Το κτιριακό πρόβλημα του Α.Τ. Πάτμου και την ανάγκη ενίσχυσης του με προσωπικό, αναδεικνύει ο Μάνος Κόνσολας

04 August 2022 Author :  

«Σε ένα νησί που αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό, όπως η Πάτμος, η επαρκής στελέχωση του αστυνομικού τμήματος, αλλά και οι δομές στις οποίες στεγάζεται, αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας τόσο για την αποτελεσματική αστυνόμευση όσο και για την εικόνα μιας κρατικής δομής», επισημαίνει με παρέμβασή του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής τονίζει ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα της Πάτμου είναι ακατάλληλο, χρήζει εκτεταμένων και άμεσων επισκευών προκειμένου να καταστεί λειτουργικό αλλά και ασφαλές, αφού τα εξωτερικά τοιχώματα βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση και στα όρια της κατάρρευσης.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσουν στην εκπόνηση και χρηματοδότηση μελέτης για τις εκτεταμένες επισκευές που χρειάζεται το κτίριο.

Ζητά, επίσης, την άμεση ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Πάτμου με τρεις αστυνομικούς, αφού ολοκληρώνεται η περίοδος απόσπασης των δύο αστυνομικών που είχαν έρθει στο νησί προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω θερινής περιόδου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα.

Κύριε Υπουργέ,

Σε ένα νησί που αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό, όπως η Πάτμος, η επαρκής στελέχωση του αστυνομικού τμήματος, αλλά και οι δομές στις οποίες στεγάζεται, αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας τόσο για την αποτελεσματική αστυνόμευση όσο και για την εικόνα μιας κρατικής δομής.

Δυστυχώς, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα της Πάτμου είναι ακατάλληλο, χρήζει εκτεταμένων και άμεσων επισκευών προκειμένου να καταστεί λειτουργικό αλλά και ασφαλές.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, τα εξωτερικά τοιχώματα βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση και στα όρια της κατάρρευσης.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρέπει να προχωρήσουν στην εκπόνηση και χρηματοδότηση μελέτης για τις εκτεταμένες επισκευές που χρειάζεται το κτίριο.

Παράλληλα, απαιτείται η άμεση ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Πάτμου με προσωπικό, αφού σε λίγο καιρό ολοκληρώνεται η περίοδος απόσπασης των δύο αστυνομικών που είχαν έρθει στο νησί προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να καλυφθούν οι βάρδιες και απαιτείται άμεσα η τοποθέτηση τριών αστυνομικών για αυτό το σκοπό.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την επισκευή του κτιρίου που στεγάζει το αστυνομικό τμήμα της Πάτμου;
  2. Ποιος είναι ο προγραμματισμός σε ό, τι αφορά στην ενίσχυση με προσωπικό του Α.Τ. Πάτμου προκειμένου να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες και οι βάρδιες των αστυνομικών;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

722 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…