Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διερεύνησης του ναυπηγείου στο οποίο θα κατασκευαστεί το νέο ταχύπλοο πλοίο της εταιρείας ΑΝΕΚ
07 October 2021
Author :
AigaioTV
Κάλυμνος 07-10-2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκαν χθες στην Αθήνα οι διαδικασίες διερεύνησης του ναυπηγείου στο οποίο θα κατασκευαστεί το νέο ταχύπλοο πλοίο της εταιρείας μας.
Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή μας διαδραμάτισε η κοινή πρόταση του συμπατριώτη μας ναυπηγού κ. Βασ. Ψαρομπά και του τεχνικού μας συμβούλου κ. Θωμά. Σκριβάνου, οι οποίοι εξέτασαν όλα τα δεδομένα ( εμπειρία, συνέπεια, γνώση, προηγούμενες κατασκευές) και εισηγήθηκαν στο ΔΣ το ναυπηγείο της OCEAN του Συμιακού ναυπηγού κ. Μιχ. Μοσχάτου). Στο εν λόγω ναυπηγείο ο κ. Ψαρομπάς έχει ναυπηγήσει σωρεία σκαφών και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούσε να μην το λάβει σοβαρά υπόψιν του το ΔΣ της εταιρείας μας.
Το πλοίο μας θα είναι 27,30 μέτρων, θα έχει πρωτόκολλο 200 επιβατών και υπηρεσιακή ταχύτητα 25 κόμβων. Ο χρόνος κατασκευής θα είναι 9 μήνες.
Στη διαδικασία ήταν παρόν όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, ο κ. Ψαρομπάς μαζί με τον γιο του Μανόλη, ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας μας κ. Μιχάλης Νταλάκος και ο τεχνικός μας σύμβουλος κ. Θ. Σκριβάνος
Επίσης ολοκληρώθηκε και η συμφωνία για την αγορά των μηχανών από την εταιρεία Baudouin.
Καλή αρχή λοιπόν.
Από την ΑΝΕΚ
Latest from AigaioTV
- Συλλυπητήριο μήνυμα Αντώνη Β. Καμπουράκη για την απώλεια της Ελένης Καρύδης, Προέδρου της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α
- Περιφερειακό Συνέδριο Καρδιολογίας Καλύμνου (12–14 Ιουνίου 2026) – Καρδιολογικό Τμήμα, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο»
- Εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων ΕΚΑΒ Καλύμνου με στήριξη της ομογένειας
- Δεύτερη φάση δωρεάν διανομής 1.250 κομποστοποιητών την Πέμπτη 16 Απριλίου
- Ανακοίνωση Πρόσληψης Προσωπικού – 5 Θέσεις Φροντιστών ΑμεΑ
Login to post comments
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
Τη δυνατότητα να υπολογίσουν το ποσό του Δώρου Χριστουγέννων
