Σύσκεψη του Ιωάννη Παππά, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το ζήτημα των ελαφιών

06 October 2022
Author :  

Σύσκεψη του Ιωάννη Παππά, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το ζήτημα των ελαφιών.

Σύσκεψη για το ζήτημα των ελαφιών στη Ρόδο, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης, κα Χριστιάνα Καλόγηρου τον Γενικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Αραβώση.

Στη σύσκεψη έδωσαν το παρών ο κ. Γεώργιος Κόμητας, Προϊστάμενος Τμήματος λοιμωδών και παρασιτικών νοσημάτων διεύθυνσης υγείας των ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η κτηνίατρος, κα Αναστασία Χαραλαμποπούλου καθώς και η δασολόγος κα Κοραλία Βαλλιάνου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το μείζον ζήτημα των ελαφιών στη Ρόδο, έπειτα και από επικοινωνία που είχε ο κ. Παππάς με εκπροσώπους των αγροτών, των οποίων οι καλλιέργειες έχουν πληγεί σοβαρά.

Τονίστηκε, πως έχουν δεσμευτεί ήδη 200.000€ για τις τοποθετήσεις των περιφράξεων στις περιοχές Απολακκιά και Προφύλια, πρόταση που ήρθε από τους ίδιους τους αγρότες, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η σίτιση των ελαφιών, με θετικά αποτελέσματα.

Σημειωτέον, πως εντός των περιφράξεων, θα τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστρες για τα ελάφια.

Επίσης, ο κύριος Παππάς, έθιξε το ζήτημα των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων για τους αγρότες που έχουν πληγεί οι καλλιέργειες τους, με τοποθέτηση φραχτών που θα επιδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ήδη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντάς, έχει τονίσει το ζήτημα των ελαφιών στην Σύνοδο Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε, και γίνονται ενέργειες ώστε να δεσμευτούν ποσά για περιφράξεις και για την προστασία των καλλιεργειών.

104 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…