ΕΥΧΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΡΙΩΔΙΟΥ 2021

22 February 2021 Author :  

Η Αγία μας Εκκλησία, η τα πάντα καλώς διαταξαμένη ώρισε κατά τις ημέρες αυτές, την έναρξη του Τριωδίου ως πρόδρομο του καθαρισμού και αγιασμού των πιστών από κάθε αμαρτίας δια της προσευχής και της μετανοίας, όπου και ψάλλουμε «της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας, Ζωοδότα…».

Σε όλους μας είναι γνωστό τι συμβαίνουν κατά τις ημέρες αυτές των απόκρεω και πως περνούμε τις τρείς αυτές Κυριακές, και προπάντων την καθαρή Δευτέρα. Οι μεγαλύτερες ασχημίες και άλλα πολλά λαμβάνουν χώρα αυτές τις άγιες ημέρες, αμφιέσεις, μάσκες, όχι η μάσκα προς προφύλαξη από εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά δια την μεταμόρφωση του προσώπου πού είναι ύβρης κατά της ανθρώπινης φύσεως, την κατ’ εικόνα Θεού πλασθείσα.

Αυτές τις άγιες ημέρες βλέπουμε στους δρόμους άνδρες να μεταμορφώνονται σε γυναίκες, και γυναίκες σε άνδρες. Ο θείος νόμος ρητώς απαγορεύει την μεταλλαγή των ενδυμάτων και είναι ασέβεια, και βδέλυγμα ενώπιο του Θεού.

Το Δευτερονόμιο λέγει - «Οὐκ ἔσται σκεύη ἀνδρὸς ἐπὶ γυναικί, οὐδὲ μὴ ἐνδύσηται ἀνὴρ στολὴν γυναικείαν, ὅτι βδέλυγμα Κυρίῳ τῷ Θεῷ σού ἐστι πᾶς ποιῶν ταῦτα». Δεν πρέπει η γυναίκα να ενδύεται ενδύματα ανδρικά, ούτε πρέπει ο άνδρας να ενδύεται ενδύματα γυναικεία.

Αλλά δυστυχώς σήμερα τα πάντα έχουν αλλάξει. Οι άνθρωποι δυστυχώς βρίσκονται σε σύγχυση. Η χριστιανική κοινωνία ασύστολα παραβαίνει τον θείο νόμο. Η κατάσταση αυτή επικρατεί τις ημέρες μας ανά τον κόσμο με αποτέλεσμα τα πάντα όσα συμβαίνουν είναι αποκύηση της απομάκρυνσής μας από τον Θεό. Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία ζεί και κινείται η ανθρωπότητα σήμερα. «Ἄνθρωπος ἐν τιμῇ ὢν οὐ συνῆκε, παρασυνεβλήθη τοῖς κτήνεσι τοῖς ἀνοήτοις καὶ ὡμοιώθη αὐτοῖς».

«Ἰδού, νῦν καιρὸς εὐπρόσδεκτος, ἰδοὺ ἡμέρα σωτηρίας», ας απομακρυνθούμε, λοιπόν, από τα έργα, τις πράξεις και τους πονηρούς λογισμούς όλως ιδιαιτέρως αυτές τις τρείς εβδομάδες του Τριωδίου για να εισέλθουμε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή καθαροί εν σώματι και ψυχή.

+ Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας Παΐσιος

63 Views
AigaioTV
Login to post comments

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΕπικοινωνίας
Ρόδος, 8 Ιανουαρίου 2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υπεγράφη το καταστατικό
Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα χτυπήσει το κουδούνι για τα σχολεία της
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΕπικοινωνίας
Την προκήρυξη ενός διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού με κριτήριο την
Πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε αναστολή και «Συν - Εργασία» -
Το σχόλιο του Δημάρχου Κω για το περιστατικό Αποκολλήθηκε η
«Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: Οσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να
Στην τακτική ενημέρωση το απόγευμα που θα γίνει παρουσία της υπουργού
Αρνήθηκαν όλοι τις κατηγορίες που τους βαραίνουν  
“Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν…” Μια ταινία μικρού
Την πλήρη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας της Λέρου στην επέκταση του
«Το νομοσχέδιο δεν συγκεντρώνει τις καλύτερες προϋποθέσεις. Απαιτεί
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Συνεχής είναι η προσπάθεια του Δήμου Πάτμου για
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…