Επαγγελματική αυτό-παρακίνηση (self-motivation)

20 May 2022
Author :  

Ένα από τα απαραίτητα στοιχεία για την επαγγελματική επιτυχία είναι το motivation (η κινητ(ρ)οποίηση/παρακίνηση). Τυχεροί όμως είναι εκείνοι που έχουν βρει του μηχανισμούς να αυτο-κινητ(ρ)οποιούνται και να μπορούν να βρίσκουν νόημα σε κάθε τους δράση, ανεξάρτητα με το πόσο αυτή τους ευχαριστεί. To self-motivation ή στα ελληνικά για τις ανάγκες αυτού του επεισοδίου «αυτο-παρακίνηση» αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο ουσιαστικά μυστικά που μπορούν να βοηθήσουν έναν επαγγελματία στην εξέλιξή του.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Business Coach & Συγγραφέα Ζωή Λιόλου, συζητούν για το self-motivation στην επαγγελματική καθημερινότητα.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως:

- Πως ορίζεται η αυτo-παρακινηση;

- Μπορούν όλοι να αυτο - παρακινηθούν;

- Πολλοί θεωρούν πως χρειάζονται κάποιον άλλον να τους παρακινήσει. Γιατί συμβαίνει αυτό;

- Στη θεωρία αναφέρεται ότι οι άνθρωποι καθοδηγούνται από τρεις έμφυτες ανάγκες: την Ικανότητα, τη Δημιουργία σχέσεων και την Αυτονομία. Πως αυτές επιδρούν στην αυτο-παρακίνηση; 

- Πως η αυτο-παρακίνηση επηρεάζει συμπεριφορές και δράσεις;

- Η παρακίνηση ισούται με την απόδοση;

- Η χρηματική ανταμοιβή είναι πάντα ένα αποτελεσματικό κίνητρο; 

- Πως μπορεί ένας εργοδότης να καλλιεργήσει την αυτό

-παρακίνηση των εργαζομένων του ;

- Πως θα παρακινήσει κάποιος τον εαυτό του να κάνει μια εργασία που δεν του αρέσει και του την έχουν αναθέσει; 

- Πως μπορούμε να επηρεάσουμε τις συνθήκες που ενισχύουν την αυτοπαρακίνηση;

- Υπάρχει μαγική” τεχνική αυτοπαρακίνησης;- Ποια είναι αυτή; και πολλά άλλα!

Παράλληλα ο Επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αραπέτσικας μας μιλάει για το self-motivation στην πράξη.

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας σας παρουσιάζει 6 tips για αυτό-παρακίνηση στην εργασία σας.

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού - επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 165 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.

Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς.

Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.

Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 7 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr)  

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 166 «Επαγγελματική αυτό-παρακίνηση (self-motivation)» μπορείτε να το δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/epaggelmatiki-ayto-parakinisi-self-motivation/

124 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…