ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΕΡΟ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ

22 July 2022 Author :  

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στα νησιά του Βόρειου Συγκροτήματος της Δωδεκανήσου, ο Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και τ. Υφυπουργός Πολιτισμού -  Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, επισκέφθηκε την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022, τη Λέρο.

 Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη νησί, ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα θέματα που απασχολούν το νησί, με κυριότερο το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λέρου.

Την ίδια μέρα το απόγευμα, συναντήθηκε με κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τα οποία συζήτησε τους βασικούς άξονες των πολιτικών θέσεων του Κινήματος στη Δημόσια Υγεία και τη στήριξη του ΕΣΥ, το βασικό κατώτατο μισθό, την εξωτερική πολιτική με εθνική στρατηγική. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στο θέμα της κοινωνικής κατοικίας μέσω της  ορθής αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το βράδυ ο κ. Νικητιάδης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ετήσια Κεντρική Χορευτική Παράσταση του Χορευτικού Τμήματος του Κέντρου Πολιτισμού Έρευνας και Παράδοσης  «ΑΡΤΕΜΙΣ», στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας.  

Ο κ. Νικητιάδης κατά την αποχώρηση του από την εκδήλωση δήλωσε τα εξής : «Ήμουνα τυχερός αφού η παραμονή μου στη Λέρο συνέπεσε με την ετήσια Χορευτική Παράσταση Κέντρου Πολιτισμού Έρευνας και Παράδοσης «ΑΡΤΕΜΙΣ». Η «ΑΡΤΕΜΙΣ» με τον πανάξιο πρόεδρο της, Αντώνη Νταλλαρή, δεν αποτελεί απλώς πρεσβευτή της Δωδεκανησιακής παράδοσης, αλλά συνολικώς του Ελληνικού πολιτισμού, τόσο στην Ευρώπη όσο και έξω από αυτήν. Η παράσταση που είδαμε απόψε, συνδέει με επιστημονική και μουσικολογική ακρίβεια τα μουσικά δρώμενα των Ελλήνων που  έζησαν στις αλησμόνητες πατρίδες μας, και του μοναδικού τρόπου που τα διατήρησαν και μετέφεραν στην Ελλάδα και τα νησιά μας. Για μια ακόμη φορά θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο και όλους του Λέριους και τις Λέριες που μετέχουν στις δραστηριότητες αυτού του πολιτιστικού συλλόγου».

222 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…