Μετά από πέντε χρόνια οι Παιδικές Χαρές θα λειτουργήσουν και πάλι

03 July 2020 Author :  

Ένα δελτίο τύπου από το γραφείο του Δημάρχου, σχετικά με τις Παιδικές Χαρές, περιείχε ευχάριστες εκπλήξεις, όμως προκαλεί ερωτηματικά και προβληματισμούς.

Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη που ανακοινώνεται από το γραφείο τύπου του Δημάρχου, αφορά την είδηση πως ο εξοπλισμός για τις Παιδικές Χαρές  θα είναι καθ’ οδόν προς την Κάλυμνο την ερχόμενη Τρίτη και, όπως επισημαίνεται από το δ.τ., από την επομένη της άφιξής θα αρχίσουν οι εργασίες για την εγκατάσταση τους, στα σημεία που προβλέπονται,  στην Χώρα, στον Αγ. Βασίλειο,  στον Αγ. Μάμα,  και στις  Μυρτιές.

Όπως είχε δημοσιεύσει ο «Π.τ.Κ.», η επαναλειτουργία των Παιδικών Χαρών, που αφορούν μια δράση  η οποία εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» το 2018  και με τελική τιμή να φτάνει στα 290.000 ευρώ, είχε προβλεφθεί για τις αρχές του έτους, όμως τα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία με την υγειονομική κρίση, δυστυχώς καθυστέρησαν την όλη εξέλιξη.

Παράλληλα να επισημανθεί πως οι Παιδικές Χαρές το καλοκαίρι του 2014 έβαλαν «λουκέτο», μετά από ένα ατύχημα σε άλλη περιοχή (Δήμος Ελληνικού) με την πολιτεία να υιοθετεί έκτοτε αυστηρά μέτρα ασφαλείας, που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν πολλές παρόμοιες υποδομές σε όλη τη χώρα.

Επειδή έγινε αναφορά στις ευχάριστες εκπλήξεις, πρέπει να τονιστεί το γεγονός πως, μετά από πολύ καιρό, στάλθηκε δελτίο τύπου από το γραφείο του Δημάρχου, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα οι δημοσιεύσεις της Δημοτικής Αρχής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, περιορίζονταν σε ήσσονος σημασίας θέματα, ενώ για τις σημαντικές δράσεις γίνονταν άμεσα κοινοποίηση σε μέσα ενημέρωσης.

Όμωςπροβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως στο δελτίο τύπου, η απάντηση του Δημάρχου είναι αρκετά δηκτική αλλά και ειρωνική και  απευθύνεται σε «όσους έχουν αγωνία», όπως και το γεγονός πως ο Δήμαρχος, για μια ακόμη φορά, αφού δέχτηκε «πυρά» κριτικής, έβγαλε «λαγό από το καπέλο», όπως έκανε και με την περίπτωση του ΧΑΔΑ, που παρουσίασε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, εν μέσω της γενικότερης αναστάτωσης λόγω του έντονου καπνού από την Χωματερή.

 palmostiskalymnou.blogspot.com

271 Views
AigaioTV
Login to post comments

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Κ. Δήμαρχε, έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την συνεδρίαση στην
Με τον εορτασμό της 82ης εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940,
Ο εμπαιγμός και οι παλινωδίες της κυβέρνησης σε βάρος των κατοίκων
Μετά τις μέρες ακτοπλοϊκού αποκλεισμού που βιώσαν τα νησιά της Κάσου
Αρ. Πρωτ.: 20533 ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
Ο Δήμαρχος Λέρου κ Μιχάλης Κόλιας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την
Η παρουσία παιδικών χαρών στα σχολεία της Λέρου και σε κεντρικά
Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Λάρισας η
Με πανηγυρικό τρόπο εορτάζει και φέτος η Κάλυμνος την ιστορική
Όπως είχε προαναγγείλει πριν από λίγες μέρες, ο Βουλευτής
Όπως μας ενημέρωσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Ιωάννης Παππάς, με
Η Κάλυμνος γιόρτασε την σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Το
Αναλυτικά η ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕΟι φωτιές, που καίνε σε πολλά σημεία
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…