3 συμβουλές επιχειρηματικότητας για κοινωνική ευαισθησία

25 May 2022
Author :  

Επιχείρηση και κοινωνική ευαισθησία είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

3 συμβουλές επιχειρηματικότητας για κοινωνική ευαισθησία.

 

 

Η επιχείρηση του σήμερα οφείλει να δίνει το παρών, και μάλιστα δυναμικά, σε αρκετούς τομείς. Το marketing είναι απαραίτητο. Η ψηφιακή παρουσία, περιλαμβανομένων των social media, επίσης. Αυτό όμως, που είναι κυριολεκτικά εκ των ων ουκ άνευ είναι η κοινωνική ευαισθησία.

Η ανθρωπότητα, αλλά και η έννοια της κοινωνικής ευαισθησίας έχουν προχωρήσει πολύ από τότε που, πριν 70 χρόνια περίπου, εισήχθη για πρώτη φορά ο όρος Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (από τον Αμερικανό οικονομολόγο Howard Bowen). Σήμερα, η επιχείρηση και η κοινωνική ευαισθησία αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία.

Διαβάστε στο άρθρο μου 3 συμβουλές επιχειρηματικότητας για να αναπτύξετε την κοινωνική σας ευαισθησία στο βαθμό που χρειάζεστε.

Όσκαρ επιχειρηματικού ρόλου

Ακούστε το νέο Podcast στην Athens Voice

 

 

Στο 21ο podcast της στήλης Business & Marketing Tips με τίτλο «Όσκαρ επιχειρηματικού ρόλου» θα μιλήσουμε για τη σημασία των διακριτών ρόλων στην επιχείρηση.  Οι ρόλοι κάνουν τη διαφορά! Και όσο πιο ξεκάθαροι και συγκεκριμένοι, τόσο το καλύτερο για την επιχείρησή σας.

Τα podcasts «Marketing & Business Tips» με τον σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα είναι η στήλη που φιλοδοξεί να εμπνεύσει επιχειρηματικά, να σας δώσει ιδέες, συμβουλές αλλά και ερεθίσματα για να γίνετε καλύτεροι επαγγελματίες.

Ακούστε το Podcast εδώ!

 

 

Τα Startups ή αλλιώς νεοφυείς επιχειρήσεις προσελκύουν όλο και περισσότερους φιλόδοξους ανθρώπους να ασχοληθούν μαζί τους.

Τα Startups που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας, άρχισαν να λαμβάνουν μεγάλη αποδοχή από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Σε πρόσφατη έρευνα στο ελληνικό οικοσύστημα των Startups από την “διαΝΕΟσις” προκύπτει πως οι ιδρυτές των startups είναι σχετικά νέοι: 9 στους 10 είναι νεότεροι από 44 ετών,

ενώ περισσότεροι από το 50% είναι νεότεροι από 34 ετών. Το 24% διαθέτει μικρή (έως 3 χρόνια) ή καθόλου εργασιακή/επιχειρηματική προϋπηρεσία, ενώ οι Έλληνες Startuppers είναι συνήθως αρκετά μορφωμένοι με το 48,7% να διαθέτει μεταπτυχιακό και το 17,2% διδακτορικό.

100 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…