Η επισκευή και η επαναλειτουργία του σχολείου στην Ψέριμο είναι ζήτημα εθνικής σημασίας

03 August 2022 Author :  

Ζήτημα με εθνική διάσταση, χαρακτηρίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, την ανάγκη επισκευής και επαναλειτουργίας του δημοτικού σχολείου στην Ψέριμο που έχει κλείσει εδώ και 13 χρόνια λόγω έλλειψης μαθητών.

Όπως τονίζει, με παρέμβασή του στους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, η ύπαρξη του σχολείου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή σε ακριτικά νησιά όπως η Ψέριμος.

Μπορεί η έλλειψη μαθητών, πριν από 13 χρόνια, να οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου Ψερίμου αλλά, όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί. Αυτή τη στιγμή, στο νησί υπάρχει οικογένεια με ένα νήπιο, το οποίο από τον επόμενο χρόνο θα πρέπει να φοιτήσει στο σχολείο αλλά και άλλα παιδιά μικρότερης ηλικίας που θα πρέπει στο μέλλον να πάνε και αυτά σχολείο.

Αν δεν λειτουργήσει το νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο στην Ψέριμο, οι οικογένειες αυτές θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το νησί, ενώ το γεγονός αυτό θα λειτουργήσει ανασχετικά στο να έρθουν και να εγκατασταθούν και νέοι άνθρωποι στη Ψέριμο.

Ο Μάνος Κόνσολας αναδεικνύει την εθνική διάσταση που έχει η προσπάθεια επαναλειτουργίας του σχολείου, η οποία επιβάλλει το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει στη χρηματοδότηση του Δήμου Καλύμνου για την επισκευή του σχολείου, αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας να δρομολογήσει τις διαδικασίες προκειμένου από την επόμενη σχολική χρονιά να επαναλειτουργήσει το σχολείο.

«Απαιτείται η διατύπωση ισχυρής βούλησης για την επαναλειτουργία του σχολείου για να παραμείνει στο νησί η οικογένεια που έχει παιδί στην προσχολική ηλικία και θα πρέπει να φοιτήσει στο σχολείο από την επόμενη σχολική χρονιά.

Θα αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα για τη στήριξη της ζωής στα μικρά, ακριτικά νησιά του Αιγαίου, αλλά και για την προάσπιση της ελληνικότητας τους», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα.

92 Views
AigaioTV
Login to post comments

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Μία πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε  ο Δήμος Χάλκης στη φετινή
Βρίσκεται σε απόσταση λίγων ωρών από την Αθήνα, είναι η πρωτεύουσα
 Ο Δήμος Χάλκης υπο την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ.
Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η Προγραμματική Σύμβαση ΥΠΠΟ –
Όπως είχε προαναγγείλει πριν από λίγες μέρες, ο Βουλευτής
Όπως μας ενημέρωσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Ιωάννης Παππάς, με
Η Κάλυμνος γιόρτασε την σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Το
Αναλυτικά η ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕΟι φωτιές, που καίνε σε πολλά σημεία
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…