Η κυβέρνηση αποφεύγει να συζητήσει τα 4 ουσιαστικά ζητήματα για την αναβάθμιση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο». 19-10-2018

19 October 2018 Author :  

Δεν προσήλθε στη Βουλή ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κουβέλης προκειμένου να απαντήσει στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας για την αναβάθμιση της λειτουργίας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε θέσει 4 ζητήματα, στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε :
1ον) Να υπάρξει και λειτουργία Σχολής Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού πέρα από τη Λειτουργία της Σχολής Πλοιάρχων.
2ον) Να ενταχθεί η ΑΕΝ Καλύμνου, ως επιλογή στο μηχανογραφικό για τις πανελλαδικές εξετάσεις της περιόδου 2018-2019, αφού η στελέχωση της με σπουδαστές τη φετινή χρονιά έγινε με μεταγραφές από άλλες ΑΕΝ και μέσω των ΕΠΑΛ.


3ον) Να δημιουργηθεί Οργανισμός για τη λειτουργία της ΑΕΝ Καλύμνου και να συσταθούν θέσεις μονίμων καθηγητών με γνώση και συνάφεια του αντικειμένου, προκειμένου να μην καλύπτονται με αποσπάσεις εκπαιδευτικού προσωπικού οποιασδήποτε βαθμίδας.
4ον) Να ενισχυθεί με τον αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό η ΑΕΝ Καλύμνου.

Σε δήλωση του, ο κ.Κόνσολας επισημαίνει:
«Δεν είναι η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία φορά που Υπουργοί της κυβέρνησης απαξιώνουν τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Η Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα.
Προφανώς για να μην έρθει ο Υπουργός δεν έχει απαντήσεις στα ζητήματα που έθεσα, όπως να υπάρξει και λειτουργία Σχολής Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού πέρα από τη Λειτουργία της Σχολής Πλοιάρχων αλλά και να δημιουργηθεί οργανισμός με σύσταση θέσεων μόνιμων καθηγητών, αντί να αναζητούνται αποσπασμένοι.
Ενδεχομένως δεν ήθελε να του θυμίσουμε την υπόσχεση του προκατόχου του κ.Κουρουμπλή για τη σύσταση 12 θέσεων μονίμων καθηγητών στην ΑΕΝ Καλύμνου, που ουδέποτε έγινε πράξη.
Παραμένει επίσης ασαφές αν θα ενταχθεί η ΑΕΝ Καλύμνου, ως επιλογή στο μηχανογραφικό για τις πανελλαδικές εξετάσεις της περιόδου 2018-2019 ή οι σπουδαστές της θα προέλθουν πάλι με μεταγραφές από άλλες ΑΕΝ και μέσω των ΕΠΑΛ»

491 Views
AigaioTV
Login to post comments

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Το ΚΕΚ Γεννηματάς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη
Την πρώτη θέση κατέλαβαν 14 προσφυγόπουλα σε Λέρο και Κω στον
ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό ΕσωτερικώνΤον κ. Υπουργό ΥγείαςΤην κ. Υπουργό
Η κατά 100% επιτυχία των εγκύρων αιτήσεων των μικρών επιχειρήσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΕπικοινωνίας
Ρόδος, 8 Ιανουαρίου 2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υπεγράφη το καταστατικό
Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα χτυπήσει το κουδούνι για τα σχολεία της
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΕπικοινωνίας
Την προκήρυξη ενός διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού με κριτήριο την
Πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε αναστολή και «Συν - Εργασία» -
Το σχόλιο του Δημάρχου Κω για το περιστατικό Αποκολλήθηκε η
«Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: Οσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…