Εστίαση - Διασκέδαση: Αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες όλοι οι κλειστοί χώροι

16 July 2021
Author :  
Τι προβλέπει η απόφαση για κέντρα διασκέδασης, εστίαση, σινεμά και γήπεδα

Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση την Κοινή Υπουργική Απόφαση που περιλαμβάνει τα νέα μέτρα στην εστίαση, τη διασκέδαση και τα γήπεδα.

Όλοι οι κλειστοί χώροι εκτός από τα κέντρα διασκέδασης, θα λειτουργούν ως αμιγείς (θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση και νοσήσαντες), θα λειτουργούν με πληρότητα 85%. Η χρήση μάσκας σε θέατρα και σινεμά θα είναι υποχρεωτική, ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test από τους γονείς. Θα πραγματοποιείται έλεγχος στη είσοδο με το CovidFree Gr app με επίδειξη ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού και ταυτότητας. Οι πολίτες τρίτων χωρών επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης της χώρας τους.

Δείτε αναλυτικά τι αλλάζει σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους:

nea-metra-kya.jpg
 

Οι υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθήμενων, εκτός από τα γήπεδα, όταν λειτουργούν ως αμιγείς, θα μπορούν να έχουν 85% πληρότητα, ενώ θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Όταν λειτουργούν ως μικτοί χώροι τότε προβλέπεται εκτός από υποχρεωτική χρήση μάσκας:

 

Πώς θα λειτουργούν τα ανοιχτά και τα κλειστά γήπεδα

Τέλος, τα ανοιχτά και τα κλειστά γήπεδα θα δέχονται αποκλειστικά εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, με 80% πληρότητα. Τα όρια καθορίζονται σε 25.000 θεατές σε ανοιχτά γήπεδα και 8.000 θεατές σε κλειστά γήπεδα. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test γονέων (έως 5% επί της πληρότητας).

ethnos.gr

105 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…