Το πρώτο βήμα για την επισκευή του λιμανιού στην Τέλενδο. Περιμένουμε τη χρηματοδότηση του έργου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 15-11-2018

15 November 2018 Author :  

Το πρώτο βήμα για την επισκευή του λιμανιού της Τελένδου, που έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου και των καιρικών συνθηκών, έγινε.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου ανέθεσε σε μηχανικό, τη διενέργεια υποβρύχιας αυτοψίας για την καταγραφή των ζημιών και θα ακολουθήσει η εκπόνηση της μελέτης για τα αναγκαία έργα.
Όπως είναι γνωστό, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, είχε αναδείξει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Τελένδου, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση στη Βουλή και επισημαίνοντας ότι, εδώ και 60 χρόνια, δεν έχει γίνει καμία κίνηση αναβάθμισης του λιμανιού της Τελένδου, το οποίο έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου, ενώ, κάθε χρόνο, αντιμετωπίζει πρόσθετα προβλήματα αφού δεν αποκαθίστανται οι ζημιές που προκαλούνται από την κακοκαιρία.


Ο Μάνος Κόνσολας είχε ζητήσει να χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τα έργα για την επισκευή του λιμανιού στο ακριτικό νησί, αφού η εικόνα του λιμανιού, σήμερα, με τις λακκούβες και τις ρωγμές αλλά και την έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, δημιουργεί προβλήματα στους ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών, στα αλιευτικά αλλά και στα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια από και προς την Κάλυμνο.
Ο Αν. Υπουργός, κ. Σαντορινιός, στην απάντησή του προς τον κ. Κόνσολα αναφέρει ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ετοιμάζει πλαίσιο χρηματοδότησης τέτοιων έργων, το οποίο και θα ανακοινωθεί.
Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας, τονίζει:
«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μπορεί να χρηματοδοτήσει αυτού του είδους τα έργα στα μικρά, ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Περιμένω την πρωτοβουλία του συναδέλφου και συμπατριώτη μας αναπληρωτή Υπουργού, την οποία είναι δεδομένο ότι θα στηρίξω αφού ανέδειξα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τέλενδος.
Με δεδομένο ότι πρόκειται για έργο, μικρού σχετικά κόστους, θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση».

576 Views
AigaioTV
Login to post comments

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Μία πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε  ο Δήμος Χάλκης στη φετινή
Βρίσκεται σε απόσταση λίγων ωρών από την Αθήνα, είναι η πρωτεύουσα
 Ο Δήμος Χάλκης υπο την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ.
Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η Προγραμματική Σύμβαση ΥΠΠΟ –
Όπως είχε προαναγγείλει πριν από λίγες μέρες, ο Βουλευτής
Όπως μας ενημέρωσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Ιωάννης Παππάς, με
Η Κάλυμνος γιόρτασε την σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Το
Αναλυτικά η ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕΟι φωτιές, που καίνε σε πολλά σημεία
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…