Νέα επικοινωνία είχε ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, με τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι οι κενές ιατρικές θέσεις στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λέρου θα καλυφθούν άμεσα.
Σύμφωνα με τον κ. Κωττάκη, έχει ήδη αποφασιστεί με νομοθετική ρύθμιση να δοθεί η δυνατότητα να πληρωθούν συγκεκριμένα οι θέσεις καρδιολόγου, δεύτερου αναισθησιολόγου και νεφρολόγου. Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι ο τρόπος και οι λεπτομέρειες εφαρμογής της ρύθμισης θα ανακοινωθούν σύντομα, και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο να δημοσιοποιήσει αυτή τη δέσμευση.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση αυτή και τόνισε ότι η Λέρος περιμένει πλέον την υλοποίηση των δεσμεύσεων, ώστε οι κάτοικοι να έχουν πλήρη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται.

