Ολοκληρώθηκε η παραλαβή και παράδοση 8 ημιαυτόματων εξωτερικών απινιδωτών και 8 defising μεταλλικών καμπινών απινιδωτή σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ρόδου

29 March 2023
Author :  

Ολοκληρώθηκε η παραλαβή και παράδοση 8 ημιαυτόματων εξωτερικών απινιδωτών και 8 defising μεταλλικών καμπίνων απινιδωτή με συναγερμό σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ρόδου

 Με στόχο τη στήριξη της υγείας και της πρόληψης με συνέπεια και χωρίς αποκλεισμούς, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παραλαβή και παράδοση 8 ημιαυτόματων εξωτερικών απινιδωτών και 8 defising μεταλλικών καμπίνων απινιδωτή με συναγερμό, σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ρόδου.

Με τη συνδρομή του Δήμου Ρόδου, την εποπτεία του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και Καταπολέμησης Αποκλεισμού Ρομά, κου Ιωάννη Καμπούρη, του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, κου Γεώργιου-Ευθυμίου Τριάντου και την καθοδήγηση της Τμηματάρχη Πρόνοιας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, κας Δέσποινας Γιαννιού και του Αναπληρωτή Προϊσταμένου Τμήματος, κου Κωνσταντίνου Κατσαρού, στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου με παράρτημα Ρομά ανέλαβαν τη διαδικασία προμήθειας και παράδοσης απινιδωτών για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου.

Στα πλαίσια πρόληψης και προστασίας των πολιτών και επισκεπτών της Ρόδου, κρίθηκε απαραίτητη η προμήθεια απινιδωτών (ιατρική συσκευή η οποία σε συνεργασία με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία μέσω ενός ηλεκτρικού σοκ).

Συγκεκριμένα παρελήφθησαν 8 ημιαυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές και 8 μεταλλικές καμπίνες απινιδωτή με συναγερμό, οι οποίοι παραδόθηκαν στις κάτωθι Δημοτικές Ενότητες και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ρόδου:

  • Δημοτική Ενότητα Αφάντου
  • Τοπική Κοινότητα Απολλώνων
  • Τοπική Κοινότητα Ψίνθου
  • Τοπική Κοινότητα Γενναδίου
  • Τοπική Κοινότητα Βατίου
  • Τοπική Κοινότητα Ασκληπιείου
  • Τοπική Κοινότητα Κατταβιάς
  • Τοπική Κοινότητα Διμυλιάς

Θερμές ευχαριστίες προς τους εθελοντές συμπολίτες μας που ανέλαβαν τη λειτουργία των απινιδωτών και την ομάδα «Διασώστες Ρόδου» για τα σεμινάρια που παρέδωσαν περί ορθής χρήσης απινιδωτή και αναζωογόνησης.

 

 

229 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…