«5 προτάσεις του Μάνου Κόνσολα για τη στήριξη των ιδιοκτητών και εργαζομένων στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ»

02 April 2021
Author :  

       Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

2 Απριλίου 2021

Νέα πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα με την κατάθεση πέντε (5) συγκεκριμένων προτάσεων προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, που στοχεύουν στη στήριξη των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Η κυβέρνηση έχει εντάξει τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε κάποια από τα οριζόντια μέτρα στήριξης που έχει ενεργοποιήσει για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή αλλά, όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, το μέγεθος των επιπτώσεων της πανδημίας είναι μεγάλο για τον συγκεκριμένο κλάδο και απαιτεί στοχευμένα μέτρα, ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν κάποια πρακτορεία του ΟΠΑΠ έμειναν εκτός της επιστρεπτέας προκαταβολής λόγω του ότι δεν πληρούσαν το κριτήριο της μείωσης του τζίρου του 2020 σε σχέση με το 2019.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι υπάρχουν προτάσεις για στοχευμένα μέτρα στήριξης από την πλευρά της Πολιτείας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα χρηματοδότησης και από ευρωπαϊκούς πόρους, με δεδομένη την απόφαση της Ε.Ε. που ενέκρινε την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου χορήγησης κρατικών ενισχύσεων της πρόσκλησης SA.58616, που επιτρέπει να συμπεριληφθούν σε αυτές και επιχειρήσεις, όπως είναι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Οι 5 προτάσεις που κατέθεσε ο Μάνος Κόνσολας για τη στήριξη ιδιοκτητών και εργαζομένων στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, περιλαμβάνουν:

  1. Ένταξη κατά προτεραιότητα στην επιστρεπτέα προκαταβολή 7.
  2. Κεφάλαιο κίνησης για την επανεκκίνηση αυτών των επιχειρήσεων και επιδότηση, για ένα χρονικό διάστημα, των ασφαλιστικών εισφορών.
  3. Ένταξη μελλοντικών φορολογικών υποχρεώσεων στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών, όπως θα γίνει και με την εστίαση.
  4. Ενεργοποίηση χρηματοδοτικού προγράμματος, μέσα από το νέο ΕΣΠΑ, για την ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών στα πρακτορεία.
  5. Παράταση των προθεσμιών για την ένταξη στο πρόγραμμα των Περιφερειών για την ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, προκειμένου να δοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα πρακτορεία η δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτό και να αποκτήσουν ρευστότητα.

 

96 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…