ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ

06 February 2024 Author :  

Γιάννης Μαστροκούκος «Ολοταχώς, για μια ισχυρή Κάλυμνο!»

«Πάμε για μια ουσιαστική ανάπτυξη, χωρίς παρεκκλίσεις και οπισθοδρομήσεις. Για μια Κάλυμνο – πρότυπο, για ένα νησί, που διατηρώντας τον χαρακτήρα του, θα προσφέρει ποιότητα ζωής στους κατοίκους και θα είναι ελκυστικό για τους επισκέπτες» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Μαστροκούκος, κατά την επιστροφή του από το νησί της Ρόδου, όπου είχε σημαντικές και καθοριστικές συναντήσεις, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού και υπεύθυνη Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων Καλλιόπη Κουτούζη - Vogelzang.

Σε θετικό κλίμα, κλίμα αλληλοκατανόησης και σεβασμού, διεξήχθη η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίο κ. Χατζημάρκο, ο οποίος, γνωρίζοντας τα καίρια ζητήματα, που έχουν αφήσει εδώ και χρόνια την Κάλυμνο εκτός ανάπτυξης, υποσχέθηκε καλή θέληση και ειλικρινή προσπάθεια συνεργασίας, προκειμένου να αλλάξει ρότα, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Περιφέρειας. Το μόνο που ζήτησε ο Περιφερειάρχης, είναι, η ανάλογη προσπάθεια ανταπόκρισης και δραστηριοποίησης εκ μέρους του Δήμου, ώστε, να ευοδωθούν έργα ζωτικής σημασίας.

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου, υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη, με ένα από τα θέματα, την εκλογή νέου Δ.Σ. οι παρευρισκόμενοι δήμαρχοι Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, εξέφρασαν ιδιαίτερη αγωνία για το θέμα καύσης των σκουπιδιών στην Κάλυμνο, ακριβώς στην είσοδο του νησιού, «σκορπίζοντας καρκίνο» όπως είπε στην εισήγησή του ο κ. Μαστροκούκος. Έδειξαν δε, την εμπιστοσύνη τους στον Δήμαρχο Καλυμνίων με την ψήφο τους, κατατάσσοντάς τον, ανάμεσα στους εκλεγμένους Δημάρχους, Ρόδου, Σύρου και Μυκόνου.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η εκλογή μου στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων. Θα τιμήσω κι εγώ ανάλογα τη θέση αυτή» δήλωσε ο Δήμαρχος.

Εξίσου εποικοδομητική, ήταν η συνάντηση του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου Τουρισμού, με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Απόστολο Ασπράκη. Ο κ. Ασπράκης, είναι επίσης γνώστης των ζητημάτων του νησιού, από τη θέση του επί σειρά ετών, Οικονομικού Επόπτη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Ο ίδιος, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο, ότι σύντομα, αναμένεται να επισκεφθεί το νησί της Καλύμνου.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Δωδεκανήσου Χρήστο Μιχαλάκη. Ο ίδιος, τόνισε ότι, η Κάλυμνος είναι ένα νησί με θησαυρό πολιτισμικής ιστορίας. Επιβάλλεται λοιπόν, να ξεκινήσει η εξωστρέφεια σε πολλά επίπεδα, ώστε να εξαχθεί, η ανάλογη φήμη και αξία του νησιού. Ειδικότερα, στον πολιτιστικό τομέα, θα πρέπει να προβληθούν παντού τα ήθη και έθιμα, όχι όμως, στα στενά όρια του νησιού, αλλά σε διεθνές επίπεδο και σε συνεργασία με τα ανά τον κόσμο, παροικιακά σωματεία της Καλύμνου. «Η εξωστρέφεια σε όλα τα επίπεδα, είναι το πλαίσιο, πάνω στο οποίο θα κινηθεί η Δημοτική μας Αρχή και με αυτό θα πορευθούμε» δήλωσε ο κ. Μαστροκούκος, τονίζοντας ότι, η Αντιδήμαρχος κ. Κουτούζη, είναι το κατάλληλο στέλεχος, πάνω στο οποίο, θα στηριχθούν οι Δημόσιες Σχέσεις της Καλύμνου και οι μεθοδευμένες κινήσεις για την προβολή του νησιού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Κάλλιστο Διακογεωργίου, συζητήθηκαν θέματα της δικής του αρμοδιότητας που έχουν σχέση με την Κάλυμνο, ενώ σε τηλεφωνική συζήτηση, που είχε ο κ. Μαστροκούκος μέσω του κ. Διακογεωργίου με τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, συμφωνήθηκε η επίσκεψη του πρωταθλητή στην Κάλυμνο και οι επαφές του με τα αθλητικά σωματεία του νησιού.

Θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, τέθηκαν στις συναντήσεις με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Γ. Παπαδομαρκάκη και τον Προϊστάμενο Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης  Χαρ. Ψαρά. Όπως είναι γνωστό, η Κάλυμνος, είναι νησί με εξαιρετικά υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, συνεπώς, ο Δήμος, θα προσπαθήσει, για τις καλύτερες συνθήκες επάρκειας υποδομών και πληρότητας αριθμού εκπαιδευτικών.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο, ήταν επίσης προσκεκλημένος σε εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, όπου έκανε επαφές υψηλού τουριστικού και οικονομικού επιπέδου, συζητώντας θέματα τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στη Ρόδο, ο κ. Μαστροκούκος και η κ. Κουτούζη, πραγματοποίησαν συνάντηση με την Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, όπου διαπίστωσαν ότι, το Δ.Σ. έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία της κοινωνίας και των φορέων. «Η Καλυμνιακή παροικία της Ρόδου, με εξέπληξε ευχάριστα, διότι, εισέπραξα από τους φορείς της Ρόδου, το πόσο αφοσιωμένη είναι στην Κάλυμνο, πόσο τιμούν το νησί μας με τις υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις, διακατέχονται από εξωστρέφεια, δεν ξεχνούν τη γενέτειρά τους και έχουν εξαιρετικές σχέσεις με τα κέντρα λήψης των αποφάσεων σε επίπεδο Περιφέρειας. Διακρίνονται δε για τις δραστηριότητές τους, ανάμεσα στους 76 συνολικά, πολιτιστικούς συλλόγους της Ρόδου, με τους οποίους έχουν, άριστες σχέσεις. Ένοιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια ως Δήμαρχος Καλύμνου με τις διαπιστώσεις αυτές και τα καλά σχόλια» τόνισε ο Δήμαρχος.

Ολοκληρώνοντας τις επαφές του στη Ρόδο, ο Δήμαρχος Καλυμνίων δήλωσε: «η Ρόδος, όπου βρίσκονται τα κεντρικά πρόσωπα και οι ανάλογες υπηρεσίες που καθορίζουν την πορεία των νησιών του Ν. Αιγαίου, μας υποδέχθηκε εγκάρδια, αναγνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή της επίσκεψής μας, την δίψα, για μια καλύτερη Κάλυμνο. Γινόμαστε δρομείς, ώστε, με τις υπηρεσίες που διαθέτει ο Δήμος μας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με άλλα νησιά και με τους συμπατριώτες μας, να προλάβουμε τις ραγδαίες εξελίξεις ανάπτυξης, να στείλουμε στα πέρατα της γης τη φήμη της Καλύμνου, να εξελίξουμε όποια υποδομή και δυνατότητα υπάρχει και να δημιουργήσουμε καινούριες. Η Κάλυμνος, χρειάζεται σωστό προσανατολισμό και δημιουργική επανεκκίνηση,                                               κάτι για το οποίο, θα παλέψουμε μαζί με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, τον Αναπληρωτή, τους Αντιπεριφερειάρχες και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Γινόμαστε δρομείς, ώστε να προλάβουμε και όχι να μας προλάβουν οι εξελίξεις».

260 Views
AigaioTV
Login to post comments

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Δελτίο τύπου Σε συνέχεια του από 22/02/2023 Δελτίου τύπου και των
Το KIDS SAVE LIVES ευχαριστεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου
  Η Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES
Με επιτυχία διοργανώθηκε για 5η χρονιά, το μεγαλύτερο συνέδριο
«Το μάτι του Θεού» - Στο επιβλητικό τοπίο των Μετεώρων δεσπόζει
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Πορφυρίου 21,
Έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, η υποβολή αιτήσεων επιλογής
Δωρεάν εξοπλισμός κομποστοποίησης οικιακών αποβλήτων
Άρθρο του Δημήτρη Μάρδα, καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
Νέες πληροφορίες για το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε νεκρή η 27χρονη
Celebrity Game με Κυρσανίδη, Λαμπρόπουλο, Ράπτη, Μητσόπουλο και
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Εθελοντισμός και αθλητισμός «έτρεξαν και έκαναν
Του Δημήτρη Μάρδα Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
Χθες, εκδόθηκε ανακοινωθέν τύπου από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής
Ο Γιώργος Κασσάρας, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
Δημήτρης Μάρδας Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ.
Παραμονή της ιστορικής επετείου παράδοσης των Δωδεκανήσων από τους
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…