Τη δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της Μεσογειακής Χάραξης ζήτησε ο Μάνος Κόνσολας

14 July 2021
Author :  

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

14 Ιουλίου 2021

«Με δεδομένο ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι μελέτες του υποτμήματος από τον ισόπεδο κόμβο Κανδηλίου έως το Αεροδρόμιο, μήκους περίπου 7 χλμ, πιστεύω ότι μπορεί το Υπουργείο Υποδομών να προχωρήσει στη δημοπράτηση αυτού του τμήματος, προκειμένου να αρχίσει να υλοποιείται το έργο και να συντμηθούν οι χρόνοι για την αποπεράτωση του», επεσήμανε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την κύρωση της σύμβασης για το νέο αυτοκινητόδρομο E65.

O κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που είχε με τον κ. Καραμανλή από το 2017 για το έργο της Μεσογειακής Χάραξης, που αλλάζει την εικόνα και τον κυκλοφοριακό χάρτη της Ρόδου.

Αναβαθμίζει ένα κορυφαίο τουριστικό προορισμό, απαλλάσσει την πόλη και τον παραλιακό δρόμο από την κυκλοφοριακή συμφόρηση και δημιουργεί νέες προοπτικές.

Ο νέος οδικός άξονας που θα συνδέει την πόλη της Ρόδου με το αεροδρόμιο, ένα έργο προϋπολογισμού 40 εκ. ευρώ, έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Τομεακό Πρόγραμμα Υποδομών Μεταφορών του ΕΣΠΑ.

Την αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, είχαν αναδείξει από κοινού οι κ.κ. Καραμανλής και Κόνσολας ως βουλευτές της αντιπολίτευσης τον Φεβρουάριο του 2017.

Το 2020 μετά από συνάντηση του κ. Καραμανλή με τον κ. Κόνσολα εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η χρηματοδότηση των συμπληρωματικών μελετών και πριν από λίγο καιρό ο Υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ.

78 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…