Την Α' Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουνάκης

13 March 2023
Author :  
 Την Α' Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουνάκης, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επαφών του με εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ο κ. Κουνάκης συνομίλησε με τον Διευθυντή της Α' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Μανώλη Καζαμία, τον πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Αιγαίου κ. Αναστάσιο Ζήφο και τον Διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν Δωδεκανήσου Πύραρχο κ. Μιχάλη Κρασσά.
 
10
 
Κύριο αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν τα σημαντικά προβλήματα που
αντιμετωπίζουν οι κλάδοι, αναλύθηκαν προτάσεις για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας
αλλά και την κάλυψη των αναγκών των πολιτών.
 

Ένα εκ των σπουδαιότερων θεμάτων που απασχολεί τις αστυνομικές αρχές, αποτελεί η υποστελέχωση των υπηρεσιών άλλα και η λάθος κατανομή των στελεχών της, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Διευθυντής της Α' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, τους καλοκαιρινούς μήνες επιβάλλεται αυξημένη επιτήρηση για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας λόγω της αύξησης του πληθυσμού εξαιτίας της τουριστικής σεζόν, γεγονός που καθιστά επιβεβλημένη την αύξηση του αριθμού των αστυνομικών που υπηρετούν στην περιοχή.

Στις επαφές που είχε ο κ. Παναγιώτης Κουνάκης, με τον Διοικητή διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν Δωδεκανήσου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις κτηριακές υποδομές. Πρόκειται για ζήτημα που έχει προκύψει λόγω παλαιότητας του κτίσματος, που θα μπορούσε να επιλυθεί με την μεταφορά της ΠΥΡ στο χώρο του πρώην Κτηματολογίου.

 

11

 
 
Ανάγκη επιδότησης για τη στέγαση των στελεχών που έρχονται να υπηρετήσουν στο νησί της
Ρόδου, όπου λόγω του αυξημένου τουριστικού "ρεύματος", οι τιμές των ενοικίων είναι πλέον
δυσθέωρητες με αποτέλεσμα μια μετάθεση στην περιοχή να θεωρείται δυσμενής.
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, διαπιστώθηκε η αδυναμία κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων εξαιτίας και των ολοένα αυξημένων αποστολών, η έλλειψη ενός ενιαίου νομοθετικού πλαισίου Πυρασφάλειας και η απουσία κλιμακοφόρου οχήματος.
 
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ , αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή των
σωμάτων ασφαλείας, δεσμεύθηκε να αγωνιστεί για την κάλυψη των αναγκών τους.
130 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…