To περιβάλλον των Eλληνικών Startups

08 April 2022
Author :  

Τα Startups ή αλλιώς νεοφυείς επιχειρήσεις προσελκύουν όλο και περισσότερους φιλόδοξους ανθρώπους να ασχοληθούν μαζί τους. Τα Startups που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας, άρχισαν να λαμβάνουν μεγάλη αποδοχή από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.  Σε πρόσφατη έρευνα στο ελληνικό οικοσύστημα των Startups από την “διαΝΕΟσις” προκύπτει πως οι ιδρυτές των startups είναι σχετικά νέοι: 9 στους 10 είναι νεότεροι από 44 ετών, ενώ περισσότεροι από το 50% είναι νεότεροι από 34 ετών. Το 24% διαθέτει μικρή (έως 3 χρόνια) ή καθόλου εργασιακή/επιχειρηματική προϋπηρεσία, ενώ οι Έλληνες Startuppers είναι συνήθως αρκετά μορφωμένοι με το 48,7% να διαθέτει μεταπτυχιακό και το 17,2% διδακτορικό.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel  τον Επιχειρηματία & Επενδυτή Τεχνολογικών Startups Δημήτρη Καλαβρό-Γουσίου, συζητούν για τα Startups στην Ελλάδα σήμερα.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως:  - Ποιο είναι το προφίλ ενός σύγχρονου Startupper; - Αρκετοί έχουν επιχειρηματικές ιδέες, πως μπορούμε να αναγνωρίσουμε ότι μια ιδέα είναι μια καλή ιδέα; - Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος όταν βρει μια ιδέα;  - Ποιος ο ρόλος του Business Plan στα πρώτα του βήματα; - Πως ένας μέντορας ή ένα δομημένο σύστημα υποστήριξης θα βοηθήσει τον Startupper στον σχεδιασμό της ιδέας του; - Ποια η διασύνδεση ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας για τα Startups; - Ποιοι τομείς σήμερα εξασφαλίζουν ευκολότερα χρηματοδότηση; - Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να βρει κάποιος χρηματοδότηση σήμερα; - Ποια είναι τα στοιχεία που αναζητούν οι επενδυτές σε μια ιδέα; - Υπάρχουν χρήματα για επενδύσεις στο ελληνικό οικοσύστημα των Startups; - Πως αυτό εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια; και πολλά άλλα!

Παράλληλα η Founder του startup.gr Βίκυ Ντάλλας μας μιλάει για τα οικοσύστημα των Startups. 

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει το checklist 8 σημείων για κάθε νέα επιχειρηματική ιδέα.

 Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού - επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 160 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 7 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 161 «To περιβάλλον των Eλληνικών Startups» μπορείτε να το δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/to-perivallon-ton-ellinikon-startups/ 

133 Views
AigaioTV
Login to post comments
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…