Την ίδρυση περιφερειακού ιατρείου στην Παστίδα ζητά ο Μάνος Κόνσολας 03-04-2018

03 April 2018
Author :  

Την αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας Περιφερειακού Ιατρείου στην Παστίδα της Ρόδου αλλά και στελέχωσής του με αγροτικό γιατρό, αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας.
Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι ακόμα και στα μεγαλύτερα νησιά, όπως η Ρόδος, το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δομών στην πρωτοβάθμια υγεία είναι έντονο.


Ιδιαίτερα σε χωριά, όπως η Παστίδα, στα οποία δεν υπάρχει αγροτικός γιατρός, ούτε περιφερειακό ιατρείο που να λειτουργεί σε καθημερινή βάση, παρά το γεγονός ότι επιβάλλεται η λειτουργία του από πληθυσμιακά και αντικειμενικά κριτήρια.
Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, η Παστίδα έχει πληθυσμό 3.641 μόνιμων κατοίκων με βάση την τελευταία απογραφή, που την τουριστική περίοδο πολλαπλασιάζεται.
Στην κοινότητα υπάρχει χώρος που λειτουργεί ως εξεταστήριο, αλλά δεν υπάρχει μόνιμος αγροτικός γιατρός ούτε έχει συσταθεί περιφερειακό ιατρείο.
Το αποτέλεσμα είναι πολλά από τα περιστατικά που χρήζουν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι πολίτες να μεταβαίνουν είτε στο Κέντρο Υγείας είτε στο νοσοκομείο.

995 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…