Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου
Καλημέρα από τη Λέρο.
Στο λιμάνι στο Λακκί, κληθήκαμε να βάλουμε πλάτη όταν ο Δήμαρχος Τιμόθεος Κωττάκης σήμανε συναγερμό και ζήτησε τη βοήθειά μας, την ημέρα που διαπίστωσε ότι η επικινδυνότητα λόγω εκτεταμένων σπηλαιώσεων ήταν εξαιρετικά υψηλή. Ανταποκριθήκαμε αμέσως και αξιοποιήσαμε την αρχική χρηματοδότηση που ο Δήμαρχος, μαζί με τον τότε Υφυπουργό Γιάννη Παππά, εξασφάλισαν από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Το έργο το δημοπρατήσαμε άμεσα, συμπληρώνοντας τον αναγκαίο προϋπολογισμό από πόρους της Περιφέρειας, και χθες είχα τη χαρά να το επισκεφθώ και να το δω λίγες μόνο ημέρες πριν ολοκληρωθεί. Ένα έργο εξαιρετικά απαιτητικό υλοποιήθηκε με τεχνική αρτιότητα, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού σε λίγες ημέρες θα έχουν ξανά στη διάθεσή τους το Λακκί λειτουργικό, σύγχρονο και ασφαλές.
Η δική μας ικανοποίηση είναι το χαμόγελο που εισπράξαμε χθες από τους κατοίκους της Λέρου. Μεγάλη ανταμοιβή, αλλά και εμπιστοσύνη, που κρατάμε στην καρδιά μας.
Καλημέρα.
