Χ. Κόκκινος: «O πολιτισμός νικά το σκοτάδι της αμάθειας και ενώνει τους λαούς» 29-07-2019

29 July 2019
Author :  

Στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Ψηφιδωτά δάπεδα από την Κω» που πραγματοποιήθηκαν στις 26.7.2019 στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, παρέστη και μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος. Παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κόνσολας, εκπρόσωπος της Ιταλικής Πρεσβείας και ο διευθυντής της Αρχαιολογικής Σχολής της Ιταλίας στην Αθήνα και πλήθος κόσμου. Η έκθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου με την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή της Αθήνας, θα είναι προσβάσιμη για το κοινό μέχρι τις 30.4.2020.

 

Ο κ. Κόκκινος στο χαιρετισμό του συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης και επεσήμανε ότι «η σημερινή έκθεση αποτελεί προϊόν συνεργασίας Ελλήνων και Ιταλών αρχαιολόγων. Δυο λαοί που ανέδειξαν από την αρχαιότητα τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό. Είναι σημαντική αυτή η έκθεση, διότι στέλνει το μήνυμα της συνεννόησης, αναδεικνύει τις μεγάλες πολιτιστικές δυνατότητες που έχει ο τόπος μας και συγχρόνως θυμίζω ότι ο πολιτισμός είναι αυτός που βοηθά στο να ηττηθεί το σκοτάδι της αμάθειας και αποτελεί γέφυρα συνεργασίας για τους λαούς που θέλουν να προκόψουν, να δημιουργήσουν και να γαλουχήσουν με αξίες τις γενιές του σήμερα και του αύριο, τιμώντας το χθες.»

668 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…