Η ανακήρυξη της Κάσου σε ηρωικό νησί αποτελεί οφειλόμενη τιμή στην ιστορία της 26-10-2018

26 October 2018
Author :  

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στην πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την ανακήρυξη της Κάσου σε ηρωικό νησί, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως είναι γνωστό, από τον περασμένο Ιούλιο, είχα καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την ανακήρυξη της Κάσου ως ηρωικού νησιού (Αρ. Πρ.: 7314/17-7-2017).
Άλλωστε, με το ν.3852/2010, δίνεται η ευκαιρία ονοματοδοσίας των νέων δήμων προκειμένου να συμπεριληφθούν ιστορικές αναφορές, όπως η ανακήρυξη Δήμων ως ηρωικές πόλεις.


Στην απάντησή του, ο τότε Υπουργός, κ. Σκουρλέτης, είχε δεσμευθεί να εξετάσει το θέμα της Κάσου.
Ήταν και είναι ένα καθολικό αίτημα των πολιτών και των φορέων της Κάσου, της Δημάρχου Κάσου, κας. Μαίρης Σορώτου- Τσανάκη, αλλά και του Επάρχου Καρπάθου-Κάσου, κ. Γιάννη Μηνατσή, που έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.
Υπενθυμίζω, ότι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κάσο, είχε κάνει ειδική αναφορά στην αναγκαιότητα να ανακηρυχθεί η Κάσος ηρωικό νησί.
Χαίρομαι που ο νέος Υπουργός, μετά από αίτημα που υποβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες και από Βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, δεσμεύεται να φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για το συγκεκριμένο θέμα.
Είναι σαφές ότι τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση θα την υπερψηφίσουμε.
Η Κάσος πρέπει να έχει αυτό που δικαιούται».

 

618 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…