Μήνυμα Δημάρχου κ Μιχάλη Κόλια για την 25η Μαρτίου

27 March 2020 Author :  

Αγαπητές συνδημότισσες,

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Έχουν περάσει σχεδόν δυο αιώνες από την ημέρα – ορόσημο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821,

τότε που μια χούφτα ηρώων έκαναν το «αδύνατο – δυνατό», ενάντια σε κάθε λογική, προκαλώντας σε όλους εμάς ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας, παράλληλα με τον ορθόδοξο εορτασμό της χαρμόσυνης είδησης του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Σήμερα, λόγω των γνωστών γεγονότων που επέφερε η Πανδημία του Κορωνοϊού, καλούμαστε όλοι μας να κάνουμε με τη σειρά μας το «αδύνατο – δυνατό», σε μια προσπάθεια να περιορίσουμε –κατά το δυνατόν- την εξάπλωση του φονικού ιού, με αποτέλεσμα, δυστυχώς, ο διπλός αυτός εορτασμός, να μην τελεστεί με τις δέουσες τιμές, αλλά να εορτασθεί ατομικά και μεμονωμένα από όλους μας.

Ολόκληρη η υφήλιος συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, αντιμετωπίζει αυτόν τον αόρατο και ύπουλο εχθρό, με μοναδικά όπλα, την ψυχραιμία, την ατομική ευθύνη, την πειθαρχία, την αλληλεγγύη και φυσικά τη συλλογική συνείδηση.

Ας κρατήσουμε όσο μπορούμε αυτόν τον φονικό ιό μακριά από το νησί μας, μακριά από τον δήμο μας, και ακόμα πιο μακριά από τα σπίτια μας και τις οικογένειές μας.

Αγαπητές συνδημότισσες,

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Θέλω να γνωρίζετε ότι δια μέσω αυτής της μεγάλης δοκιμασίας, θα βγούμε πιο δυνατοί, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι αυτό που καλούμαστε να πράξουμε σήμερα, μπροστά στις τρομερές και δύσκολες μάχες που έδωσαν οι πρόγονοι μας, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε στη μνήμη και στους αγώνες τους.

Φέτος η Λέρος μας, τιμά σιωπηλά την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, με το κεφάλι ψηλά και γι αυτό σας καλώ όλους να αναρτήσετε ακόμα πιο ψηλά την Ελληνική Σημαία.

Με πίστη στον Θεό, θα νικήσουμε και αυτόν τον άνισο αγώνα!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ

Κόλιας Μιχάλης

 

lerosnews.gr

830 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…