Επίσκεψη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ Μανώλη Γλυνού στην Κάλυμνο 19-11-2018

19 November 2018 Author :  

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ Μανώλης Γλυνός, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, αφίχθη στην Κάλυμνο το πρωί της Παρασκευής όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου παραβρέθηκε στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, με συμμετοχή των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, πολιτιστικών οργανώσεων και μαθητών των σχολείων.
Στη συνέχεια ο κ Μανώλης Γλυνός επισκέφτηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ «Ο Αγιος Παντελεήμων» όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Φίλιππο Ολυμπίτη.


Αναλυτικότερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ξεναγήθηκε στους χώρους, συνομίλησε με το εξειδικευμένο προσωπικό και έτυχε εκτενούς ενημέρωσης για τους στόχους, τις δράσεις και τα νέα προγράμματα που υλοποιεί η δομή υπό την εποπτεία του Σωματείου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α.
Από την πλευρά του ο κ Γλυνός συνεχάρη τον πρόεδρο κ Ολυμπίτη για το σημαντικό έργο υψηλών προδιαγραφών που παράγεται στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Διοίκησης των Γονέων και των εργαζομένων.
Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι όπως πρωτοστάτησε στην Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού, στην ίδρυση κοινωνικών δομών στη Ρόδο έτσι και ως περιφερειάρχης η κοινωνική πολιτική και η βελτίωση των δομών της, θα αποτελέσει προτεραιότητα σε όλο το Νότιο Αιγαίο.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ "Άγιος Παντελεήμονας" ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Γλυνός δήλωσε τα εξής: «Η εντυπωσιακή εικόνα των εγκαταστάσεων και η πρωτοποριακή λειτουργία της δομής επιβεβαιώνει ότι οι Στόχοι του Σωματείου των Γονέων για κατάργηση της απομόνωσης, του οικογενειακού εγκλεισμού και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των φιλοξενουμένων έχουν επιτευχθεί. "
Στη συνέχεια ο επικεφαλής της Παράταξης "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" επισκέφτηκε το Δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καλυμνίων κ. Ιωάννη Γαλουζή και μέλη της δημοτικής αρχής.
Κατά την εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη ο κ Γλυνός ενημερώθηκε για τα κύρια ζητήματα του νησιού. Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, την αναβάθμιση του αεροδρομίου με πιθανή χωροθέτηση νέου αλλά η ανάγκη αποδοτικότερης συνεργασίας Δήμου & Περιφέρειας. Παράλληλα αναφέρθηκε το ζήτημα χρηματοδότησης από περιφέρεια έργων με προτεραιότητα την αντιπλημμυρική προστασία αλλά και η υποστελέχωση των υπηρεσιών που επιβαρύνεται από τις νέες αυξημένες απαιτήσεις για διεξαγωγή ηλεκτρονικών διαγωνισμών.
Κλείνοντας την συνάντηση ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ Γλυνός υπογράμμισε ότι η συνεργασία και η συνέργια με τις τοπικές κοινωνίες και Δήμους είναι μονόδρομος και προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Διαβεβαίωσε δε ότι οραματίζεται ένα καινούργιο ύφος και ήθος διοίκησης μακριά από στείρες συγκρούσεις και "καπελώματα" μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων.

Ο κ Γλυνός θα παραμείνει στην Κάλυμνο, όπου θα συνεχίσει επαφές και συναντήσεις με φορείς και παράγοντες της αυτοδιοίκησης, μέχρι το πρωί της Κυριακής 18 Νοεμβρίου, οπότε θα μεταβεί στη Λέρο.

587 Views
AigaioTV
Login to post comments

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ένα υπέροχο ταξίδι στον πολιτισμό ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία
Σεισμός έντασης 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από
Στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου
Αναλυτικά η ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕΟι φωτιές, που καίνε σε πολλά σημεία
Την πρόσληψη 189 καθαριστριών/-στών για το σχολικό έτος 2021-2022 σε
«Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: Οσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…