Πανελλήνιες 2020: Τα θέματα στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Με ένα κείμενο του Θεόδωρου Γρηγοριάδη και ένα του Κώστα Ε. Τσιρόπουλου ξεκίνησαν την εξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσαςκαι Λογοτεχνίας οι μαθητές της 3ης Λυκείου, σύμφωνα με το νέο σύστημα.
Στην έκθεση το θέμα ήταν: «Ποια είναι η σχέση σας με την ανάγνωση βιβλίων και ποιος ο ρόλος της στη γενικότερη διαχείριση του προσωπικού σας χρόνου; Με αφόρμηση τα Κείμενα 1 και 2 αποφασίζετε να καταθέσετε την προσωπική σας εμπειρία στο ιστολόγιο του σχολείου σας. Να δικαιολογήσετε την όποια επιλογή σας.»




Αντίστοιχα με το παλαιό σύστημα οι μάθητές εξετάστηκαν στο κείμενο του Αλέξη Σταμάτη «Ανάγνωση: η προσωπική τέχνη».
Στην έκθεση το θέμα ήταν: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιείται στο σχολείο σας, εκφωνείτε ομιλία στην οποία εκθέτετε τεκμηριωμένα τις απόψεις σας σχετικά με : α. τη συμβολή του βιβλίου στη συγκρότηση της προσωπικότητας των νέων και β. τις δράσεις, εντός και εκτός σχολείου, που θεωρείτε ότι θα τους βοηθήσουν να εμπλακούν ενεργά στην αναγνωστική εμπειρία.»
Πηγή: skai.gr
Latest from AigaioTV
- Η Λέρος μεγαλώνει 7 χιλιόμετρα! Νέα έργα οδοποιίας μήκους 7 χιλιομέτρων στη Λέρο
- Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές Ευρώπης δίνουν ραντεβού στο Santorini Experience 2026
- Η Κάλυμνος αποκτά ξανά το δικό της Αυτοτελές Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής
- Η Δήλωση της Κάσου από το συμπόσιο «το Διεθνές Δίκαιο και Διεθνής Πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο: Ζητήματα, τριβές, προοπτικές σε καιρό δυστοπίας» των διεθνολόγων στο νησί
- ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ
Login to post comments
