Συνάντηση της υποψήφιας Βουλευτή Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Βολονάκη με τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά

12 May 2023 Author :  

Στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχε η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Βολονάκη με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά, τονίστηκε η υποστελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου, στην οποία συνέβαλε και η κινητικότητα των υπαλλήλων.

Ενώ ζητήθηκε η πρόσληψη 24 μόνιμων υπαλλήλων, εγκρίθηκαν δύο θέσεις και πληρώθηκε η μια.Τα παιδιά είναι στιβαγμένα στις προκατασκευασμένες αίθουσες των Γυμνασίων, κάνοντας μάθημα σε άθλιες συνθήκες και είναι ελάχιστοι οι πόροι από το Κράτος για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων.

Το κύριο όμως ζήτημα, που απασχολεί το νησί, είναι η έλλειψη ιατρών απαραίτητων ειδικοτήτων από το Νοσοκομείο της Κω, που τις περισσότερες φορές αποβαίνει μοιραία, όπως συνέβη με τον συμπατριώτη μας από την Καρδάμαινα, που τραυματίστηκε σοβαρά, μετά από έκρηξη φιάλης στο σπίτι του, και υπέκυψε στα τραύματά του, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο της Κω.

Εδώ και 11 μήνες δεν υπάρχει παθολόγος. Έτσι όταν πηγαίνει ένα ασθενής στο νοσοκομείο στα έκτακτα περιστατικά καλείται να φέρει μαζί του και έναν ιδιώτη γιατρό, που πληρώνει ο ασθενής.

Δεν υπάρχουν γιατροί για τις ακτινοθεραπείες. Υπάρχει ένα Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια, δίπλα από το αεροδρόμιο, το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ κανονικά από τότε που εγκαινιάστηκε πριν από 15 περίπου χρόνια. Έναν γενικό γιατρό έχει, ο οποίος απλώς συνταγογραφεί.

Κατερίνα Βολονάκη
Δικηγόρος
Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ
 
 

 

 
753 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…