Να στελεχωθεί και να λειτουργήσει άμεσα το αυτοτελές τμήμα Κτηματικής Υπηρεσίας με έδρα την Κω 12-04-2018

12 April 2018 Author :  

Την αναγκαιότητα λειτουργίας αυτοτελούς τμήματος της Κτηματικής Υπηρεσίας με έδρα την Κω, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, με το Προεδρικό Διάταγμα υπ. αρ. 142 (ΦΕΚ Α 181/23.11.2017) τροποποιήθηκε ο Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών και με το άρθρο 78 επήλθαν αλλαγές στο οργανόγραμμα της Κτηματικής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 78, προβλέπονται 51 δομές αυτοτελούς τμήματος της Κτηματικής Υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα.
Στα Δωδεκάνησα συστήνονται:


α) Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Α΄, με έδρα τη Ρόδο και με χωρική αρμοδιότητα στις Περιφερειακές Ενότητες Ρόδου, Καρπάθου.
β) Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Β’, με έδρα την Κω και με χωρική αρμοδιότητα τις Περιφερειακές Ενότητες Κω, Καλύμνου.
Παρά την τροποποίηση, όμως, του οργανισμού δεν έχει δρομολογηθεί ακόμα η σύσταση και η λειτουργία της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσων με έδρα την Κω που θα έχει στην αρμοδιότητά της τις περιφερειακές ενότητες Κω και Καλύμνου.
Το παραπάνω συμβαίνει, γιατί δεν έχει εκδοθεί ακόμα η σχετική Υπουργική Απόφαση, αλλά και η κατανομή προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσει η υπηρεσία.
Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι έχουν δημιουργηθεί πλήθος ζητημάτων στις περιφερειακές ενότητες Κω και Καλύμνου με την παραχώρηση των παραλιών, τη διενέργεια αυτοψιών, τις απαλλοτριώσεις και πολλά άλλα.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει άμεσα να λειτουργήσει αυτοτελές τμήμα Κτηματικής Υπηρεσίας με έδρα την Κω για να εξυπηρετούνται οι πολίτες και οι αυτοδιοικητικοί φορείς, αλλά και να προστατεύονται τα συμφέροντα του δημοσίου.

1020 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…