Γιορτάστηκε η Ανατολή του Νέου έτους 2019 στην Πάτμο (02.01.2019)

02 January 2019 Author :  

Με μια θάλασσα πολύχρωμων πυροτεχνημάτων που έκαναν για αρκετή ώρα τη νύχτα ημέρα και παρά το γεγονός ότι είχε αρχίσει να εκδηλώνεται το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε από παραμονή πρωτοχρονιάς την πατρίδα μας αλλά και το νησί μας, υποδέχθηκε η Πάτμος το νέο έτος με την ελπίδα και την ευχή να είναι πολύ καλύτερα από αυτό που έφυγε. 

 

Την επομένη το πρωί ανήμερα πρωτοχρονιάς και ενώ όλη τη νύχτα έβρεχε καταρρακτωδώς, το ίδιο βέβαια και το πρωί για αρκετή ώρα, γεγονός που αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα προσέλευσης των πιστών στις εκκλησίες, παρόλα αυτά κάποιοι με τα αλεξιβρόχια τους πήγαν σ αυτές για τη λειτουργία και την δοξολογία . Κέντρο στην Πάτμο ήταν ο δημοτικός ναός του αγίου Βασιλείου στη Χώρα, στον οποίο μετά το πέρας της Θ. Λειτουργία ςπου τελέστηκε από τον ηγούμενο της Μονής και τον εφημέριο του παρακείμενου ναού της Παναγίας Κοιμητηρίων καθώς και της δοξολογίας επί τη ενάρξει του νέου έτους , μοιράστηκε στο εκκλησίασμα ικανός αριθμός κέικ εν είδει βασιλόπιττας –σε κάποια από τα οποία υπήρχαν τρία νομίσματα-ενώ ακολούθησε δεξίωση στην παρακείμενη ενοριακή αίθουσα με τον εφημέριο της οποίας να μοιράζει για ευχές διάφορα δώρα και το ημερολόγιο τσέπης του Ιερού Ναού. 
Ακολούθως όλοι μαζί με τη συνοδεία του δημάρχου, μετέβησαν στο δημαρχείο όπου μετά τον αγιασμό που έγινε επί τη ενάρξει του νέου έτους, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας , με κερδισμένο και τυχερό της ημέρας τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πανάγο Ευγενικό, στο κομμάτι του οποίου βρέθηκε το νόμισμα κερδίζοντας ταυτόχρονα και εισιτήρια από Πάτμο προς Πειραιά προσφορά της εταιρείας Blue star . Αμέσως μετά σε ένα εμπνευσμένο χαιρετισμό του ο ηγούμενος έδωσε τις ευχές του στο δήμαρχο και στους δημοτικούς συμβούλους –ελάχιστοι παρεβρίσκοντο –στους δημοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι στο σύνολο τους απουσίαζαν και αυτό ειδικά είναι κάτι που διαχρονικά γίνεται στο Δήμο, άρα πρέπει να προσεχθεί, ενώ ακολούθησε ο δήμαρχος ο οποίος στη δική του αντιφώνηση αναφέρθηκε στην πορεία των έργων εκτελεσθέντων, εκτελουμένων και προς εκτέλεση ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία Δήμου –Μονής, είναι Εκ των ων ουκ άνευ» καθώς και ότι στο νέο χρόνο θα τους δοθεί η δυνατότητα να επιλύσουν το ιδιοκτησιακό. Αυτή η τοποθέτηση πιθανώς να οδηγήσει σε εξελίξεις αφού ήδη ο δήμος ευρίσκεται στα μαχαίρια με το ελληνικό δημόσιο και τη Μονή για το συγκεκριμένο θέμα και εν δυνάμει αποδυναμώνει την εμμονή και το ατού του δήμου περί της δικής του περιουσίας. 
Στην τελετή παρίσταντο και αρκετοί κάτοικοι αλλά και η υπολιμενάρχης Πάτμου , η μοναδική εκπρόσωπος των αρχών του νησιού και στη συνέχεια εν μέσω ευχών ακολούθησε μικρή δεξίωση στο γραφείο του δημάρχου.

 

πηγή: https://www.patmostimes.gr

735 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…