Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η Προγραμματική Σύμβαση ΥΠΠΟ – Περιφέρειας – Δήμου Ρόδου για το Εθνικό Θέατρο

28 April 2022
Author :  

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η Προγραμματική Σύμβαση ΥΠΠΟ – Περιφέρειας – Δήμου Ρόδου για το Εθνικό Θέατρο

 Εντός του Μαΐου η υπογραφή της και η δημοπράτηση της αποκατάστασης του εμβληματικού, ιστορικού κτιρίου

 Στην τελική ευθεία για την δημοπράτηση εντός του Μαΐου έχει τεθεί το έργο της αποκατάστασης του εμβληματικού, ιστορικού κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο του σχεδίου της τριμερούς Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Ανάπτυξης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.

Αμέσως με την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου  ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, προχώρησε στην υπογραφή της Απόφασης Ανάληψης Πολυετούς Υποχρέωσης Δαπάνης, στο ύψος του συνολικού Π/Υ του έργου, 17.235.000,00 €, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και η διοικητική προετοιμασία δημοπράτησης του έργου

 

0 02 05 0f46d57ef6f4a1ba980a5c89244c19917ad979f1a653f3f06196c8785a7aa0ce 1c6da9c29c8cf4 1

 

Το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης έχει εγκριθεί επίσης από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και του Δήμου Ρόδου και τώρα, μετά και τον έλεγχό της από το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα ακολουθήσει η υπογραφή της από την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη. Στη συνέχεια  το έργο θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών, η χρηματοδότηση του Έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση και επαναλειτουργία Εθνικού Θεάτρου Ρόδου» από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με το χρηματικό ποσό των 16.800.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Μετά την θετική αξιολόγηση της ΕΥΣΤΑ επί της πληρότητας των στοιχείων του έργου και της συμβατότητας αυτού με τους γενικούς και ειδικούς στόχους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, υπέγραψε την απόφαση ένταξης.

Το έργο που εξαγγέλθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν επισκέφθηκε τη Ρόδο μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού, αφορά στην ολοκλήρωση των μελετών εφαρμογής και την εκτέλεση όλων των εργασιών (οικοδομικών, ηλεκτρομηχανολογικών κλπ) για την πλήρη αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου, ώστε να είναι έτοιμο για λειτουργία ως κέντρο πολιτισμού, ανοικτό για το κοινό, με αίθουσες θεάτρου (λυρικού και πρόζας), χορού και μουσικής, αίθουσες μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων, χώρους πολλαπλών χρήσεων, πωλητήριο και χώρο αναψυχής κατά τις εγκεκριμένες οριστικές μελέτες.

Το έργο: «Αποκατάσταση και επαναλειτουργία Εθνικού Θεάτρου Ρόδου» συνολικού αρχικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 17.235.000,00 €, χρηματοδοτείται με το ποσό των 16.800.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με το ποσό των 400.000,00 € από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με το ποσό των 35.000,00 € από τον Δήμο Ρόδου.

321 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…