Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου προτείνει τη δημιουργία ενός νέου Φορέα Διοίκησης και Διαχείρισης του Φράγματος με τη συμμετοχή του κράτους, της αυτοδιοίκησης αλλά και των αγροτών.
Ο νέος αυτός φορέας θα έχει την αρμοδιότητα, αλλά, κυρίως, την ευελιξία και τη δυνατότητα να διαχειρίζεται τα αποθέματα, την υλοποίηση έργων, τη συντήρηση των υποδομών του φράγματος και την εφαρμογή ενός ορθολογικού μοντέλου κατανάλωσης που θα εξαλείψει τη σπατάλη, ασκώντας τους αναγκαίους ελέγχους και την εποπτεία.
Ο νέος φορέας θα μπορεί, επίσης, να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις, αλλά και την περιοχή του Φράγματος της Απολακκιάς για την ανάπτυξη ήπιων μορφών οικονομικής και αθλητικής δραστηριότητας (ναυταθλητικές εγκαταστάσεις) για να υπάρχουν έσοδα.
Νέο Φορέα Διαχείρισης στο Φράγμα της Απολακκιάς προτείνει ο Μάνος Κόνσολας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη μείωση των αποθεμάτων 03-05-2018
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με την οποία προτείνει τη δημιουργία Νέου Φορέα Διαχείρισης στο Φράγμα της Απολακκιάς.
Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι ο σημερινός φορέας με την επωνυμία «Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων», δεν μπορεί να διαχειριστεί με επάρκεια την κατάσταση. Αναφέρει, επίσης, ότι οι κλιματικές συνθήκες, με τον περιορισμό των βροχοπτώσεων, αλλά και η ανυπαρξία ενός πλαισίου ορθολογικής κατανάλωσης, έχει περιορίσει σημαντικά τα αποθέματα.
Latest from AigaioTV
- Συλλυπητήριο μήνυμα Αντώνη Β. Καμπουράκη για την απώλεια της Ελένης Καρύδης, Προέδρου της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α
- Περιφερειακό Συνέδριο Καρδιολογίας Καλύμνου (12–14 Ιουνίου 2026) – Καρδιολογικό Τμήμα, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο»
- Εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων ΕΚΑΒ Καλύμνου με στήριξη της ομογένειας
- Δεύτερη φάση δωρεάν διανομής 1.250 κομποστοποιητών την Πέμπτη 16 Απριλίου
- Ανακοίνωση Πρόσληψης Προσωπικού – 5 Θέσεις Φροντιστών ΑμεΑ
Login to post comments
