ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟ ...

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να παραπεμφθεί η Τουρκία για εγκλήματα πολέμου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο 06-03-2018

06 March 2018
Author :  

Την παραπομπή της Τουρκίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει στη Συρία και στο Ιράκ ζήτησε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, στις 28/2/2018.


Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς, «με αφορμή το έργο και την παρακαταθήκη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία είναι σημαντικό να προβληματιστούμε τί θα γίνει με άλλα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται σε άλλες περιοχές του κόσμου και να προβληματιστούμε τί θα γίνει με την Τουρκία, η οποία πραγματικά διαπράττει εγκλήματα πολέμου έχοντας εισβάλλει στη Συρία και στο Ιράκ, όπου διαλύει κυριολεκτικά το Αφρίν, όπου εκεί διαπράττονται εγκλήματα πολέμου».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Μήπως ήρθε λοιπόν η ώρα να προβληματιστούμε για το πώς θα παραπεμφθούν οι υπαίτιοι που προέρχονται από την Τουρκία για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία; Για τη συνεργασία τους με τους τζιχαντιστές; Για τα εγκλήματα τα οποία διαπράττουν αυτή τη στιγμή στο Αφρίν και σε άλλες περιοχές; Ίσως αυτό πρέπει να είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα που θα βγάλουμε από τη σημερινή συζήτηση».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Να παραπεμφθεί η τουρκική ηγεσία για τα εγκλήματα πολέμου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

506 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…