Δημήτρης Γάκης: Από τη Νίσυρο, στους Λειψούς, την Πάτμο και τη Λέρο – Μια εντυπωσιακή περιοδεία όπου ξεχείλιζε η αγάπη των νησιωτών

19 May 2023
Author :  

Μετά την Νίσυρο επόμενος προορισμός  ήταν οι Λειψοί.
Ίσως η πιο όμορφη και η πιο παραγωγική επίσκεψη της περιοδείας μας. Η μέρα ξεκίνησε με επίσκεψη στο δημαρχείο με το δήμαρχο Φώτη Μάγγο που μας ενημέρωσε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και που θα συμπληρώσουν το περιβαντολλογικό αποτύπωμα του νησιού.
Επισκεφτήκαμε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες. Γεμάτοι συγκίνηση από την περηφάνια που έβλεπες στα μάτια των κατοίκων των Λειψών. Λιμεναρχείο, Αστυνομικό Τμήμα, Δημοτικό σχολείο. Ζωντανοί ήρωες. Αλλά το εντυπωσιακότερο ήταν η υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι ίδιοι άνθρωποι. Καθίσαμε μαζί το βράδυ, ήπιαμε τα τσίπουρα μας και κάναμε όμορφες και ατελείωτες συζητήσεις με την παρουσία του τέως δημάρχου Σπύρου Μπενέτου. Υπήρχε και μια πολύ όμορφη προσωπική συνάντηση με ένα μπόμπιρα που ήτανε όλο γλύκα και τρυφερότητα. Το βαφτιστήρι μου, ο Λουκάς.
Το πρωί, αναχώρηση για το ιερό νησί της Πάτμου. Επίσκεψη στην αγορά για να μοιράσουμε το φυλλάδιο μας που έκανε εντύπωση γιατί κάθε νησί έχει το δικό του φυλλάδιο.
Συζητήσαμε με τους κατοίκους και έδειξαν ότι αποδέχονται τις θέσεις του ΣυΡιζΑ. Το απόγευμα είχαμε αναχώρηση για Λέρο, συνέντευξη στο Αιγαίο TV, στο Νίκο Ιγνατιάδη και την άλλη μέρα το πρωί περιοδεία στο Λακί και συζήτηση με τους ανθρώπους της αγοράς και τους απλούς κατοίκους.
Ήταν μια εντυπωσιακή περιοδεία κατάθεσης της αγάπης και της ψυχής των Λεριών, των Πατμίων και ιδιαίτερα των κατοίκων των Λειψών. Αξέχαστη περιοδεία. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Ρόδος 18-5-2023
Δημήτρης Γάκης
Υποψ βουλευτής Δωδεκανήσου
ΣΥΡΙΖΑ

209 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…