Την Σύμη επισκέφτηκε η Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Βολονάκη

09 May 2023
Author :  
Παραμονή της ιστορικής επετείου παράδοσης των Δωδεκανήσων από τους Γερμανούς στους συμμάχους, ο Δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, αν και είχε αυξημένες υποχρεώσεις, δέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο την υποψήφια Βουλευτή Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Βολονάκη, η οποία έλκει την καταγωγή της από τη Σύμη, και συζήτησαν τα ζητήματα, που απασχολούν το νησί.
 
Η ακρίβεια όλων των ειδών πρώτης ανάγκης και των καυσίμων, έχει οδηγήσει τους νησιώτες σε απόγνωση.
Οι χαμηλοί μισθοί των Δημοτικών Υπαλλήλων είναι αποτρεπτικοί για την πλήρωση των προκηρυχθέντων θέσεων, Με την από 06-04-2023 ειδική έγγραφη δήλωση του εργολάβου του έργου αποκατάστασης ζημιών Λιμένα Σύμης, δηλώθηκε η διακοπή των εργασιών λόγω μη πληρωμής του 1ου λογαριασμού (40.052,00  ευρώ) από το Υπουργείο Υποδομών.
 
Η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν εν τοις πράγμασι αφήσει τους Δήμουςτων νησιών μας υποστελεχωμένους και χωρίς επαρκείς πόρους.
Θα πρέπει να δοθούν επιπλέον κίνητρα για τους ανθρώπους που επιθυμούν να εργαστούν στα νησιά μας, αλλά και για τους νέους που ζουν να μην  τα εγκαταλείψουν και φυσικά για αυτούς που θέλουν να γυρίσουν στον τόπο τους ή απλώς θέλουν να ζήσουν στα νησιά μας, εγκαταλείποντας το κλεινόν άστυ.
Μετά την τριετή δοκιμασία της πανδημίας έχει καταστεί πλέον εθνική ανάγκη να πραγματοποιηθεί η αναμόρφωση και αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
 
Οι Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας,  τα Περιφερειακά Ιατρεία και Νοσοκομεία στα Νησιά μας έχουν ελλείψεις σε επίπεδο ιατρικού, νοσηλευτικού εξοπλισμού αλλά και υποδομών. Η κυβέρνηση είχε και έχει κατεύθυνση να καταργήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να παραδώσει την ΥΓΕΙΑ στον Ιδιωτικό Τομέα.
 
Πρότασή μας είναι να αυξηθεί η χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό και να διατεθεί το 10% των Πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στην Υγεία, εν αντιθέσει  με την κυβέρνηση που επιλέγει να διαθέσει μόνο το 4,2 %.
 
Κατερίνα Βολονάκη
Δικηγόρος
Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

776 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…