26η ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ

22 June 2022
Author :  

Για την Αστική Εταιρεία“Ιπποκράτης”/ Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων, η 26η Ιουνίου, αποτελεί  ημέρα κριτικού αναστοχασμού, απολογισμού αλλά και ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία και τους δεκάδες γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, νέους και νέες που απευθύνεται.

Μέλημα μας η ανάδειξη των βαθύτερων αιτιών που γεννούν την εξάρτηση, όπως η οικονομική κρίση, η κρίση αξιών και αρχών, η έλλειψη προτύπων, το έλλειμμα παιδείας και πολιτισμού που χαρακτηρίζει την εποχή μας.

Σκοπός μας η έγκαιρη και έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση, εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση , για την υιοθέτηση μιας θετικής στάσης ζωής.

Είναι βέβαιο πως δεν αρκεί μια ημέρα μηνυμάτων και εκδηλώσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά αποτελεί μάλλον ένα  άλλοθι και μια προσπάθεια πολλών να αποτινάξουν τις ενοχές που κουβαλούν.

Η αντιμετώπιση της εξάρτησης, αποτελεί έναν αγώνα καθημερινό και διαρκή,αγώνα για την ίδια τη ζωή και προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή και κινητοποίηση κάθε Φορέα και κάθε μέλους της Κοινότητας.

H πρόληψη εδράζεται στον λόγο ύπαρξης του ανθρώπου στη ζωή και είναι θέμα παιδείας και εκπαίδευσης των ανθρώπων στο να ορίζουν τους κανόνες, τις αξίες, τις σημασίες που δίνουν νόημα στην προσωπική και κοινωνική τους ζωή.

294 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…