ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟ ...

Το πρώτο κρούσμα Κορωνοϊού στα Δωδεκάνησα στην Κάρπαθο

19 March 2020
Author :  

Μια νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Καρπάθου,

που βρίσκεται περιορισμένη στην οικία της με τον σύζυγο και τα παιδιά της επί 5νθήμερο τουλάχιστον, διαγνώσθηκε σήμερα το απόγευμα θετική στον κορωνοϊό.

Η κατάσταση της υγείας της όπως και των οικείων της προσώπων δεν εμπνέει ανησυχία, όπως ανέφεραν  αρμόδιοι στην «δημοκρατική», τονίζοντας ότι «περνά την ασθένεια όπως μια κοινή γρίπη».

Ξεκίνησαν εξάλλου οι διαδικασίες ιχνηλάτησης του κρούσματος ενώ μένουν να εξεταστούν όλα τα άτομα με τα οποία είχε επαφές το προηγούμενο διάστημα.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παππάς ανακοίνωσε το κρούσμα μέσω  του λογαριασμού του στο Facebook:

«Δυστυχώς το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στα νησιά μας είναι γεγονός. Πρόκειται για γυναίκα από την Κάρπαθο, της οποίας οι επαφές και οι μετακινήσεις των τελευταίων ημερών ιχνηλατούνται.
Η συμπολίτισσα μας, Νοσηλεύτρια, βρίσκεται σε κατ’ οίκον απομόνωση. Θα ήθελα για πολλοστή φορά να σας παρακαλέσω να μην πανικοβάλλεστε και να τηρείτε τους κανόνες του Υπουργείου Υγείας»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Σας κάνουμε γνωστό ότι έχουμε και στο νησί μας το πρώτο επίσημο επιβεβαιωμένο, από το ΕΟΔΥ, κρούσμα κορωνοϊου.

Η ασθενής από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των συμπτωμάτων βρίσκεται σε καραντίνα και αναρρώνει στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και με συνεχώς βελτιούμενη την κατάσταση της υγείας της. Έχει ενημερωθεί το οικείο περιβάλλον.

Η στρατηγική του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ είναι ότι όλος ο πληθυσμός είναι δυνητικά μολυσμένος από το ιο και για αυτό πρέπει να συμπεριφέρεται με ατομική συνέπεια και ευθύνη, προκειμένου να μειώνεται η διασπορά της νόσου στην κοινότητα. Ευχόμαστε σε όλους τους ασθενείς γρήγορη ανάρρωση και τονίζουμε σε όλους του συμπολίτες μας να μείνουν σπίτι τους. Κάνουμε επίσης έκκληση στους ευρισκόμενους εκτός Καρπάθου να παραμείνουν εκεί και να επισκεφθούν το νησί μας όταν λήξει ο κίνδυνος της διασποράς του ιού, λόγω των δυσκολιών στην διακομιδή και αεροδιακομιδή των σοβαρών περιστατικών.

Η Διοικούσα Επιτροπή

Η Μικα Ιατρίδη

Η Βουλευτής Δωδεκανήσου κ Μίκα Ιατρίδη ανήρτησε στον λογαριασμό της στo Facebook το ακόλουθο σχόλιο:

Σήμερα επιβεβαιώθηκε επίσημα από τη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου και τον ΕΟΔΥ το πρώτο κρούσμα στα Δωδεκάνησα, στην Κάρπαθο.
Συνεχίζουμε να #Μένουμε_σπίτι
προστατεύοντας τους συνανθρώπους μας και τους εαυτούς μας!
Δεν φοβόμαστε, ενημερωνόμαστε σωστά, μόνο, από τις διεπιστημονικές ομάδες επαγγελματιών υγείας και κοινωνικών επιστημόνων και ακολουθούμε πιστά τα μέτρα της Κυβέρνησης!
Παραμένουμε ψύχραιμοι, δυνατοί και αισιόδοξοι!

247 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…