2ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου, 15 ημέρες πριν από την έναρξή του (22-25/9/22) Και η ευχή… έγινε πραγματικότητα!!!!

05 September 2022
Author :  

Δελτίο Τύπου

Το περσινό Φεστιβάλ Γρίφων έκλεισε με την ευχή: να γίνει θεσμός και μάλιστα το νησί να εξάγει τον δικό του πολιτισμό …. Έτσι λοιπόν η Επιστήμη βάζει και πάλι πλώρη ολοταχώς για το Καστελλόριζο, το μικρό γραφικό νησί στο ανατολικότερο άκρο της Ευρώπης με την τόσο ιδιαίτερη ιστορική, πολιτιστική και γεωγραφική φυσιογνωμία. Διαθέτει εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, σημαντικά αρχαία μνημεία, ενδημική χλωρίδα και πανίδα, πανέμορφη φύση και αμέτρητα μονοπάτια.

Ένα νησί όπου συναντήθηκαν, από τη Νεολιθική Εποχή μέχρι σήμερα, σημαντικοί πολιτισμοί της ανθρωπότητας. Η επίσημη, μάλιστα, ονομασία του νησιού, είναι Μεγίστη, προφανώς λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους της σε σχέση με το νησιωτικό σύμπλεγμα που την περιβάλλει.

IMG 1eabae62d5c220f45b091a7c84a6e58f V

Μια μεγάλη προσπάθεια, μια σημαντική ιδέα πλησιάζει, και αυτή τη χρονιά προς την υλοποίησή της, με πολλές και μεγαλύτερες προσδοκίες. Κύριος στόχος μας η επιστημονική γνώση να φτάσει σε όλους –μικρούς και μεγάλους– με τρόπο απλό, προσιτό, διαδραστικό αλλά και απολαυστικό. Φιλόδοξο, διευρυμένο πρόγραμμα με καινοτόμες δράσεις, μερικές από τις οποίες θα ενταχθούν στο πρωινό πρόγραμμα του σχολείου στις 22 και 23/9, προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, που προσεγγίζουν τη γνώση ‘ανατρεπτικά» (Cinemathesis, Έτοιμοι…Μοτέρ..παμέ, Οι αξίες ταξιδεύουν –EU project VAST, Παίζω και Μαθαίνω –TEΠΑΕΣ/Παν.Αιγαίου).

Επίσης, η γνωστή Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών Kids Save Lives θα δώσει μαθήματα πρώτων βοηθειών /διάσωσης και θα εγκαταστήσει εξωτερικό απινιδωτή (ευγενική προσφορά της εταιρείας ΒΙΟΡΥΛ).

mouseio

18pantazis 2 1842x1080

Δεν θα υπάρχουν ομιλίες ακαδημαϊκού ύφους, αλλά απλές συζητήσεις, επιστημονικά δρώμενα με τη μορφή παιγνιδιού ή θεατρικής αφήγησης, εντυπωσιακά πειράματα, STEM, περιηγήσεις, κυνήγι θησαυρού, Stand up Science για παιδιά, εκθέσεις, κινηματογραφικά/μουσικά εργαστήρια και κυρίως αμέτρητοι γρίφοι που θα ζητούν επίμονα τη λύση τους.

 

121 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…