Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι ο παραλογισμός του ελληνικού δημοσίου έρχεται για να δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια και κυρίως να λειτουργήσει απαγορευτικά για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων αετοσανίδας στις παραλίες.
Αυτό συμβαίνει, γιατί, σύμφωνα με εγκύκλιο του Λιμενικού Σώματος με ημερομηνία 31-5-2016, για να αναπτυχθεί μια εγκατάσταση αετοσανίδας απαιτείται έκταση 2.000 μέτρων προκειμένου να τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας για την ανύψωσή της. Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι η παραπάνω εγκύκλιος δεν καταργεί το κοινόχρηστο της παραπάνω έκτασης και δεν υποχρεώνει την εκμίσθωσή της από τους επαγγελματίες του κλάδου.
Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εκπτώσεις στα ζητήματα προστασίας των λουομένων, αλλά ζητά να εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα εκμίσθωσης στους επαγγελματίες, χώρου μικρότερης έκτασης των 2.000 μέτρων στις παραλίες.
Επισημαίνει, επίσης, ότι τα θαλάσσια σπορ αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του τουριστικού προϊόντος της πατρίδας μας και προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες.
Σε αδιέξοδο επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο άθλημα της αετοσανίδας στις παραλίες 08-03-2018
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο άθλημα της αετοσανίδας και εκμισθώνουν συγκεκριμένους χώρους στις παραλίες.
Latest from AigaioTV
- Πολίτες, επισκέπτες, φορείς και επιστήμονες συντονίζονται για το φυσικό περιβάλλον των νησιών
- Το Rizes Gastro Taverna και η Santo Wines ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα μοναδικό Food & Wine Pairing Experience στη Σαντορίνη
- Ο Δήμος Καλυμνίων προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «ΚΑΛΥΜΝΟΣ – 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ»
- Με 193 ομάδες και 270 αγώνες το Stoiximan AegeanBall Festival κατέρριψε όλα τα ρεκόρ στη Σύρο! Εισερχόμενα
- ''Όταν η ελπίδα γίνεται νότες'' Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης Τρίτη 7 Ιουλίου 2026 – Ώρα 20:30
Login to post comments
