέρονται στα άτομα με αναπηρία.
Θα πρέπει να εστιάζουμε στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία και στόχος όλων μας να είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.
Τα άτομα με αναπηρία, αντιμετωπίζουν εμπόδια στην καθημερινή ζωή, γιατί η κοινωνία μας πολλές φορές δε λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, τις δυνατότητες και τις ειδικές της ανάγκες. Αποτέλεσμα είναι πολλές φορές τα άτομα με αναπηρία να βιώνουν συχνά το φαινόμενο του "Κοινωνικού Αποκλεισμού". Αισθάνονται την περιθωριοποίηση και στέρηση της συμμετοχής στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, που πρέπει να είναι κοινά σε όλους τους πολίτες ενός κράτους.

Στο τακτικό συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου (19 - 20.11.2018, Σύρος) παρέστη ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. Στην τοποθέτησή του και σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε. επισήμανε ότι: «Ο Κλεισθένης, ο νέος νόμος που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν δίνει λύσεις στα μεγάλα ζητήματα που την απασχολούν. Το κεντρικό κράτος οφείλει να εμπιστευτεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στηρίζοντάς τη με σταθερούς οικονομικούς πόρους, με αρμοδιότητες και να σταματήσει το διαρκές «καπέλωμά» της. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το βασικό μοχλό ανάπτυξης και προόδου για τον τόπο μας, όσοι την υπηρετούν έρχονται άμεσα αντιμέτωποι με τα προβλήματα της καθημερινότητας και γι’ αυτόν το λόγο χρειάζονται υποστήριξη και ζητούν συνεργασία. Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην ανάδειξη διοίκησης των Ο.Τ.Α. δίκαια εγείρει ανησυχίες και ερωτηματικά. Όπως και η χώρα μας, έτσι και οι Ο.Τ.Α. δεν πρέπει να μείνουν ακυβέρνητοι διότι αυτό κοστίζει στην αναπτυξιακή προσπάθεια και στους πολίτες.»

Η ανάγκη για συνεργασία, σύγκλιση απόψεων και σύμπνοια αναδείχθηκε κατά την συνάντηση του υποψηφίου περιφερειάρχη κ. Μανώλη Γλυνού με τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», συνοδεύομενος από τον ανεξάρτητο περιφερειακό σύμβουλο κ. Π. Κουνάκη και την πρώην περιφερειακή σύμβουλο κ. Λίνα Παπατσή, άκουσε τις προτάσεις του προέδρου του Δ.Σ. κ. Νικόλαου Τσούλλου, του αντιπροέδρου κ. Γιάννη Κλούβα, του γεν. γραμματέα κ. Γεώργιου Πάγκαλη, του αν. γεν. γραμματέα κ. Αντώνιου Μπέρδη, του αν. Ταμία κ Τσαμπίκου Κυζάλα και του μέλους κ. Στέφανου Πορτσέλλι και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων για την στεβλή λειτουργία της τοπικής αγοράς, ως απόρροια της δυσαναλογίας που καταγράφεται μεταξύ αύξησης αφίξεων και καθίζησης των εισπράξεων.

Την πολιτική σάτυρα ( επιθεώρηση) με τίτλο ΑΝΝΕ..ΧΕΙΑ θα παρουσίασει η εταιρεία GM PRODUCTION σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός του έργου έιναι να καυτηριάσει ακόμα και να διακομωδήσει όλα τα κακώς κείμενα που αφορούν την πολιτική σκηνή του τόπου και όχι μόνο.

2ο Δελτίο Τύπου της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου»
• "Εργαζόμενοι και Επενδυτής αποτελούν τους εγγυητές ενός υγιούς μέλλοντος για το Ναυπηγείο"
• Επικοινωνία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ Μανώλη Γλυνού με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του Νεωρίου κ Αντώνη Χατζαντώνη.
Μετά την έκδοση της θετικής απόφασης του Πρωτοδικείου Σύρου, που άνοιξε το δρόμο για την εξυγίανση του Ναυπηγείου Νεωρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Μανώλης Γλυνός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων κ Αντώνη Χατζαντώνη.
Κατά την συζήτηση αναλύθηκε το περιεχόμενο της απόφασης αλλά και τα επόμενα βήματα που προβλέπονται στο σχέδιο εξυγίανσης του Ναυπηγείου. Παράλληλα ο Πρόεδρος κ Χατζαντώνης υπογράμμισε ότι το προσωπικό είναι αποφασισμένο να συμβάλει ώστε το Ναυπηγείο όχι μόνο να παραμείνει βιώσιμο αλλά και να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Με μεγάλη συμμετοχή και εξαιρετικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα ολοκληρώθηκε το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο, το οποίο διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου σε συνέχεια πρωτοβουλίας του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιώργου Μαραγκού.

Με τον απαιτούμενο σεβασμό και με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη, τιμούμε στις 21 Νοεμβρίου τις Ενοπλες Δυνάμεις, για την διαχρονική προσφορά τους στην ιστορία του ελληνικού έθνους.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής απόφασης της Περιφερειακής Αρχής να θέσει σε προτεραιότητα την βελτίωση και την ασφάλεια του οδικού δικτύου στα νησιά, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” το έργο “Βελτίωση ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Δυτικού Άξονα Νήσου Ρόδου”, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ν. Αιγαίου, παρέστη και μίλησε στην «Ημερίδα για την Ακτοπλοϊκή Διασύνδεση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου», που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με επιτυχία στη Σύρο, τη Δευτέρα 19.11.2018. Στην ομιλία του ο κ. Κόκκινος ζήτησε από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης καλύτερη ακτοπλοΐα, που θα άρει την απομόνωση των νησιωτών μας. Επισήμανε την καθυστέρηση της λειτουργίας υδροπλάνων και τα πανάκριβα εισιτήρια των αεροπορικών εταιρειών που καθιστούν δύσκολη τη μετακίνηση των κατοίκων του Αιγαίου. Είναι ανάγκη να αξιοποιηθούν οι μελέτες για την ακτοπλοΐα, να δοθούν κίνητρα στους συνεπείς ακτοπλόους, να επιταχυνθούν τα λιμενικά έργα και το μεταφορικό ισοδύναμο να μην είναι μια επιδοματική πολιτική που θα εφαρμοστεί πιλοτικά και όχι στο σύνολο του νησιωτικού συμπλέγματος του Αιγαίου. Να επιστραφεί το αναπτυξιακό μέτρο των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. και να διατεθούν περισσότεροι πόροι για τα επιδοτούμενα δρομολόγια των άγονων γραμμών.

Η παρουσίαση του συλλεκτικού γραμματοσήμου για την επέτειο των 70 χρόνων από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα έγινε το βράδυ της Παρασκευής, στη νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου, στη Ρόδο, στο πλαίσιο εκδήλωσης η οποία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου, κ. Κύριλλος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας, ο αντιπεριφερειάρχης, Φιλήμονας Ζαννετίδης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ρόδου, Τέρης Χατζηιωάννου, Μαρίζα Χατζηλαζάρου και Λίτσα Κρεμαστινού Ροδίτη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, Χρήστος Ευστρατίου, η επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στη Ρόδο, Αλίκη Μοσχή, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, καθώς και ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής των ΕΛΤΑ, Σάββας Δάνδολος.

Επ' ευκαιρία της παρουσίας του στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της Καλύμνου για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Μανώλης Γλυνός, προέβη στην εξής δήλωση.

Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ρομπέρ Σουμάν (Γαλλία) διοργανώνουν την πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «#local2european | Τα Δωδεκάνησα μιλούν για την Ευρώπη»!

Ο διάλογος για τις Ευρωεκλογές του 2019 πρέπει να ξεκινήσει, και οι τοπικές φωνές είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ακουστούν. Ντόπιοι πολιτικοί και ενεργοί πολίτες, από κάθε πολιτικό φάσμα καλούνται να συμμετάσχουν σε μία πρωτότυπη διαδικασία: κάθε ομιλητής έχει στη διάθεσή του πέντε λεπτά για μία εναρκτήρια τοποθέτηση. Ακολούθως θα επιλέξει με κλήρωση μία ερώτηση από ένα σύνολο ερωτήσεων που έχουν προετοιμάσει οι διοργανωτές και έχει υποβάλει εγκαίρως το κοινό. Οι ομιλητές θα ξέρουν από πριν τις ερωτήσεις, αλλά όχι ποια θα κληθούν να απαντήσουν!

Ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, ως συμμετέχοντες στο πάνελ:

Με προεκλογικό  άρωμα, η ομιλία του κ. Αντώνη Καμπουράκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, για την ανάληψη καθηκόντων επίτιμης  προξένου Πολωνίας κ. Κατερίνας Ασπράκη.

Στον σχεδιασμό ενός οδικού χάρτη μετατροπής δέκα, κατ΄αρχήν, μικρών Μη-Διασυνδεδεμένων Νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων σε “Έξυπνα Νησιά”, μέσα από μια σειρά δράσεων αναβάθμισης των τοπικών υποδομών στους τομείς της ενεργειακής αυτονομίας και ασφάλειας, της διαχείρισης των υδατικών αποθεμάτων και της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, Μνημόνιο Αλληλοκατανόησης «Memorandum of Understanding»,ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος και το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Πειραιά & Νήσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, με τον Διευθυντή του Κέντρου, Ιωάννη Καλδέλλη.

Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the Seasons» της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης - Νότιο Αιγαίο 2019 πραγματοποιήθηκε στην Λέρο, στις 9 Νοεμβρίου 2018, με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, όπως άλλωστε σε όλα τα νησιά όπου μέχρι σήμερα η δράση αυτή έχει οργανωθεί. Το πρόγραμμα επιμελείται ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της Νίκο Χριστοφόρου και την Πρέσβειρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Page 1 of 21
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…