Επέκταση της ισχύος και για το 2018 του καθεστώτος έκδοσης βίζας για τους επισκέπτες από την Τουρκία στα νησιά του Αιγαίου 07-02-2018

07 February 2018
Author :  

Όπως γνωρίζετε το 2017 παρατάθηκε η ισχύς του ειδικού καθεστώτος έκδοσης ημερήσιας βίζας, για τους επισκέπτες εκτός Σένγκεν και κυρίως τους επισκέπτες από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου.


Ήταν μια επιβεβλημένη κίνηση αφού οι επισκέπτες από την Τουρκία, που χρησιμοποιούν την κρουαζιέρα και τα ημερόπλοια, συμβάλλουν καθοριστικά στην τόνωση του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας των νησιών του Βορείου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου.
Δυστυχώς, δεν έχει υπάρξει ακόμα απόφαση της Ε.Ε. για την παράταση ισχύος του μέτρου και για το 2018, ενώ και η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε ενημέρωση των φορέων του τουρισμού, της αυτοδιοίκησης αλλά και των επιχειρηματιών και των πολιτών σε αυτά τα νησιά, για τους οποίους αποτελεί ζήτημα κορυφαίας προτεραιότητας.
Επισημαίνω, επίσης, ότι σε δύο περίπου μήνες ξεκινά η έναρξη της τουριστικής περιόδου και η αβεβαιότητα αυτή δεν μπορεί να παρατείνεται.
Τονίζω, επιπλέον, ότι ο τουρισμός αυτών των νησιών έχει υποστεί καίριο πλήγμα από την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αλλά και την υπερφορολόγηση.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η κυβέρνηση, σε επίπεδο Ε.Ε., για την παράταση ισχύος του μέτρου και ποια είναι η εξέλιξη.

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

 

1. Κόνσολας Μάνος Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

2. Κουμουτσάκος Γιώργος Βουλευτής Β΄ Αθηνών

 

3. Καλαφάτης Σταύρος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

 

921 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…