Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Διδύμων Τουρκίας επισκέφθηκαν το νησί της Κω 12-10-2018

12 October 2018 Author :  

Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Διδύμων Τουρκίας επισκέφθηκαν το νησί της Κω κατόπιν πρόσκλησης του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και πρωτοβουλία του παραρτήματος Κω.

Η αντιπροσωπεία παρέμεινε δύο ημέρες στο νησί , 5 και 6 Οκτωβρίου και κατά την παραμονή τους διαμορφώθηκε το εξής πρόγραμμα :

Συνάντηση με τον έπαρχο Κω κ. Γιώργο Χαλκιδιό κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων καθώς και τις προοπτικές συνεργασιών στους προαναφερόμενους τομείς με δεδομένο τα εγκαίνια της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής Δίδυμα- Κω – Κάλυμνο – Λέρο – Πάτμο.

 

Διοργανώθηκε ευρεία σύσκεψη στον χώρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου-παράστημα Κω, κατά την οποία εκτός των μελών του ΕΒΕΔ κ.κ. Νίκο Τσακίρη-αντιπρόεδρο Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Επιχειρήσεων και Περιφερειακό Σύμβουλο , Δημήτρη Σαράντη- πρόεδρο του τουριστικού τμήματος του ΕΒΕΔ , Πασχάλη Βρακίδη- μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΔ και Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου ''Ερμής', Γεώργιο Βρούβα και Μαίρη Μαρία , μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΔ, Γεώργιο Καμίτση - μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΔ και πρόεδρο Επιτηδευματιών Πάτμου , παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Σβύνου, ο Πρόεδρος του σωματείου ενοικιαζόμενων οχημάτων κ. Σ. Γραμμένος, η Πρόεδρος της Ένωσης Διαμερισματούχων κ. Παπαδούλη, και ο Πρόεδρος της ΑΕ Κω κ. Θ. Πλατέλλας.
κατά την οποία συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν το εμπόριο και τον τουρισμό καθώς και τρόποι συνεργασίας.

Οι εκπρόσωποι των δύο Επιμελητηρίων αντάλλαξαν δώρα προς επισφράγιση της συνάντησης και της επικείμενης συνεργασίας και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες τοπικά προϊόντα της Κω τα οποία προσέφεραν οι : τυροκομείο Γιάννου, οινοποιείο Τριανταφυλλοπούλου, οινοποιείο Χατζηεμμανουήλ, ελαιοτριβείο Στυλιανού Δρόσου, ελαιοτριβείο Παπαδημητρίου, ελαιοτριβείο Χατζηπέτρου, Ζαχαροπλαστείο Παράδοση και ζαχαροπλαστείο Kos Patisserie.

Επίσης με σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμού και του πρωτογενή τομέα του νησιού η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Διδύμων ξεναγήθηκε στο Ασκληπιείο της Κω, στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, στο οινοποιείο Τριανταφυλλοπούλου, στο μελισσοκομείο Ανθούλη στην Κέφαλο και στο ελαιοτριβείο Παπαδημητρίου.

Στο πλαίσιο της διήμερης συνεργασίας των μελών των δύο επιχειρηματικών φορέων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων των νησιών μας με τον Δήμο Διδύμων, με στόχο το άνοιγμα νέων εμπορικών δρόμων και αγορών, προς όφελος και των δύο χωρών.

 

732 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…