Σύρος Πολιτισμός 2018 31-07-2018

31 July 2018
Author :  

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2018», πραγματοποιείται η έκθεση ζωγραφικής της Λεονάρδας Λαμπριανίδου, στην Αίθουσα Εμμ. Ροΐδη, από την 01 Αυγούστου έως τις 09 Σεπτεμβρίου 2018.

Εγκαίνια: Τετάρτη 01/08, 21:00
Ώρες Λειτουργίας: 11:00–14:00 & 19:00–22:30

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνη

Η Λεονάρδα Λαμπριανίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται.
Μετά την αποφοίτηση της από την Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Στη συνέχεια αποφάσισε να αλλάξει πορεία και ξεκίνησε σπουδές στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βαρσοβίας, στο τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.


Από το 1998 ως καθηγήτρια Εικαστικών Τεχνών διδάσκει Ελεύθερο Σχέδιο, Αρχές Σύνθεσης και Ιστορία της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση. Παράλληλα, παρουσιάζει πρωτότυπες δικές της διδακτικές μεθόδους σε επιμορφωτικά σεμινάρια για συναδέλφους της εκπαιδευτικούς. Επιστημονικά της άρθρα έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Εικαστική Παιδεία», που εκδίδεται από την Ένωση Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης.
Τα τελευταία χρόνια δίδαξε μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης, στο πλαίσιο επιμορφωτικών Σεμιναρίων για ενηλίκους στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στην Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.
Από το 2000 έχει παρουσιάσει το εικαστικό της έργο σε έντεκα ατομικές εκθέσεις. Επίσης, έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ
«ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2018»

Blue Star Ferries
Βιομηχανία βερνικιών και χρωμάτων VERNILAC
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΥΡΟΥ- Νικόλαος Χατζάκης
“Ανθέων οδός”- Μάρκος Ρούσσος

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
«ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2018»

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΕΡΤ3, ΕΡΤ Β. ΑΙΓΑΙΟ, ΕΡΤ Ν. ΑΙΓΑΙΟ
COSMOSFM.ORG – HELLENIC PUBLIC RADIO NY
SDS RADIO GREEK
FOCUS 103,6 FM
ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ
SYROS AGENDA

 

Γραφείο Επικοινωνίας
Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

633 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…