Η αξιολάτρευτη στιγμή που ένας βραδύποδας επανενώθηκε με το μωρό του - Δείτε το τρυφερό βίντεο

01 June 2022
Author :  

H αξιολάτρευτη στιγμή που ένας τρισχαριτωμένος βραδύποδας στην Κόστα Ρίκα επανενώθηκε με το μωρό του, αφού βρέθηκε μόνο του να κλαίει μια παραλία, αποτυπώθηκε σε βίντεο.

Το μικρό είχε χωριστεί από τη μητέρα του, η οποία είχε αρχίσει να απομακρύνεται και να σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο Ευτυχώς, το προσωπικό του Κέντρου Διάσωσης Ιαγουάρων στο Puerto Viejo de Talamanca της Κόστα Ρίκα εντόπισε τι είχε συμβεί και μάζεψε το μικροσκοπικό πλάσμα.

Στη συνέχεια το μετέφεραν εσπευσμένα στον κτηνίατρο για έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν σε καλή κατάσταση, προτού οι διασώστες καταστρώσουν ένα σχέδιο για την ασφαλή επανένωση της μητέρας και του μωρού.

Κατέγραψαν την κραυγή του και την έπαιξαν στη μητέρα για να την καλέσουν να κατέβει, και μόλις άρχισε την κάθοδό της το πολύτιμο μικρό της παραδόθηκε προσεκτικά πίσω. Το βίντεο της επανένωσής τους στην Playa Chiquita έγινε viral στο Instagram και έχει πλέον πάνω από 26.000 προβολές.

Η λεζάντα έγραφε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι καταφέραμε να επανενώσουμε αυτή τη μητέρα και το μωρό του 3-δάκτυλου βραδύποδα (Bradypus variegatus).

"Στις 10 Μαΐου, ένα από τα μέλη του προσωπικού βρήκε το μωρό να κλαίει στο έδαφος κοντά στην παραλία. "Εντόπισε τη μητέρα στο δέντρο, αλλά αυτή σκαρφάλωνε πίσω στο στέγαστρο, οπότε έφερε το μωρό για έλεγχο από τον κτηνίατρο, ο βραδύποδας ήταν υγιής και δεν είχε τραύματα.

Ηχογραφήσαμε το κλάμα του μωρού και το παίξαμε κοντά στο δέντρο για να τραβήξουμε την προσοχή της μαμάς, και περιμέναμε υπομονετικά μέχρι η μαμά να κατέβει για το μωρό.

Το Κέντρου Διάσωσης Ιαγουάρων δημιούργησε αυτή τη μέθοδο πριν από μερικά χρόνια, τη χρησιμοποιούμε κάθε φορά για να μπορέσουμε να επανενώσουμε μαμά και μωρό βραδύποδα.

Λιώνει η καρδιά μας κάθε φορά που μπορούμε να γίνουμε μάρτυρες της επανένωσης μιας μαμάς και του μωρού της».

www.ethnos.gr

184 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…