Ν. Σαντορινιός προς Κικίλια: Άμεσα να θωρακιστεί η Κάλυμνος με υγειονομικό προσωπικό και εμβόλια για να αντιμετωπιστεί η αύξηση των κρουσμάτων

05 May 2021 Author :  

Νεκτάριος Σαντορινιός

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Ρόδος, 05/05/2021

Δήλωση Νεκτάριου Σαντορινιού σχετικά με την εισαγωγή της Καλύμνου σε καθεστώς σκληρού lock down

Θέμα: «Ν. Σαντορινιός προς Κικίλια: Άμεσα να θωρακιστεί η Κάλυμνος με υγειονομικό προσωπικό και εμβόλια για να αντιμετωπιστεί η αύξηση των κρουσμάτων»

Με αφορμή την ανακοίνωση της εισαγωγής της Καλύμνου, για μια ακόμη φορά, σε καθεστώς σκληρού lock down, ο Νεκτάριος Σαντορινιός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κικίλια, με κεντρικό θέμα τις άμεσες πρωτοβουλίες που χρειάζεται να ληφθούν ώστε να προστατευθεί ο τοπικός πληθυσμός, ενώ προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η περίπτωση της Καλύμνου προκαλεί ερωτηματικά και έντονη ανησυχία σε όλους μας. Η Κάλυμνος μαστίζεται από την πανδημία για πάνω από πέντε συνεχόμενους μήνες, ενώ η εκ νέου εισαγωγή της σε καθεστώς σκληρού lock down, την ώρα που ανοίγει ο τουρισμός και η εστίαση, μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο επικοινώνησα σήμερα με τον Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, ζητώντας του να ολοκληρωθούν άμεσα οι ενέργειες για τον ορισμό νέου Διοικητή στο Νοσοκομείο της Καλύμνου, ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα που δημιουργεί σημαντικές δυσκολίες στην διοικητική λειτουργία του ΓΝΚ, ειδικά σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή για το νησί. Ακόμη, τόνισα την ανάγκη για έκτακτη στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν με άμεσο τρόπο τα κρούσματα και να ενισχυθεί η υγειονομική θωράκιση του νησιού.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να εντείνει τους ρυθμούς εμβολιασμών στο νησί, με την ad hoc πρόσληψη επιπλέον προσωπικού και την προμήθεια περισσότερων εμβολίων. Πρέπει άμεσα να λειτουργήσει το 2ο εμβολιαστικό κέντρο στο ΓΝΚ, ένα θέμα που έχω επισημάνει πολλές φορές με παρεμβάσεις μου, καθώς η πλατφόρμα emvolio.gr παραπέμπει τους κατοίκους της Καλύμνου για εμβολιασμό στη Ρόδο, γεγονός παράλογο αν σκεφτεί κανείς τη μεγάλη απόσταση που χρειάζεται να διανύσουν. Επίσης, ειδικά στο σημείο που βρισκόμαστε, οι αρμόδιοι φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΕΟΔΥΥ, 2η Υγειονομική Περιφέρεια, κα) οφείλουν να αναλάβουν άμεσες δράσεις για την τακτική διενέργεια μαζικών τεστ και ελέγχων έτσι ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την επιδημιολογική εξέλιξη στο νησί, πλήρης καταγραφή των κρουσμάτων και αντιμετώπιση αυτών.

Ο Υπουργός Υγείας δηλώνοντας επίσης την ανησυχία του για την σφοδρή αυτή επιδημιολογική εξέλιξη στην Κάλυμνο, δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών.

Τέλος, από την πλευρά μου οφείλω να δηλώσω τη αμέριστη στήριξή μου στους κατοίκους του νησιού και την ελπίδα μου πως σύντομα και αυτή η περιπέτεια θα τελειώσει, αφήνοντας την Κάλυμνο ακόμη πιο δυνατή. Η απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων προστασίας και ο εμβολιασμός είναι τα μόνα όπλα μας απέναντι σε αυτή την πανδημία που έχει προκαλέσει πόνο και οδύνη σε όλη την ανθρωπότητα. Παρακαλώ τους συμπατριώτες μου να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών».    

345 Views
AigaioTV
Login to post comments

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Του Δημήτρη Μάρδα Καθηγητή, Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε), ανακοίνωσε τα αποτελέσματα
Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή έντονη κακοκαιρία που έπληξε
Την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης του σημαντικού έργου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΚΑΜΑΡΙ» Παστίδας σε συνδιοργάνωση με τον
Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε και εκκίνησε ο διεθνής ανοικτός
Ο Δήμος Καλυμνίων σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου
Γράφουν: Γιώργος Κασσάρας, πρώην Βουλευτής και Γενικός
Με ιδιαίτερη κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε φέτος ο Μέγας
  Δυναμική η παρουσία του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου στο
Με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η κάλυψη των
Τελετη κοπής πίτας της Ιεράς Μητροπόλεως Καλύμνου με τον Σεβασμιωτατο
Σε Ελληνοτουρκικά ζητήματα αναφέρθηκε ο υπ. Εθνικής Αμύνης
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τους ομιλητές οι οποίοι θα
Aνακοίνωση Ανακοινούνται  η εντός σύντομου χρονικού
Το έργο υλοποιείται με τη συμμετοχή 8 φορέων και συντονιστή το
Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού, το κορυφαίο γεγονός για τον
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…