Ελλάδα και Κίνα κυριαρχούν στην παγκόσμια ναυτιλία

27 November 2023
Author :  
Οι ελληνικές και οι κινεζικές ναυτιλιακές εταιρείες κατέχουν το 34% της συνολικής μεταφορικής ικανότητας στον κόσμο, με τους Έλληνες πλοιοκτήτες να ελέγχουν τον μεγαλύτερο στόλο φορτηγών πλοίων παγκοσμίως.
 
Η γαλανόλευκη υδάτινη αυτοκρατορία συνιστά αντικείμενο ερευνών παγκοσμίως, καθώς μια χώρα με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων ηγείται της ναυτιλίας παγκοσμίως εδώ και χρόνια.Ωστόσο, η ελληνόκτητη ναυτιλία τα τελευταία χρόνια δέχεται έντονο ανταγωνισμό από την Κίνα του σχεδόν 1,5 δισεκατομμυρίου ανθρώπων.
 
Τρεις έρευνες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα αναλύουν τη σημερινή κατάσταση στην παγκόσμια ναυτιλία. Η πρώτη είναι της BIMCO, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς ναυτιλιακές ενώσεις που εκπροσωπούν πλοιοκτήτες.
 
Τα μέλη της αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% της παγκόσμιας χωρητικότητας εμπορικής ναυτιλίας και βρίσκονται σε περισσότερες από 130 χώρες, συμπεριλαμβανομένων διαχειριστών, μεσιτών και ναυτικών πρακτόρων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
442 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…